Suomen suurin matkablogiyhteisö

Thaimaan Koh Lipe yhdessä päivässä

Jos on mahdollista käydä vain päiväseltään nauttimassa pari Singhaa Thaimaassa, niin pitäähän se toteuttaa! Tämä oli mahdollista tänä talvena kun lomailin Langkawin saarella Malesiassa ja Thaimaan pieni Koh Lipen saari on helposti saavutettavissa Langkawilta käsin. Lauttamatka kestää puolitoista tuntia suuntaansa ja lautat kulkevat väliä ympäri vuoden.

Heti lautasta ulos astuessa tuntee saapuneensa paratiisiin. Tai oikeastaan tässä vaiheessa astuin vasta pitkähäntäveneeseen. Koh Lipellä ei ole lauttasatamaa, joten lautat jäävät pidemmälle merelle, josta matkustajat kuljetetaan pitkähäntäveneillä edelleen saarelle. Pitkähäntäveneen karauttaessa rantahietikkoon Pattayan rannalle veneestä hypätään kahlaten rannalle, tunsin rentouttavan lomafiiliksen tulvivan mieleeni.

Lomatunnelmissa Sunrise beachilla

Maissa ensimmäisenä passit jaettiin takaisin vähän kaoottisellakin tyylillä ja kunhan oma passi oli kädessä, oli vuorossa maihintulon virallinen osuus. Pienen jonon jälkeen passissa oli Thaimaan leima ja tämän jälkeen kunhan kansallispuistomaksu oli maksettu, oli vuorossa Koh Lipen saareen tutustuminen.

Rento Koh Lipe on suhteellisen pieni ja saaren saa otettua hyvin haltuun yhden päivän aikana. Saarella ei ole autoja, kätevintä on kävellä paikasta toiseen. Vaikka Koh Lipe ei ole koolla pilattu, onnistuin pariin otteeseen eksyä saarella. Tosin kovin pitkälle täällä ei pysty eksymään. Ehdin päivän aikana vierailemaan saaren suurimmilla rannoilla, nauttimaan muutaman oluen, syömään hyvin, kiertelemään vähän kauppoja ja nauttimaan muuten Koh Lipen paratiisimaisesta ja rennosta fiiliksestä.

Pattaya beach

Sanom beach

Saaren suurimmat rannat ovat Pattaya beach, Sunrise beach ja Sunset beach. Pattayan ranta on levein mutta rannalla on paljon trafiikkia ja veneitä. Sunrise beach on saaren pisin ranta ja vesi on uskomattoman turkoosia ja kirkasta! Sunset beach on näistä pienin mutta vierailun arvoinen sekin. Rantojen hiekka on valkoista ja hienojakoista, se yhdistettynä pitkiin huojuviin palmuihin ja turkoosiin mereen, ah mikä paikka! 🙂

Sunrise beach

Pattaya beach

KOH LIPEN PÄIVÄREISSUN BUDJETTI

 • Lauttamatka pikaveneellä Langkawin Telagan satamasta: n. 51€
 • Neljä tölkkiä olutta kaupoista: 200 THB
 • Jääkaappimagneetti: 100 THB
 • Koh Lipen kansallispuistomaksu: 200 THB
 • Ruokailu ja ruokajuoma ravintolassa: 150 THB
 • Yksi olut rantaterassilla Pattayan rannalla: 90 THB

Päivän aikana kului rahaa yhteensä n. 70 euroa. Langkawin saareen verrattuna Koh Lipe on kallis, mutta suomalaisittain edullinen lomapaikka. Myöskin muuhun Thaimaahan verrattuna Koh Lipe on sieltä kalliimmasta päästä.

Sunset beach

Mitä sitten tehdä Koh Lipellä? Saarella ei ole mitään erityisiä nähtävyyksiä tai sen kummempaa tekemistä. Ja se jos mikä on hyvä. Saari on parhaimmillaan rentona rantakohteena, missä loman pääpaino on rannalla löhöilyllä ja rentoutumisella. Kirkkaan turkoosi meri mahdollistaa myös snorklauksen ja sukeltamisen, näitä ei tosin tullut kokeiltua päivän aikana.

REPPUREISSAAJAN PIKAVINKIT LANGKAWILTA KOH LIPELLE

 • Passi mukaan! Päiväreissulla tuli yhteensä neljä uutta leimaa passiin.
 • Koh Lipellä täytyy maksaa myös päiväreissuilla kansallispuistomaksu, 200 THB (myös Malesian ringgit käyvät, 30 MYR helmikuussa 2018)
 • Päivässä ehtii näkemään paljon, mutta jos aikaa on niin saarella kannattaa yöpyä.
 • Passi otetaan säilöön mennen tullen, tästä ei kannata huolestua, sen saa kyllä takaisin!
 • Rahaa kannattaa vaihtaa mukaan jo Langkawilla, ettei rahanvaihtopisteen etsimiseen mene turhaa aikaa.
 • Koh Lipellä on myös tuk tuk – takseja ja saarelta voi vuokrata pyörän, mutta kävellen pääsee helpoiten paikasta toiseen.

Pitkähäntäveneet tulevat itselläni ensimmäisenä mieleen Thaimaasta, joten niitä eksyi aika moneen valokuvaan:

Pitkähäntäveneet kuuluvat Thaimaan maisemiin

Pitkähäntäveneet kuuluvat Thaimaan maisemiin

Pitkähäntäveneet kuuluvat Thaimaan maisemiin

Saaren palvelut (kaupat, ravintolat ja baarit) ovat keskittyneet aika pienelle alueelle Walking street kävelykadun ympäristöön. Kadulla oli mukava kävellä ja katsella kauppoja, mutta ehkä Koh Lipeltä tullaan hakemaan enemmän jotain muuta kuin kaupoissa pyörimistä. Eikä Koh Lipe ole muutenkaan mikään shoppailijan mekka.

Koh Lipen katumaisemia

Koh Lipen katumaisemia

Koh Lipen katumaisemia

Kannattiko Langkawilta lomasta tuhlata kokonainen päivä Thaimaan visiittiin? Todellakin kannatti! Koh Lipe toi mukavasti vaihtelua lomaan ja kun edellisestä Thaimaan visiitistä oli kulunut jo viisi vuotta, toi tämä yksi päivä edes vähän helpotusta Thaimaan ikävään. Koh Lipestä jäi niin positiiviset muistot, etten ihmettelisi jos joskus eksyn vielä takaisin saarelle vähän pidemmäksi aikaa.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply