Tulevan kevään/kesän reissukalenteri

New York, Bali, Singapore, Zürich, Langkawi, Miami, Vancouver, Dubrovnik… Kuluvasta vuodesta on tulossa hyvää vauhtia ehkä paras matkailuvuoteni ikinä. Lennot on varattuna tällä hetkellä yhteensä kymmeneen maahan ja näistä uusia maita on  ennätysmäärä, yhteensä seitsemän. Vuodesta tulee myös aika kaukoreissupainotteinen parin Aasian reissun ja Pohjois-Amerikan takia.

Reissuja on tänä vuonna vähän harvemmin mitä aikaisemmin, mutta pidemmälle ja enemmän uusiin maihin ja kohteisiin. Hotellit on myös suurimmaksi osin jo varattu sekä maksettu, ainoastaan Miamista, Venetsiasta ja Balilta puuttuu tällä hetkellä majoitus.

TAMMI-HELMIKUU

Vuoden 2018 reissut alkavat heti kahdella uudella maalla, Singaporella ja Malesialla. Reissu alkaa Singaporesta jossa yövyn neljä yötä ja tuossa ajassa pitäisi nähdä mahdollisimman paljon kaupunkia. Singaporesta lennän vielä Langkawin saarelle Malesiaan viikoksi rantaresorttiin jossa ohjelmassa ei ole paljoa muuta kuin rentoutumista rannalla ja altaalla. Tietty jotain muutakin pitää Langkawilla nähdä kuin vaan ranta. (Finnairin suorat menopaluulennot Singaporeen 495€ ja AirAsian suorat menopaluulennot Singaporesta Langkawille 101€)

Langkawilla odottaa rento rantaloma. Kuva viime talvelta Culebran saarelta Karibialta.

MAALISKUU

Maaliskuussa valloitan Liettuan ja suuntaan pidennetyn viikonlopun viettoon Vilnaan. Kävin viime keväänä ensimmäistä kertaa Latviassa ja siellä Riikassa, kaupunki ei mua oikein sytyttänyt. Saa nähdä miten käy Vilnan kanssa. Maaliskuussa se selviää! (Finnairin suorat menopaluulennot 141€)

HUHTIKUU

Huhtikuussa on vuorossa uutena maana Sveitsi ja lennän pitkäksi viikonlopuksi Zürichiin. Sveitsi on tehnyt pitkään pienen aukon käytyjen maiden kartassa Euroopassa ja nyt tulee tuokin täytettyä. Sveitsistä on suunnitelmissa päiväretki pieneen naapurimaahan, Liechtensteiniin. (Finnairin suorat menopaluulennot 177€)

Barcelona kutsuu parin vuoden tauon jälkeen kesäkuussa.

TOUKO-KESÄKUU

Pidän suurimman osan kesälomasta tänä vuonna suhteellisen aikaisessa vaiheessa ja lähden tutkimaan Pohjois-Amerikkaa toukokuun puolessa välissä. Kanada ja Yhdysvallat (jos Puerto Ricoa ei lasketa mukaan) ovat molemmat vielä käymättä ja nyt toukokuussa tämäkin asia tulee korjattua. Yhdysvalloissa seikkailen San Franciscossa, New Yorkissa ja Miamissa ja Kanadan puolella Vancouverissa ja Whistlerissä. Miamin osalta suunnitelmat ovat vielä vähän auki ja en ole varannut sieltä majoitusta. Läheiset Bahaman saaret houkuttelee parin päivän visiitille.

Pohjois-Amerikan jälkeen lennän vielä reiluksi viikoksi Miamista Etelä-Eurooppaan Barcelonaan ja Dubrovnikiin. Molemmat ovat tuttuja edellisiltä vuosilta ja Dubrovnik on muodostunut jo kesien kestokohteeksi. Lomailen nyt neljättä kesää peräkkäin kaupungissa ja vielä samassa huoneistossa. Dubrovnikista käsin on tarkoitus valloittaa viimein myös naapurimaa Montenegro. (Reissun kaikki lennot yhteensä 802€ – Norwegian, WestJet, American Airlines)

HEINÄKUU

Heinäkuu näyttää tällä hetkellä tyhjää. Tarkoituksena on lähteä ainakin yhdeksi pidennetyksi viikonlopuksi jonnekin Välimeren suunnalle tai johonkin uuteen kaupunkikohteeseen Euroopassa.

Venetsia kutsuu kesällä kolmatta kesää peräkkäin harhailemaan kaupungin kapeita kujia pitkin.

ELOKUU

Elokuussa on vuorossa edellisiltä kesiltä tuttu Venetsia. Kaupungissa on vaan sitä jotakin. <3 Venetsia on todella kaunis ja niin erilainen kaupunkikohde muihin verrattuna. Venetsian kalliista maineesta huolimatta kaupungissa pystyy lomailemaan myös suht pienellä budjetilla. (Norwegianin suorat menopaluulennot 103€)

SYYSKUU

Elokuun lopulla suuntaan vuoden toiselle kesälomalle, ja uutena maana tulee käytyjen maiden listalle Indonesia! Ostin itselleni joululahjaksi lennot Balille ja yhdentoista päivän aikana pitäisi ehtiä tutkimaan Bali, Lombok sekä saarien väliin jäävät Gilisaaret. Villeimmissä suunnitelmissa on myös ostaa Balilta lennot Australian Sydneyyn muutaman yön pikavisiitille, mutta en loppuen lopuksi tiedä onko siinä paljoa järkeä. (Qatar Airwaysin lennot Dohan kautta välilaskulla 477€)

Ensimmäinen osa kesälomasta päättyy näihin terassimaisemiin Dubrovnikissa.

Tätä kaikkea on siis tulossa tänä vuonna. Singapore, New York ja Bali on ollut ikuisia matkahaaveita ja tänä vuonna jokainen noista haaveista toteutuu! Syksy on vielä avoin reissuille ja suunnitelmille ja heinäkuulle on tarkoitus bongata jossain vaiheessa halvat lennot johonkin. Ensi talvelle alustavissa suunnitelmissa on suunnata lomailemaan Aasian suunnalle johonkin uuteen maahan, esim. Vietnamiin tai Philippiineille.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply