Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reppureissaajan matkavuosi 2017

Puerto Rico, Kreikka, Irlanti, Slovenia, Italia, Islanti, Romania, Arabiemiraatit… Vuoden 2017 reissut on nyt reissattu ja on aika koota vähän menneen vuoden matkoja. Kuluvaan vuoteen on mahtunut jälleen kerran paljon upeita kohteita ja unohtumattomia kokemuksia. Yhteensä 17 maata ja 73 yötä reissun päällä. Uusia maita tuli tänä vuonna käytyjen maiden listalle viisi.

Uusia maita kuluvana vuonna olivat Puerto Rico (USA), Irlanti, Slovenia, Islanti ja Romania. Suurimman osan matkoista reissasin yksin. Puerto Ricossa, Dublinissa, kesälomareissun yhdellä viikolla Italiassa sekä Romaniassa oli matkaseuraa mukana.

 • LENNOT: 2196€
 • HOTELLIT: 3531€ (keskimäärin 48€/yö)

Hotellit olivat vuoden aikana hyvinkin vaihtelevat, kahden tähden hotelleista viiden tähden, isoista huviloista pieniin kämppiin. Hotellien yhteishintaan laskin ainoastaan itse käytetyt rahat, eli yhteisreissuilta olen laskenut mukaan puolet hotellien hinnoista. Käydyistä seitsemästätoista maasta yövyin yhteensä viidessätoista maassa. Muita maita olivat Monaco sekä n. 10 kertaa tehdyt päiväreissut etelänaapuriin Viroon.

Mallorca tammikuussa 2017

TAMMIKUU

Vuoden reissut alkoivat heti loppiaisena pitkällä viikonlopulla Mallorcalla. Vaikka ilmat olivat aika viileät, aurinko paisteli suurimman osan aikaa ja Palma ympäristöineen oli sesongin ulkopuolella mukavan rauhallinen. Kävin kesällä 2016 ensimmäisen kerran Mallorcalla ja tuolloin saari ei sytyttänyt. Tammikuussa kaikki näytti paljon paremmalta, Mallorcahan on ihan viehättävä saari!

Culebra helmikuussa 2017

HELMIKUU

Helmikuussa suuntasin vähän pidemmälle lomalle Karibialle ja siellä Puerto Ricoon. Majailin muutaman yön saaren pääkaupungissa San Juanissa ja lopun ajan ihanalla pienellä Culebran paratiisisaarella. Culebra oli ehdottomasti vuoden ehkä paras lomakohde! Culebran mielettömän kauniit rannat, rento elämänmeno ja rauhallisuus yhdistettynä San Juanin värikkääseen vanhaankaupunkiin ja Isla Verden upeaan hiekkarantaan takasivat täydellisen talviloman.

Lontoo maaliskuussa 2017

MAALISKUU

Maaliskuussa vietin kompaktin viikonlopun Lontoossa. Menopaluulennot maksoivat ainoastaan 65€, joten pakkohan siellä oli käydä. Lontoossa riittää nähtävää ja koettavaa moneksi kerraksi ja joka kerralla kaupungista löytää jotain uutta. Tälläkään kertaa en käyttänyt julkisia ollenkaan, vaan kävelin joka paikkaan. Näin näkee ja kokee eniten verrattuna maan alla matkustamiseen.

Ateena huhtikuussa 2017

HUHTIKUU

Huhtikuussa kävin kahteen kertaan kaupunkilomalla. Alkukuusta lomailin Ateenassa, Ateenassa kevät oli jo pitkällä ja kaupungista on muodustunut itselleni yksi Euroopan suosikkipääkaupungeista. Riikassa lomailin ensimmäistä kertaa ja kaupunki ei oikein säväyttänyt. En tiedä oliko ilmat vai jokin muu, mutta Riika on omalta kohdaltani nyt nähty.

Alicante toukokuussa 2017

TOUKOKUU

Espanjasta on nähtynä jo vaikka mitä ja toukokuussa päätin kokeilla jotain uutta ja suuntasin pidennetyn viikonlopun viettoon Alicanteen. Kaupunki oli todella positiivinen yllätys! Hienot rannat, upea vanhakaupunki ja paljon nähtävää kompaktilla alueella.

Rotterdam kesäkuussa 2017

KESÄKUU

Kesäkuuhun mahtui myös kaksi kaupunkireissua. Ensimmäinen suuntautui Irlantiin ja siellä Dubliniin. Dublinissa tuli tutuksi kaupungin monet pubit ja rento fiilis. Juhannuksen vietin tänä vuonna Alankomaissa. Yövyin pari yötä Rotterdamissa ja vietin juhannusviikonlopun lopuksi vielä päivän Amsterdamissa. Näin jälkikäteen oli pakko vertailla keskenään Rotterdamia ja Amsterdamia. Näistä kahdesta enemmän houkuttelee uusintavisiitille tällä hetkellä Rotterdam.

Lake Bled heinäkuussa 2017

HEINÄKUU

Heinäkuun puolessa välissä suuntasin jo perinteeksi muodustuneelle kuukauden reppureissulle. Ensimmäisen viikon lomailin Kroatian Dubrovnikissa ja Zagrebissa. Dubrovnikista on kovaa vauhtia tulossa jokakesäinen perinne, olin nyt kolmatta kesää peräkkäin samassa kämpässä ja tulevana kesänä suuntaan taas samaan kämppään lomailemaan. Toisen viikon lomailin itselleni uudessa maassa Sloveniassa, siellä Bled-järvellä sekä Ljubljanassa. Slovenia täytti ja ylitti odotukset, todella upea maa!

Cinque Terre elokuussa 2017

ELOKUU

Reppureissu jatkui elokuun puolella Italialla. Kolmannen viikon lomailin Venetsiassa sekä Gardajärvellä Riva del Gardassa ja Gardalla. Näille tienoille osui kesän kuumimmat kelit, mutta eikös kesälomalta haeta aurinkoa ja lämpöä? 🙂 Neljännen viikon vietin Comojärvellä, Milanossa sekä Genovassa ja sieltä käsin vierailin Cinque Terressä sekä Portofinossa. Kesäloman viimeiset päivät vierähtivät Ranskan puolella Mentonissa ja Nizzassa. Nizzasta käsin oli tietty pakko käydä Monacossa. 30 yön kesälomareissu oli kaikin puolin onnistunut ja upea kokemus!

Islanti syyskuussa 2017

SYYSKUU

Syyskuun ensimmäisenä päivänä suuntasin Islantiin, pitkäaikaiseen haavekohteeseen. Islanti oli juuri sitä mitä odotin, aivan mieletön luontokohde. Säät ei oikein suosinut pitkän viikonlopun aikana, mutta ei se haitannut tähän upeaan maahan tutustumista. Ainoa miinuspuoli Islannilla on kallis hintataso. Toinen syyskuun reissu suuntautui Romanian pääkaupunkiin Bukarestiin. Bukarest yllätti myös positiivisesti, siisti ja kaunis kaupunki. Ja mikä parasta – todella edullinen!

Karlovy Vary lokakuussa 2017

LOKAKUU

Lokakuun reissu suuntautui Tsekkeihin ja siellä Karlovy Varyyn. Ostin loppukesästä Norwegianin alesta halvat Prahan lennot ja tällä kertaa halusin nähdä jotain muutakin kuin pelkän Prahan. Karlovy Vary vei kaikessa kauneudessaan ja rauhallisuudessaan melkein voiton Prahalta, voin suositella kaupunkia lämpimästi!

Rooma marraskuussa 2017

MARRASKUU

Marraskuun loppupuolella suuntasin takaisin Italiaan ja siellä Roomaan. Rooma on tuttu monilta edellisiltä kerroilta ja reissuohjelmaan kuului ainoastaan akkujen latausta ja kävelyä pitkin tätä upeaa kaupunkia. Roomasta oli tarkoitus tehdä yksi päiväretki jonnekin lähiseudulle, mutta se jäi tällä kerralla väliin. Roomanreissulla tuli vielä bonuksena vuodelle kahdeksastoista maa, Vatikaani.

Dubai joulukuussa 2017

JOULUKUU

Vuoden reissut huipentuivat joulukuussa Dubaihin. Dubaissa on vaan sitä jotakin. Sopivan lentomatkan päässä talvella ja perillä odottavat takuuvarmat aurinkoiset ja helteiset kelit. Kävin nyt kolmantena talvena putkeen kaupungissa ja joka kerralla Dubai on kasvanut ja muuttunut. Saa nähdä eksynkö taas ensi talvena uudestaan?

Slovenian Lake Bohinj elokuussa 2017

Tätä kaikkea piti sisällään kulunut vuosi matkojen suhteen. Aika paljon tuli nähtyä ja paljon on edessäpäin. Ensi vuodelle on varattuna jo kahdeksaan eri maahan lennot, joista viisi ensimmäistä on uusia maita. Seuraavina kohteina odottavat Singapore, Malesian Langkawi, Sveitsin Zürich, San Francisco, New York ja Miami sekä Kanadan Vancouver ja Whistler.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

 

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Jari / Budjettimatka.com 22.12.2017 at 08:55

  Melko mukiinmenevä matkavuosi!

  • Reply reppureissaaja 23.12.2017 at 11:59

   Kiitos kommentista. Pakko sanoa että olen ihan samaa mieltä. Paljon tuli koettua ja nähtyä. 🙂

 • Reply katariina.kuronen 3.1.2018 at 20:55

  Oi aivan mahtavalta kuulostaa! Alankomaat itseä kiinnostaisi kovasti matkakohteena. 🙂

  • Reply reppureissaaja 4.1.2018 at 19:06

   Suosittelen lämpimästi Alankomaita! Tosin ei ole kokemusta kuin Amsterdamista ja Rotterdamista. 🙂

  Leave a Reply