Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tuleva reissukalenteri ja reissukuulumisia

Kesäkelit ja helteet iskivät kuin yllättäen pitkän ja kylmän talven jälkeen Suomeen ja näistä on tullut nautittua nyt viimeaikoina lähinnä ulkoilmassa. Vaikka eletään vasta toukokuun puoliväliä, niin starttaan jo huomenna kesälomalle ja vietän sen tietenkin viimeistä päivää myöden ulkomailla. Edessä on vajaan neljän viikon reppureissu Pohjois-Amerikkaan ja Etelä-Eurooppaan.

Tänä vuonna on tullut koettua jo monta uutta reissukohdetta joista oikeastaan kaikki olivat kohteita, minne voisi myöhemminkin matkustaa uudestaan. Talvella koin Singaporen, Thaimaan ja Malesian ja keväällä tein pidennetyt viikonloppureissut Vilnaan, Minskiin ja Zurichiin. Etenkin Langkawin upeat hiekkarannat, Minskin poskettoman halpa hintataso ja Zurichin hienot maisemat jäivät mieleen. Mutta mitä kaikkea on edessäpäin? En ole koskaan ollut tässä tilanteessa, että reissut on varattuna loppuvuodeksi viidelle eri mantereelle!

Langkawin paratiisiranta Malesiassa helmikuussa 2018

Tänä vuonna on takana jo viisi uutta reissumaata ja niitä on vielä tulossa paljon loppuvuonna ja ensi vuoden puolellakin.

TOUKOKUU

Koko reissuvuoden kohokohta alkaa siis huomenna ja lennän torstaina San Franciscoon Yhdysvaltoihin. Yhdysvalloissa olen käynyt aikaisemmin vain Puerto Ricossa joten Yhdysvallat tulee viimein valloitettua oikeaoppisesti. San Franciscon jälkeen suuntaan Kanadan puolelle jossa majoitun sekä Vancouverissa että Whistlerissä. Whistlerissä ohjelmassa on patikointia vuoristomaisemissa karhujen keskellä ja Vancouverissa ehkä jotain muuta.

Kanadan jälkeen koittaa paluu takaisin Yhdysvaltoihin ja ahhh!!! Pyörryn varmaan onnesta kun pääsen kaikkien näiden vuosien jälkeen ensimmäistä kertaa talsimaan New Yorkin katuja. Tiedän jo nyt varmasti että New Yorkin jälkeen jalat tulee olemaan ihan loppu. Pitäähän siellä nähdä samantien kaikki näkemisen arvoinen.

KESÄKUU

New Yorkista matka jatkuu trooppiseen Floridaan ja siellä majapaikkana toimii Miamin South Beach. Miamista olen suunnitellut päiväreissua Bahamalle, mutta saa nähdä toteutanko suunnitelman. Eiköhän Miami ympäristöineen tarjoa tarpeeksi näkemistä reilulle neljälle päivälle. Miamiin on hyvä lopettaa reissun Pohjois-Amerikan osuus.

Miamin jälkeen on vielä edessä reilu viikko lomailua Välimerellä ennen kotiinpaluuta. Suuntaan Miamista suoraan Barcelonaan jonka jälkeen lennän neljättä kesää putkeen Kroatian Dubrovnikiin ja majoitun siellä vanhassa tutussa huoneistossa jonka parvekkeelta avautuvat mielettömän upeat merimaisemat. Dubrovnikin tuttuihin maisemiin on hyvä lopettaa tämän kesän pidempi reppureissu.

Kesäkuulle mahtuu lisäksi yksi pidempi viikonloppureissu, vietän nimittäin juhannuksen Puolan Gdanskissa. Gdanskin lisäksi suunnitelmissa on kokea myös läheinen Sopot ja sen pitkät hiekkarannat.

Reppureissu päättyy näihin parvekemaisemiin Dubrovnikissa

HEINÄKUU

Heinäkuulle osuu tänä kesänä ainoastaan yksi reissu. Lähden kokeilemaan viisumivapaata risteilyä Pietariin ja samalla tulee valloitettua myös ensimmäistä kertaa Venäjä. ”niin lähellä mutta kuitenkin niin kaukana”. Eihän päivässä ehdi Pietarista nähdä paljoa, mutta hyvä alku se ainakin on.

ELOKUU

Elokuulle mahtuu tulevana kesänä kaksi pidennettyä kaupunkireissua joista ensimmäinen on vanha tuttu Venetsia. Venetsiassa on vaan sitä jotakin! 🙂 Toinen reissu suuntautuu Belgiaan ja siellä majapaikkana toimii Bryssel. Samalla reissulla suunnitelmissa on valloittaa Brugge ja naapurimaa Luxemburg. Molemmat uusia maita.

Venetsian muistoja viime kesältä

SYYSKUU

Elokuun lopulla starttaa vuoden toinen kesälomareissu ja lennän Qatarin siivin Indonesiaan Balille. Balilta valikoitui pitkän harkinnan jälkeen tukikohdaksi sisämaan Ubud. Balilta teen muutaman päivän syrjähypyn Australiaan ja lennän siellä Sydneyyn kaupunkilomalle. Sydneyn jälkeen relailen loppureissun Balin ja Lombokin välissä olevilla Gilisaarilla, tarkemmin ottaen Gili Trawanganilla. Reissussa tulee lentomaileja reilusti liikaa mutta edessä on varmasti unohtumaton elämys.

LOKA-MARRASKUU

Loka-marraskuu näyttää tällä hetkellä vielä ihan tyhjää. Suunnitelmissa on lähteä käymään ainakin katsastamassa Puolan Krakova. Täytyy katsoa millaisia lentotarjouksia tulee eteen. Se on kuitenkin varmaa että molempina kuukausina käyn ainakin kerran jossain viikonloppureissulla.

Sain ensikosketuksen Puolaan pari vuotta sitten Varsovassa

JOULUKUU

Vietän tänä vuonna ensimmäisen kerran joulun ulkomailla ja kuluvan vuoden viidennellä mantereella Afrikassa, tarkemmin Marokon Marrakeshissa. Voi olla että yhdistän Marrakeshiin vielä joko Casablancan tai Agadirin, tätä reissua en ole vielä sen kummemmin ehtinyt suunnittelemaan. Jouluun on onneksi vielä aikaa!

HUHTIKUU 2019

Vaikka en ole vielä syksyllekään hommannut oikeastaan mitään lentoja niin ensi vuoden huhtikuussa suuntaan ensin kuun alussa Ukrainan Kiovaan viikonloppureissulle ja kuukauden loppupuolella Georgian Tbilisiin. Onhan se hullua ostaa lentoja vuoden päähän, mutta miltä kuulostaa suorat menopaluulennot Kiovaan 37€ ja menopaluulennot Tbilisiin 77€? Pakkohan se oli ostaa molemmat lennot.

Minskin muistoja huhtikuulta

Tätä kaikkea on siis edessäpäin. 🙂 Huomenna kuitenkin suunta Atlantin toiselle puolelle ja tällä kerralla menomatka taittuu vähän mukavammin. Tein halvimman mahdollisen tarjouksen (205€) Norwegianin kaukolennon Premium-luokkaan ja tarjous meni läpi. Yhdentoista tunnin lento Lontoosta San Franciscoon taittuu siis vähän tasokkaammin ja tilavammin sekä ilmaisin juomin koko matkan ajan. Premium-luokkaan kuuluu myös loungen käyttöoikeus Gatwickin kentällä ja kaksi matkalaukkua. Matkalaukuilla ei tosin ole väliä, mukaan lähtee tälläkin kerralla vajaa viisi kiloa painava reppu, lounge tulee kyllä tarpeeseen yli neljän tunnin välilaskulla.

Reissun päältä tulen päivittämään enemmän fiiliksiä facebookin puolelle sekä instagramiin. Ja ehkä blogiinkin ilmestyy jotain kuulumisia.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Piyya 16.5.2018 at 21:56

  Huh ! Ihan hengästuin tuosta vauhdista ja noista lennoista sinne tänne ja ehkä vähän vihreänä ?
  Ihanat suunnitelmat, ottaisin kyllä noi itsellenikin ? mutta yhtä lailla odottaen jään odottamaan kuulumisia.

  • Reply Reppureissaaja 22.5.2018 at 06:50

   Ei kannata olla vihreänä ? Kyllä tässä saa kans matkustaa paljon ja en paljoa lentämisestä välitä. Mutta toisaalta en sitä vaihtaisi pois.

  Leave a Reply