Täydellinen lomapäivä safarilla Keniassa

Aamun sarastaessa herätyskello soi liian varhain, mutta uuteen päivään herää innokkaasti kun tietää mitä kaikkea päivä tuo tullessaan. Ympärillä kuuluu vaimeasti villieläinten ääniä ja safari lodgen ikkunasta voi hyvällä tuurilla bongata jo Afrikan eri villieläimiä.

Päivän ensimmäisellä game drivella auringon noustessa horisontin takaa ja ensimmäisiin eläimiin törmätessä näkyä ei voi uskoa todeksi. Kauniissa savannimaisemissa valtavan norsun näkeminen ensimmäistä kertaa, sitä tunnetta on vaikea kuvailla sanoin.

Open road, vielä ei näy mitään…

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Elämäni ensimmäinen norsu!

Nythän niitä alkaa näkymään enemmänkin

Välillä matka katkeaa norsulauman tien ylitykseen

Norsuja upeissa maisemissa, mitä muuta sitä voi toivoa?

Ja matka jatkuu. Norsut on nähty. Vielä on paljon näettävää ja koettavaa! Safariautona toimii vanha Nissanin pakettiauto/pikkubussi jossa on avoin ja korotettu katto. Kyyti ei ole mitään kaikista tasaisinta tai mukavinta, mutta ei se menoa haittaa. Eläimiä alkaa tulemaan vastaan yhä enemmän ja enemmän. Tätähän safarilta tullaan hakemaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Safariajelun tyylikäs menopeli

Kirahveja ruokatauolla

Lisää kirahveja

Seeproja!

Tuijotuskisa

Ensimmäisen game driven jälkeen on vuorossa lounas Voi Safari Lodgessa. Kyllä näissä maisemissa kelpaa nauttia lounas. Lodgelta avautuu lumoavat kauniit maisemat pitkälle ympäröiville savanneille ja lodgelta voi bongata suuria norsulaumoja läheiseltä juomapaikalta. Alueella on hyvä vähän oikoa jalkoja lounaan jälkeen ja samalla ihastella ympäröiviä maisemia jalkaisin.

Lounasmaisemat voisi olla huonommatkin!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lodgelta näkyi kauas, edustalla eläinten juomapaikka

Safarilla törmää myös pienempiin eläimiin

Lounaan jälkeen on taas aika jatkaa matkaa! Vielä on paljon näkemättä. Tavoitteena on nähdä Afrikan Big Five, eli norsu, leijona, puhveli, leopardi ja sarvikuono. Näinköhän tavoite onnistuu? Tähän mennessä on ainoastaan näistä Afrikan viidestä suuresta norsu bongattu.

Viimeinkin, leijona!

Leijonan evästauko

Apinoita leikkimässä

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Villisikoja

Villisikaperhe juomatauolla

Lisää norsuja

Eläimiä näkyy paljon kun safariauto kiertelee pitkin kaunista kansallispuistoa päivän pikkuhiljaa kääntyessä illan puoleen. Vaikka eläimiä ei koko ajan näkyisikään, niin näissä maisemissa silmä ja mieli lepää. Tsavon kansallispuiston maisemat ovat mielettömän upeat. Mutkittelevia hiekkateitä, villiä luontoa, kukkuloita ja savannikasvillisuutta ilman minkäänlaista asutusta.

Tsavo East

Tsavo East

Tsavo East

Pitkän ja upean päivän jälkeen on hyvä istua lodgella tarjoillun illallisen jälkeen terassille kylmä kalja kädessä muistelemaan päivän tapahtumia villieläinten äänien kuuluessa taustalla. Aikalailla täydellisen lomapäivän jälkeen illalla uni tulee nopeasti silmään.

Safarin majapaikkana toimi Sarova Salt Lick Game Lodge Taita Hills Wildlife Sanctuaryn puolella joka on mieletön kokemus jo itsessään. Majapaikka on rakennettu pitkien tolppien päälle keskelle ei mitään ja koostuu monista pyöreistä majoitusrakennuksista, jotka on yhdistetty toisiinsa riippusilloin. Eläimiä voi bongata hyvin jo itse majapaikassa turvallisesti vähän korkeammalta.

Sarova Salt Lick Game Lodge

Sarova Salt Lick Game Lodge

Sarova Salt Lick Game Lodge

Sarova Salt Lick Game Lodge

Vaikka Big Fivestä jäi pari uupumaan, niin safari Afrikassa on jotain sellaista, mikä pitää vaan päästä kokemaan itse! Itse koin tämän elämyksen vuonna 2012, kun olin lomailemassa Kenian Mombasassa. Vaikka safarit eivät ole mistään edullisimmasta päästä, oli parin päivän safari jokaisen sentin arvoinen.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Kohteena maailma / Rami 2.4.2018 at 19:21

    Olipa mukava lueskella tutuista paikoista! Upea paikka tuo East-Tsavo punamultineen. Katsoppas mun blogista tutunnäköisiä kuvia 🙂 http://kohteenamaailma.fi/afrikka/tsavo-east-national-park/

    • Reply Reppureissaaja 2.4.2018 at 21:50

      On kyllä upea kansallispuisto! Ja mulla tällä hetkellä ainoa kosketus safarielämään. Tuttuja maisemia löytyi sun blogista ja tuli samalla hyvät muistot mieleen Tuskerista. 🙂

    Leave a Reply