Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tulevan reppureissun budjetti – Pohjois-Amerikka & Välimeri

Ulos katsellessa tuntuu jotenkin epätodelliselta että kauan odotettu kesälomareissu alkaa jo kahden kuukauden päästä. Aloitin reissusuunnitelmat hyvissä ajoin ja nyt kaikki alkaa olemaan aika lailla valmista lentojen ja majoituksen osalta. Kiertelen ensimmäiset 2,5 viikkoa Pohjois-Amerikassa ja tämän jälkeen lomailen vielä reilun viikon Etelä-Euroopassa.

Monien mutkien kautta sain mahdutettua vajaan neljän viikon kesälomareissuun Yhdysvalloista San Franciscon, New Yorkin ja Miamin, Kanadasta Vancouverin ja Whistlerin sekä Etelä-Euroopasta Barcelonan ja Dubrovnikin. Siinä missä koko Pohjois-Amerikka on mulle uutta, tarjoavat Barcelona ja Dubrovnik vastapainoksi tutumpia lomamaisemia. New Yorkista olen unelmoinut jo vuosikausia ja nyt pääsen viimein kokemaan kaupungin ja pari muutakin upeaa paikkaa Pohjois-Amerikassa.

Barcelonan rantamaisemia parin vuoden takaa

Dubrovnikin rantamaisemia viime kesältä

LENNOT

Lentoihin kului loppuenlopuksi aika vähän rahaa, varsinkin kun miettii kohteita minne olen menossa. Osittain aikaisen matkustusajankohdan takia ja olen myös ollut ajoissa lentojen hankinnan suhteen. Suurin osa lennoista on Norwegianilla mannertenväliset lennot mukaan lukien ja Pohjois-Amerikan sisäiset lennot on WestJetillä ja American Airlinesilla.

  • Helsinki – San Francisco 164,40€ (Norwegian)
  • San Francisco – Vancouver 96,18€ (WestJet)
  • Vancouver – New York 148,07€ (WestJet)
  • New York – Miami 78,90€ (American Airlines)
  • Miami – Barcelona 145,72€ (Norwegian)
  • Barcelona – Dubrovnik 39,51€ (Norwegian)
  • Dubrovnik – Helsinki 129,70€ (Norwegian)

Lennot on ostettu yksi kerrallaan ja kaikki lennot tulivat maksamaan yhteensä 802€. Menolennolla San Franciscoon on koneenvaihto Lontoossa, Vancouver – New York välillä Torontossa ja muut lennot ovat suoria lentoja. Kaikki lennot on ostettu suoraan lentoyhtiöiden omilta sivuilta. Lentojen ja kohteiden etsinnässä Skyscanner oli kovassa käytössä.

Nämä mielettömät parvekemaisemat odottavat neljättä kesää putkeen Dubrovnikissa

MAJOITUS

Hotellit olen tänä vuonna maksanut etukäteen Kroatiaa lukuunottamatta, eli tätä huolta ei ole enää reissun päällä. Dubrovnikin majapaikan varasin booking.comin kautta ja kaikki muut hotellit varasin ja maksoin hotels.comin kautta ja otin kaikkiin varuiksi ilmaisen peruutusoikeuden. Kaikki hotellit ovat aika yksinkertaisia, siellä tulee kuitenkin lähinnä vaan nukuttua varsinkin Pohjois-Amerikassa.

Sijainniltaan kaikki ovat keskeisillä paikoilla keskustassa joka mahdollistaa liikkumisen suurimmaksi osin jalkaisin. San Franciscon hotelli sijaitsee kivenheiton päässä Fisherman’s Wharfilta, New Yorkin hotelli on keskuspuiston vieressä, Miamin hotelli Ocean Drivella South Beachilla ja Barcelonan hotelli Ramblalla. Yhden yön yövyn reissulla Atlantin yllä matkalla Miamista Barcelonaan.

Majoitukset maksoivat yhteensä 2008€ eli keskimäärin 84€/yö. Reissun viimeisenä oleva Dubrovnik laskee reilusti keskimääräistä huonehintaa. Vaikka tiesin jo etukäteen että hotellien hinnat eivät ole edullisia Yhdysvalloissa, tuli majoituksen kalleus osittain kuitenkin yllätyksenä. Toisaalta tämän takia teenkin kahta työtä että saan toteutettua mahdollisimman paljon reissu-unelmia. 🙂

25 yön reppureissun ”lento+hotelli”-paketti tuli siis maksamaan yhteensä 2810 euroa.

Kanadan Wistlerissä pitäisi odottaa samanlaiset maisemat mitä viime kesänä Slovanian Bohinjilla

Tälläinen reissu on siis edessä toukokuun puolesta välistä eteenpäin. En malttaisi odottaa! Vietän kesäloman tänä vuonna kahdessa osassa ja suuntaan syyskuussa toiselle reppureissulle Indonesiaan Balille, Lombokille ja Gilin saarille. Ennen kesälomareissua vietän vielä pidennetyt viikonloput Liettuassa (Vilna), Valko-Venäjällä (Minsk) ja Sveitsissä (Zürich) sekä kesälomareissujen välissä on edessä pidennetyt viikonloput Puolassa (Gdansk), Venäjällä (Pietari), Italiassa (Venetsia) ja Belgiassa (Bryssel).

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply