Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reissukuvia – Kuuban Varadero

Varadero on Kuuban suosituin rantalomakohde eikä syyttä. Varaderon noin 20 kilometrin pituinen upea hiekkaranta kutsuu rentoutumaan ja uimaan kristallinkirkkaassa meressä. Varadero on kuin tehty rentoon rantalomailuun silloin kun Suomen talvesta kaipaa lämpimämpiin maisemiin. Ja sitä se oikeasti onkin, melkeinpä täysin turisteille suunnattu paikka vailla aitoa kuubalaista tunnelmaa. Varadero on kuitenkin loistava tukikohta Kuuban lomalle.

Parhainta lomatekemistä itselleni Varaderossa oli istua terassilla kadun varressa mojito edessä samalla katsellen ohiajavia amerikanrautoja. Ja tietysti upea ranta kutsui uimaan ja pitkille kävelylenkeille. Kuuban lomaa ei kannata missään nimessä viettää kokonaisuudessaan Varaderossa vaan melkeinpä pakollinen vierailukohde on Kuuban pääkaupunki Havanna. Havanna sijaitsee 150 kilometrin päässä Varaderosta ja Havanna on kuin yksi iso ulkoilmamuseo täynnä värejä, rapistunutta tunnelmaa ja historian havinaa.

KYMMENEN VALOKUVAA VARADEROSTA

Värikkäät vanhat amerikanraudat kuuluvat katukuvaan myös Varaderossa

Varaderon rantaviivaa

Varaderon rantamaisemia

Vanhoista amerikanraudoista ei saanut tarpeekseen Kuubassa

Rannalta löytyy helposti oma rauhallinen spotti auringonottoon

Palmuja, turkoosi meri ja valkoinen hiekka. Mitä muuta rantalomalta kaipaa?

Vähän rähjäisempi amerikanrauta

Varadero beach

Rantamaisemia

Viva Cuba Libre

Lomailin Varaderossa Apollomatkojen pakettimatkalla vuonna 2014 ja tein samalla kertaa päiväreissun Havannaan. Ensimmäisen kerran kävin Kuubassa Guardalavacassa Aurinkomatkojen pakettimatkalla vuonna 2011 ja tuolloin viivyin pari päivää myös Havannassa. Voin suositella todella lämpimästi Kuubaa matkakohteena, Kuuba on sopivan eksoottinen ja todella erilainen moneen muuhun verrattuna. Havanna on ehdottomasti parasta Kuubassa.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Tatjaana 23.2.2018 at 19:58

  Olipa ihana matkata muistoissani Kuubaan kuviesi myötä.
  Olin 2007 Aurinkomatkojen matkalla Guardalacassa, jolloin tein lentäen kahden päivän vierailun Havannaan.
  Vuonna 2010 lomailin taas Guardalavacassa ja silloin olin kahden päivän retkellä Santiago de Cubassa.
  Tammikuussa 2017 vietin neljä vuorokautta Havannassa ja sitten kymmenen vuorokautta Varaderossa.

  Voit lukea matkoistani:
  https://www.rantapallo.fi/tatjaana/2018/01/04/reissuvuosi-2017/

  https://www.rantapallo.fi/tatjaana/tag/Kuuba/

  Taas tekisi mieleni matkustaa maahan, mutta olisi niin paljon muitakin maita maapallon päällä käymättä.

  • Reply Reppureissaaja 25.2.2018 at 13:05

   Kuulostaa hyvältä sinun Kuuban muistot! 🙂 Samanlainen kombo oli minullakin ensimmäistä kertaa, lentäen Havannaan parin päivän vierailulle. Kuubaan itselläkin tekee mieli takaisin, mutta jotenkin sitä tekee mieli kokea myös uusia paikkoja.

  Leave a Reply