Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reissukuvia – Slovenian Skofja Loka

Slovenian Skofja Loka on helppo ja hieno päiväreissukohde maan pääkaupungista Ljubljanasta. Busseja kulkee kaupunkien välillä usein (3,10€ suunta) ja matkaan menee noin 40 minuuttia. Perillä odottaa kaunis vanhakaupunki, edullinen hintataso ja leppoisan rauhallinen meininki.

Vierailin viime kesänä tässä ihanassa kaupungissa yhden päivän ja aika kului kuin siivillä ihastellen upeaa vanhaa kaupunkia, kaupungin läpi virtaavaa jokea ja maisemia. Hektisen Ljubljanan vastapainona Skofja Loka tarjoaa juuri sitä, mitä välillä lomalta etsii. Kaupunki ei ole iso, sen saa haltuun helposti jo muutamassakin tunnissa. Vanhasta kaupungista löytyy muutamia ravintoloita ja terasseja sekä ruokakauppa.

KYMMENEN VALOKUVAA SKOFJA LOKASTA

Skofja Lokan vanhaa kaupunkia.

Skofja Lokan vanhaa kaupunkia.

Tämä maisema aukeaa heti bussiasemalta kävellessä vanhaan kaupunkiin.

Patikointia alas uintipaikalle

Loka Castle

Silta vanhaan kaupunkiin

Jossain noista taloista olisi aika kiva asua. 🙂

Jokimaisemaa

Skofja Lokan vanhaa kaupunkia.

Taustalla Loka Castle

Jos joskus lomailet Ljubljanassa, kannattaa pistää harkintaan päiväretki Skofja Lokaan. 🙂 Ainakin itselleni kaupungista jäi upeat muistot tästä pikavisiitistä. Ljubljanasta käsin kannattaa myös katsastaa Slovenian upeat järvet, Lake Bled ja Lake Bohinj. Niistä löydät enemmän juttua täältä.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply