Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päivä Italian Portofinossa

Kaunis ja pieni Portofinon kaupunki sijaitsee Italian Rivieralla Ligurian alueella ja on suosittu matkailukohde. Ehkäpä jopa liian suosittu, ainakin omaan makuuni. Vierailin Genovasta käsin kesällä tässä upeassa n. 400 asukkaan kaupungissa. Muistiin jäi kylän hieno satama, kävelyreitin mielettömät maisemat sekä kylän kallis hintataso.

Lähellä Portofinon kaupunkia sijaitsee Santa Margherita Liguren rantakaupunki, josta löytyy myös lähin juna-asema. Edullisin tapa päästä Portofinoon on tulla junalla, juna Genovan kaupungista maksaa 3,60€/suunta ja matka-aika on noin 40 minuuttia. Santa Margheritan juna-asemalta on suora bussiyhteys pienellä bussilla (882, hinta 2€) Portofinoon, mutta jos vierailusta haluaa enemmän irti, kannattaa Portofinoon kävellä rantoja pitkin. Matka ei ole kaikista lyhyin, mutta maisemat matkan varrella palkitsevat vaivannäön. Elokuussa bussit olivat myös tupaten täynnä, ja paljon matkailijoita jäi odottamaan seuraavaa (ja seuraavaa) bussia.

Portofino

Itse Portofino ei ole koolla pilattu, kylän keskus on kaareva satama huvipursineen ja rantaravintoloineen. Portofinon kohdalla kuvat kertovat enemmän kuin sanat, tässä siis muutamia kuvia.

Portofino

Portofino

Portofino

Portofino

Portofino

Suosittelen Portofinoa lämpimästi päiväretkikohteeksi jos yövyt esim. Genovassa tai Rapallossa ja kaipaat tekemistä päiväksi. Ehkäpä parasta Portofinossa vierailussa oli patikointi rantoja pitkin perille. Maisemat matkalla ovat vertaansa vailla ja reitti on hyvässä kunnossa. Loppupuolella kävelyreitti siirtyy tien ja rannan vierestä vähän korkeammalle sisämaahan, jossa riittää portaita ja hienoja näköalapaikkoja. Kävely perille vaatii siis vähän parempaa kuntoa, varsinkin keskikesän helteillä.

Ohessa vielä muutama valokuva kävelyreitin varrelta:

Matkan varrelta Portofinoon

Matkan varrelta Portofinoon

Matkan varrelta Portofinoon

Matkan varrelta Portofinoon

Matkan varrelta Portofinoon

Matkan varrelta Portofinoon

Matkan varrelta Portofinoon

Matkan varrelta Portofinoon

Reppureissaajan vinkit Portofinoon:

  • Portofino on kallis paikka syödä ja juoda, meillä ruokailu siirtyi Genovaan, tietenkin sataman rantaravintolat ovat upeita paikkoja nauttia lounas tai parit drinkit.
  • Portofinoon on myös kesäisin säännöllinen lauttayhteys Savonasta ja Santa Margharitasta.
  • Bussiin kannattaa ostaa lippu etukäteen joko automaatista tai kioskilta, lippu on kalliimpi kuljettajalta ostettuna.
  • Mikäli kunto kestää, kannattaa välimatka kävellä, maisemat matkalla ovat upeat ja reitti oli kesällä 2017 päällystetty punaisella matolla. Matkaa kertyy noin 5 kilometriä.
  • Jos aikaa jää, kannattaa samalla reissulla pyöriä ennen paluumatkaa Santa Margharita Liguren kaupungissa, kaupunki on tyylikäs rantakohde hiekkarantoineen ja värikkäine taloineen.

Santa Margherita Ligure

Santa Margherita Ligure

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply