Minsk – Siisti ja edullinen kaupunkikohde

Kun Pariisi, Lontoo ja Rooma on koettu, on aika suunnata vähän eksoottisemmalle kaupunkilomalle. Valko-Venäjän pääkaupunki Minsk tarjoaa kivasti nähtävyyksiä, rauhallista menoa, isoja puistoalueita ja todella edullista lomailua lyhyen lentomatkan päässä Suomesta.

Minskin kaduilla ja puistoissa kävellessä tuli hyvinkin omituinen ja epätodellinen fiilis. Missä kaikki ovat? En ole oikeastaan missään muussa kaupunkikohteessa saanut olla ja liikkua kaupungilla yhtä rauhassa ja omissa oloissa kuin Minskissä. Ja kuinka helppoa valokuvaaminen on Minskissä? Kuviin osuu yleensä se mitä yrittääkin kuvata, eikä kuvauskohteen edessä parveilevat muut ihmiset.

Voiton aukio

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Trinity Hill

Minsk yllättää sekä siisteydellään ja puhtaudellaan, missään ei näy mitään roskia ja muutenkin kaupunki vaikuttaa hyvinkin kehittyneeltä ja yllättävän modernilta. Kaupunki on turvallinen liikkua myös yksin ja monin paikoin suojatiet on korvattu siisteillä alikulkutunneleilla. Kuljettajan kanssa kun juttelin matkalla keskustaan hän kertoi että Valko-Venäjällä on asukaslukuun suhteutettuna eniten poliiseja Euroopassa ja moninkertainen määrä esim. Puolaan verrattuna. Tämän takia rikollisuutta ei juurikaan esiinny Minskissä.

Minsk

Kun kaupungilla katselee ohikulkevia ihmisiä ja ohiajavia autoja, ei uskoisi olevansa Valko-Venäjällä. Autokanta on melkeinpä uudempaa mitä Suomessa ja kadut sekä jalkakäytävät ovat moitteettomassa kunnossa. Samaisen kuljettajan mukaan varsinkin Minskissä auto on enemmän statussymboli, siihen otetaan lainaa vaikkei välttämättä olisi varaa. Asunnolla ei ole niin väliä, auto on se juttu minkä muut näkee.

Minskin keskustamaisemia

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyynelten saari

REISSUBUDJETTI

 • Menopaluulennot Riian kautta 150€ (airBaltic)
 • Majoitus 86€ (3-tähden hotelli Belarus buffetaamiaisella keskustassa)
 • Lentokenttäkuljetukset 60€
 • Elämiseen meni parin yön reissulla yhteensä n. 30 euroa.

Lentoihin käytin jäljelle jääneet Pinssit, joilla sain 50 euron lahjakortin airBalticille, joten lentojen hinnaksi jäi 100 euroa. Kahden yön viikonloppureissu (lennot+hotelli) tuli siis maksamaan yhdelle hengelle 186 euroa ja tähän lentokenttäkuljetukset ja käyttörahat päälle.

Minskin keskustamaisemia

Sankarikaupunki muistomerkki

Voiton puiston portti

MINSK – LENTOKENTÄLTÄ KESKUSTAAN

Minskin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee aika kaukana Minskin keskustasta, kentältä on keskustaan matkaa reilu 40 kilometriä. Matkan voi taittaa aika harvakseltaan kulkevilla julkisilla busseilla, taksilla tai itse käytin hyvinkin toimivaa Minsk Airport Transferia, jonka kautta tilatulla kyydillä matka taittui mukavasti reilussa puolessa tunnissa mustalla Lexuksella suoraan hotellille. Matkalle kertyy hintaa 30€ suunta ja tämän voi maksaa euroissa. Käytin mennen tullen palvelua ja kuski odotti ajallaan kentällä sekä haki ajallaan hotellilta takaisin lentokentälle. Suosittelen!

Valko-Venäjän kansallisooppera

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyynelten saari

Minsk on Valko-Venäjän pääkaupunki ja kaupungissa asuu vajaa 2 miljoonaa ihmistä. Kaupunki on hyvin laajalle alueelle levittäytynyt, mutta itse keskusta on kompakti ja kaikki nähtävän arvoinen sijaitsee kävelyetäisyydellä toisistaan. Kaupunkia halkoo Svislach-joki jonka rantoja on mukava talsia ja joki puistoineen tarjoaa paljon luontoa jopa ydinkeskustassa. Ja mikäs Minskissä on kävellessä? Jalkakäytävät ovat leveät, kaupungissa on paljon puistoja ja aukioita ja liikenne on suhteellisen maltillista.

Itsenäisyydenaukio

Gorkin puisto

Täällä jos missä odotukset ja todellisuus eivät kohdanneet ollenkaan. Jotenkin ennen reissua Minskistä ja Valko-Venäjästä tuli mieleen jotain ihan muuta mitä kaupunki todellisuudessa on. Minsk on roskaton ja kaikin puolin siistissä kunnossa oleva yllättävänkin moderni kaupunki ja keskustassa ei näy perus Neuvostoliiton aikaisia kolosseja. Kaupunki ei ole mikään harmaa ja tylsä, ihmiset ovat ystävällisiä ja nähtävää riittää enemmän mitä olisi ensikädeltä uskonut.

Trinity Hill

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Minskin maailmanpyörä

REPPUREISSAAJAN PIKAVINKIT MINSKIIN

 • Minskiin ei tarvitse viisumia alle 5 vuorokauden matkoille, jos reissun aloitus- ja lopetuspaikka on Minskin lentokenttä.
 • Kentällä kannattaa varautua passin kunnolliseen syynäämiseen mennen tullen.
 • Valko-Venäjä vaatii turisteilta voimassaolevan matkavakuutuksen, ja matkavakuutuksen voimassaolo on todistettava maahantullessa.
 • Valko-Venäjän ruplia ei voi vaihtaa Suomessa, mukaan kannattaa ottaa euroja tai kortti. Kaikissa kaupoissa ja kioskeissa missä kävin, kävi kortti ja kaikissa maksupäätteissä oli jopa lähimaksuominaisuus.
 • Minskissä on tarjolla kaikki länsimaiset ketjuliikkeet H&M:stä ja Zarasta lähtien ja kaupungista löytyy myös normaalit McDonalds, KFC ja Burger King.
 • Englantia ei puhuta paljoa, mutta kyllä Minskissä silti pärjää!

Minskin keskustamaisemia

Pyhän Hengen katedraali

REPPUREISSAAJAN HINTAESIMERKIT MINSKISTÄ

 • 0,5l Heineken kaupassa: 1,39 BYR
 • 0,5l halvin olut kaupassa: 1,19 BYR
 • 0,5l Coca Cola pullo kaupassa: 0,99 BYR
 • 1l viinitetra kaupassa: 2,99 BYR
 • BigMac ateria: 6,50 BYR
 • 0,5l vesipullo katukioskissa: 1 BYR
 • Lentokenttäkuljetus: 30€/suunta (Minsk Airport Transfer)
 • Hotellihuone: 43€/yö (3-tähden hotelli)
 • VALUUTTAKURSSI HUHTIKUU 2018: 1€ = n. 2,6 ruplaa (BYR)

Neitsyt Marian katedraali

Valko-Venäjän Minsk oli kaikin puolin positiivinen yllätys viikonloppureissulle ja hintataso on Euroopan edullisimpia. Minskiin lentää reilussa tunnissa Belavian ja kesästä 2018 lähtien Finnairin suorilla lennoilla tai helposti Riikan kautta airBalticilla.

Suosittelisinko Minskiä lomakohteeksi? Ehdottomasti! 🙂

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kohteena maailma 2.5.2018 at 17:51

  Mun on pitänyt jo pidemmän aikaa mennä Minskiin. Vanhat Neuvostovaltiot ovat varsin mukavia ja leppoisia reissukohteita ja mikä parasta, vielä varsin lyhyen lentomatkan päässä. Ilman muuta listalla ja tämäkin postaus vain vahvisti sitä!

  • Reply Reppureissaaja 3.5.2018 at 19:41

   Kiitos kommentista. 🙂 Nyt kun Finnair aloittaa suorat lennot Minskiin, on sinne entistä helpompi mennä. Ja Minsk on juurikin mukava ja sopivan leppoisa reissukohde. Ja halpa.

 • Reply Reissulissu 2.5.2018 at 22:05

  Enpä olisi osannut Minskistä innostua ilman tätä postaustasi! Kaupunki on ehdottomasti laitettava To Go-listalle 🙂

  • Reply Reppureissaaja 3.5.2018 at 19:40

   Ehdottomasti kannattaa! 🙂 Minsk on hieno kaupunki ja mikä parasta, niin lähellä.

  Leave a Reply