Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reissukuvia – Ranskan Nizza

Ranskan rivieran tyylikäs Nizza tarjoaa kauniissa paketissa sekä rantaloman että kaupunkiloman. Kaupungin upea kilometrien pituinen rantapromenadi Promenade des Anglais kutsuu pitkille kävelylenkeille rantamaisemiin jossa turkoosiakin turkoosimpi välimeri lainehtii kevyesti taustalla luoden täydellisen lomamaiseman.

Nizza tarjoaa pitkän rantapromenadinsa lisäksi pienen ja tunnelmallisen vanhankaupungin, monia tyylikkäitä kävelykatuja, aukioita ja puistoja. Kaupungin vilinää pääsee pakoon Parc du Châteaun kukkulalle, josta avautuu samalla Nizzan parhaimmat maisemat joka suuntaan. Olen muutamana viime kesänä lomaillut Nizzassa osana pidempää Euroopan reissua ja en ole vieläkään kyllästynyt kaupunkiin. Nizza on vaan aika Nice.

KYMMENEN VALOKUVAA NIZZASTA

Fontaine du Soleil – suihkulähde Grande Roue de Nice aukiolla

Parc du Château tarjoaa upeat maisemat välimerelle ja Nizzan kaupunkiin

Hotel Negresco on Nizzan kuvatuimpia hotelleja

Promenade des Anglais

Place Masséna

Nizzan puistomaisemia

Nizzan vanhankaupungin kapeita kujia on kiva kuljeskella ympäriinsä

IMG_20160805_103747

Suihkulähteet tuovat lapsille kaivattua viilennystä helteisenä kesäpäivänä

Vanhastakaupungista löytyy paljon ravintoloita ja terasseja

IMG_20160807_154026

Nizzan sataman pieniä ja vähän isompia veneitä

Nizza on nappivalinta kaupunkilomaksi Euroopassa johon voi yhdistää samalla rannalla loikoilua. Suositeltavia päiväretkikohteita Nizzan lähistöllä on pieni kaupunkivaltio Monaco, rauhallisempi rantakaupunki Menton, elokuvistaan tunnettu Cannes sekä ihan Nizzan kyljessä sijaitseva kaunistakin kauniimpi pieni kaupunki Villefranche-sur-Mer. Kaikki on saavutettavissa edullisesti ja nopeasti paikallisjunalla Nizzan päärautatieasemalta.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply