Tulevan talven/kevään reissukalenteri

Kuluva vuosi kääntyi marraskuun puolelle ja talven reissut palmurantoineen lähenee mukavasti. Unelmat ovat tehty toteutettaviksi, ja olenkin nyt hankkinut pariin pitkäaikaiseen haavekohteeseen lennot ensi vuodelle. Tätä ennen on kuitenkin vielä loppuvuodesta edessä pari reissua vanhoihin tuttuihin kohteisiin.

Seuraavana suuntaan marraskuun loppupuolella aina yhtä ihanaan Roomaan pidennetyksi viikonlopuksi. Rooma on jo tuttu kaupunki aikaisemmilta kerroilta, joten reissuohjelmassa ei ole muuta kuin kaupungilla kiertelyä. Roomassa jos missä on paljon nähtävää ja kaikkialle pääsee kävellen. (Suorat menopaluulennot 77€, Norwegian)

Rooma

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ei talvea ilman Dubaita. Reilu viikko Rooman jälkeen lennän kolmatta talvea putkeen Dubaihin. Tällä kerralla olisi tarkoitus vierailla myös Abu Dhabissa. Ensimmäisellä kerralla en paljoa lämmennyt kaupungille mutta viimeistään viime talvena Dubai meni heittämällä parhaimpien lomakohteiden joukkoon. Dubai on myös niitä harvoja lämpimiä kohteita talvella, jonne voi lähteä pidennetyn viikonlopun viettoon. (Suorat menopaluulennot 209€, Norwegian)

Tammikuussa toteutan yhden pitkäaikaisen haaveen ja lähden talvilomalle Singaporeen. Vaikka Singapore on pieni maa, niin nähtävää siellä tuntuu olevan enemmän kuin tarpeeksi. Saa nähdä miten neljä päivää riittävät Singaporen tutkimiseen. (Suorat menopaluulennot 495€, Finnair)

Viime talven rantamaisemaa Culebralta, tulevana talvena rantakohteena on Langkawi

Singaporesta jatkan vielä Malesian puolelle Langkawin saarelle kuudeksi yöksi jossa vietän talviloman loppuajan lähinnä lepäillen ja auringosta nauttien. Ensimmäinen suunnitelma oli jatkaa Singaporesta Balille mutta Bali vaihtui lopulta Langawiksi lähinnä säiden perusteella helmikuun alussa. Balilla on silloin sadekausi parhaimmillaan ja Langkawilla pitäisi auringon paistella varmemmin. (Suorat menopaluulennot palvelupaketilla 101€, AirAsia)

Euroopan käytyjen maiden kartalla on ollut ikävä tyhjä kohta Sveitsin kohdalla, siksipä lennän siis sinne huhtikuussa. Kohteena Zürich ja suunnitelmissa on vierailla samalla Lichtensteinissa. Sveitsi on kallis maa, mutta eiköhän sielläkin jotenkin pysty pienellä budjetilla lomailemaan. (Suorat menopaluulennot 176€, Finnair)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alppimaisemia Sloveniasta

Olen parina aikaisempana kesänä toteuttanut kuukauden mittaisen reppureissun Etelä-Euroopassa ja sellaisen teen tulevanakin kesänä. Tosin ensi kesänä paljon laajemmalla alueella. Ostin tällä viikolla menolennon San Franciscoon toukokuun loppupuolelle! En ole Yhdysvalloissa vielä käynyt (jos Puerto Ricoa ei lasketa mukaan) ja nyt tulee tämä vääryys korjattua. Suunnitelmat ovat kovassa vauhdissa reppureissua ajatellen ja must kohteet San Franciscon lisäksi ovat New York ja Kanadan Vancouver. Chicago houkuttelee myös paljon. Kanadassa en ole Yhdysvaltojen tapaan ennen käynyt. New York on ollut aina se matkahaave nro. 1 ja nyt viimein pääsen sen toteuttamaan. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Yhdysvalloista löytyy monia kohteita missä haluaisin käydä, saa nähdä mitä kaikkea reiluun kuukauteen saa mahdutettua. Alustavissa suunnitelmissa on kierrellä vajaa kolme viikkoa Pohjois-Amerikasta josta suuntaan suoraan Etelä-Eurooppaan ja siellä balkanin alueelle Montenegroon ja Albaniaan. (Menolento yhdellä pompulla Lontoon kautta 164€, Norwegian)

Viime kesänä veneen taka-ajettavana Venetsiassa

Loppukesällekin on hommattuna jo yksi viikonloppureissu. Lennän elokuussa Venetsiaan. Venetsia on ehdottomasti Euroopan upeimpia lomakohteita ja se kutsuu nyt kolmatta kesää putkeen. Venetsian kanavat, kapeat kujat ja ainutlaatuinen tunnelma – siinä on vaan sitä jotakin. (Suorat menopaluulennot 104€, Norwegian)

Tälläisiä matkasuunnitelmia tällä hetkellä täälläpäin, mitenkäs sinulla? Sitä jaksaa arkea paljon paremmin, kun on jotain mitä odottaa.

-Ismo

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Susanna 5.11.2017 at 02:13

  Hyvät suunnitelmat. Sveitsissä on vähän hankalaa löytää kohtuuhintaista ravintolaa, Baselissa olen käynyt ja pelkkä lastenateria olisi maksanut 20e paikallisessa Mcdonaldsissa. Tosin juna-asemalta löytyi fish&chips annos joka maksoi noin 5-6e ja ateria oli tuohon hintaan kuitenkin hyvä ja suuri. Joten niitä asemien ruokakauppoja kannattaakin katsella. Sveitsistä baselista pääsee myös ratikalla Saksan puolelle jossa on halvempaakin, saman päivän aikana voi käydä myös Ranskassa

  • Reply reppureissaaja 14.11.2017 at 20:03

   Kiitos vinkeistä Susanna! 🙂 Tarjoushaukkana oon kyllä onnistunut lomailemaan melkeinpä paikassa kuin paikassa suhteellisen edullisesti.

 • Reply Sini 5.11.2017 at 16:16

  Ootpa löytänyt hyvään hintaan lentoja. Komppaan tuota, että arkea jaksaa paremmin, kun on matkoja. Mulla tästä hetkestä toukokuuhun tulossa Riika, Lontoo, Kambodza, Vietnam, Malta. ?

  • Reply reppureissaaja 14.11.2017 at 20:05

   Lentojen hintoja tulee kyttäiltyä päivittäin, niin aina välillä osuu hyviä tarjouksia kohdalle. 🙂 Ai että, Vietnam ja Kambodza kuulostaa hyviltä! Molemmat on mulla käymättä, samoin kuin Malta.

  Leave a Reply