Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kolme syytä ottaa Bukarest reissukohteeksi

Romanian Bukarest, tuo idän Pariisi. Bukarest on Romanian pääkaupunki ja samalla maan suurin kaupunki n. 1,8 miljoonalla asukkaalla. Otin ensikosketuksen Romaniaan vuoden 2017 syksyllä, kun suuntasin viikonloppulomalle kiertelemään pitkin Bukarestin katuja. Vielä syyskuun loppupuolella Bukarest tarjosi aurinkoa, lämpöä ja terassikelejä vähän viileämmistä öistä huolimatta.

Bukarest on sopiva sekoitus suuren kaupungin mahtipontisuutta, vanhan maailman rosoisuutta ja uutta. Kaupunki on iso ja se on levittäytynyt laajalle alueelle. Itse keskusta ja vanhakaupunki ovat kuitenkin suhteellisen pienellä alueella. Ja onhan Romania entisiä itäblokin maita, eli kaupungista löytyy valtavasti isoja ja harmaita betonikolosseja mutta toisaalta ihan keskustassa myös vähän vanhempaa ja tyylikkäämpää rakennuskantaa. Pienistä ennakkoluuloista poiketen Bukarestin keskusta-alueella oli todella puhdasta ja siistiä, kerjäläisiä ei näkynyt missään ja kaupungilla liikkuessa oli turvallinen olo.

Bukarestin valtava (maailman toiseksi suurin rakennus) parlamenttitalo on ehkä kaupungin tunnetuin nähtävyys

Bukarestin katunäkymiä

EDULLISET LENNOT & HELPPO VIIKONLOPPUKOHDE

Romanialainen halpalentoyhtiö Blue Air aloitti suorat lennot Helsingin ja Bukarestin välillä vuonna 2017. Blue Air lentää välillä ympäri vuoden kolme kertaa viikossa ja yhtiön perjantain ja sunnuntain lentoaikataulut on kuin tehty viikonloppulomaa varten. Lennot saa hyvissä ajoin ostettuna reilusti alle satasella menopaluu, halvimmillaan reilulla viidellä kympillä. Mennen tullen palvelu koneessa oli hyvää, kone tosin oli mennen tullen hyvinkin vanha (26- ja 28 vuotta vanhat) mutta kyllä niissä sen muutaman tunnin pystyi istua.

Bukarest

Taidetta Bukarestissa

Bukarestin parlamenttitalo

EDULLINEN HINTATASO

Bukarest on todella edullinen lomakohde. Niin majoituksen, ruokailun kuin juomisenkin suhteen. Kahden makuuhuoneen huoneisto parvekkeella ydinkeskustassa kustansi kahdelta yöltä 90 euroa, kaupasta saa mukaan parit bisset eurolla ja big mac ateria maksaa alle 4 euroa. Ravintolassa syö hyvän lounaan ruokajuomineen noin kympillä ja ja julkinen liikenne ei maksa paljoa. Otin Bukarestista ylös normaalin hintalistani eri jutuista, mutta harmillisesti se on kadonnut johonkin.

Bukarestissa on kuitenkin mahdollista lomailla hyvinkin edullisesti Suomen hintatasoon verrattuna. Vanhassa kaupungissa hinnat ovat vähän korkeammat, mutta sielläkin edulliset. Majoitusta olisi löytynyt paljon edullisemminkin, mutta tällä reissulla tavoitteena oli löytää kahden makuuhuoneen huoneisto ja se löytyikin.

Bukarestin katunäkymiä

Bukarestista löytyy myös laajoja puistoalueita

KOMPAKTI VANHAKAUPUNKI

Bukarestin vanhakaupunki ei koreile koollaan, ja sen kierteleekin ympäri hyvinkin nopeasti. Autoton vanhakaupunki on mukava paikka kierrellä kujilla, nauttia matkalla tuoppi tai pari viihtyisillä terasseilla ja seurata samalla ohi kulkevia ihmisiä. Päiväsaikaan alueella on aika rauhallista mutta varsinkin viikonloppuiltaisin alue täyttyy turisteista ja paikallisista ja liikkuminen eteenpäin ei ole enää kovin nopeaa.

Bukarestin vanhaakaupunkia

Bukarestin vanhaakaupunkia

Bukarestin vanhaakaupunkia

Bukarestin vanhaakaupunkia

Bukarestin vanhaakaupunkia

REPPUREISSAAJAN PIKAVINKIT BUKARESTIIN

 • Edullisin tapa päästä lentokentältä keskustaan on paikallisbussi nro 783. Bussiin on ostettava liput etukäteen, kuljettaja ei myy lippuja. Bussit ovat matalalattiabusseja ja matkaan menee noin tunti.
 • Majoitus kannattaa ottaa läheltä vanhaakaupunkia, tällöin ei välttämättä tarvitse reissun aikana julkista liikennettä ollenkaan.
 • Les Bourgeois – baarin mojitot vanhassakaupungissa ovat kokeilemisen arvoisia! Lisäksi baarissa on loistava palvelu ja terassi hyvällä paikalla.
 • Kulkukoiraongelmaa ei näkynyt ainakaan syyskuussa 2017. Irrallisia koiria ei näkynyt koko viikonlopun aikana yhtäkään.
 • Paikallisissa rahanvaihtopisteissä on vähän parempi kurssi mitä Suomen Forexissa (tilanne syyskuu 2017).
 • Lentokentän pienehkössä tax free myymälässä ei kelpaa kuin eurot ja kortit, joten paikalliset rahat kannattaa kuluttaa loppuun reissun aikana.

Vähän värikkäämpää Bukarestia

Bukarestiin lähtiessä mulla ei ollut pahemmin mitään odotuksia kaupungista. Lähdin avoimin mielin liikkeelle ja yllätyin todella positiivisesti! Jonkun sortin ennakkoluuloja tietty oli Romaniasta, mutta nämä karisivat kaikki pois paikan päällä. Eli jos etsit edullista vähän eksoottisempaa kaupunkilomakohdetta viikonloppureissulle, voin antaa lämpimän suosituksen Bukarestille!

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Leo Aitamaa 14.9.2018 at 20:48

  Olen aikeissa matkata Bukarestiin , syy: aikalailla todennköinen; nainen.

  • Reply Reppureissaaja 26.9.2018 at 18:44

   Bukarest on kyllä hieno kaupunki viikonloppureissulle.

 • Reply Jonne Klockars 14.6.2019 at 21:24

  Oho. Googlasin ”Bukarest” kun en ollut varma suomalaisesta kirjoitusasusta ja näkyviin tuli reppureissaaja joka osoittautuu Ismoksi yläasteelta 🙂 En voi sanoa luokkakaveriksi siinä mielessä että arvon reissaaja muistaakseni vietti aikansa lähinnä Iikan ja Markuksen kanssa enkä usko että muitten luokkalaisten kanssa oli paljoakaan tekemistä. Onhan siitä tietty aikaa jo paljonkin eli en varmaksi noita muistoja uskalla väittää. Kiva yllätys kuitenkin 🙂 Vaihto-opiskelukohteena Bukarestia mietin, itselläni kesti näin kauan päätyä yliopistoon ja nyt ensimmäisen vuoden jälkeen pohdiskelen vaihtokohteita.

  • Reply Reppureissaaja 27.6.2019 at 18:00

   heh, muistoja muistoja 🙂 Hyvä että Bukarestin oikea kirjoitusasu selvisi kuitenkin.

  Leave a Reply