Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reissukuvia – Kreikan Samos

Idyllinen Samos on Kreikan vehreimpiä saaria ja sijaitsee aivan Turkin kyljessä Egeanmerellä. Miltä kuulostaisi vaikkapa raikas kreikkalainen salaatti, siinä sivussa patonki tzatzikilla ja kylmä Mythos aidossa kreikkalaisessa tavernassa upeilla näköaloilla? Minulle ainakin kelpaisi! Saaren suosituimmat lomakeskittymät ovat Pythagorion, Vathi, Votsalakia ja Kokkari. Olen yöpynyt itse Samoksella Votsalakian kylässä ja kylä on mitä mainioin rauhalliseen lomailuun meren ja rantojen äärellä.

Saarella on ehdottoman suositeltavaa vuokrata auto ja kierrellä saaren monille eri rannoille. Samos pääsee kunnolla oikeuksiinsa ylhäällä vuoristoteillä ajellessa ja saaren monilta näköalapaikoilta näkymät merelle ovat todella mieleenpainuvia. Etäisyydet eivät ole Samoksella kovin isoja, joten saaren ehtii kiertämään autolla päivässäkin.

KYMMENEN VALOKUVAA SAMOKSELTA

Samoksen mutkittelevia vuoristoteitä

Ranta joka kutsuu uimaan

Samoksen rantapoukamia

Penkkejä maisemalla

Ihanan turkoosi Egeanmeri!

Iltapäivätorkut

Polku alas

Samos on täynnä ihania tavernoja

Rappuset rannalle

Vuoristonäkymiä

Samokselle tekee matkoja matkanjärjestäjistä ainakin TUI Suomi ja saari onkin helpoin saavuttaa matkanjärjestäjien suorilla lomalennoilla. Kreikka on täynnä toinen toistaan upeampia saaria ja ainakin omalla kohdallani Samos on yksi parhaimmista!

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Susanna 24.1.2018 at 18:02

  Hieno kohde, tuo kyllä kiinnostaisi

  • Reply reppureissaaja 24.1.2018 at 20:47

   Samos on todella kaunis saari, suosittelen! 🙂

 • Reply Samos in my mind 28.6.2018 at 09:36

  Samos on erityinen helmi, jolle palaamme kerta toisensa jälkeen. Onko blogini Samos in my mind vilahtanut näkökentässäsi? Postaan IG -tililleni päivittäin parhaita paloja. Kesäiloja! Tuija

  • Reply Reppureissaaja 5.7.2018 at 17:43

   Samos kyllä on! Jäi lämpimät muistot saaresta. 🙂 Ei ole vielä tuttu, mutta täytyy käydä vilkaisemassa. Kiitos samoin aurinkoista kesän jatkoa!

 • Reply Tuija 30.10.2018 at 11:27

  Samos on kyllä vertaansa vailla. Kos oli kiva, mutta kalpenee tämän vehreän saaren rinnalla. Kuvien kautta voi aina palata aurinkoisiin lomatunnelmiin! Tuija

  • Reply Reppureissaaja 1.11.2018 at 21:35

   On kyllä! Kos on vielä kokematta lentokenttää lukuunottamatta, mutta ehkä sekin kutsuu vielä joskus. Näinpä, Samoksen vehreys olisi kiva kokea joskus vielä uudestaan. 🙂

  Leave a Reply