Suomen suurin matkablogiyhteisö

Slovenian uskomattoman kauniit järvet Bled & Bohinj

Reppureissun toinen viikko alkoi sunnuntaina Slovenian puolelta, Bledjärveltä. Tai tarkemmin ottaen majoitun läheisessä Bohinjska Bela nimisessä pienessä kylässä noin 30 minuutin kävelymatkan päässä järveltä.

Voin sanoa että Slovenia on vienyt sydämen samantien. Täällä Alppien suunnalla on niin kaunista että välillä ihan silmiin sattuu. Paikalliset ovat ystävällisiä ja puhuvat hyvin englantia.

Näkymä Bled Castlelta järvelle

LAKE BLED

Bledjärvi on Slovenialaisten suosituin lomakohde ja uskon tämän täysin. Todella kaunis vuorien ympäröimä järvi, josta löytyy kaikki tarvittavat palvelut. Parasta ajanvietettä järvellä on järven kävely ympäri sillä sitä ympäröi kauttaaltaan hyväkuntoiset kävelyreitit. Näkymät melkeinpä joka kohdasta reittiä ovat henkeäsalpaavat.

Lake Bled

Lake Bled

Lake Bled

Järvi on tullut kierrettyä nyt viiden päivän aikana hyvin moneen kertaan. Maisemista en ole saanut vielä tarpeekseni. Reitin voi myös pyöräillä ja lastenrattaatkin kulkee helposti mukana. Järven ympäristöstä löytyy paljon patikointipolkuja ja järveltä voi vuokrata veneen tai kanootin.

Lake Bled

Lake Bled – Bled Castle

Lake Bled

En olisi uskonut että löytäisin näin pian jotain kauniimpaa, mutta:

Bohinj

LAKE BOHINJ

Lake Bohinj sijaitsee noin puolen tunnin bussimatkan päässä Bledjärveltä ja on paljon rauhallisempi mitä Bled. Kävin yhtenä päivänä päiväreissulla järvellä patikoimassa järven ympäri. Täytyy sanoa että paikka vetää kauneudessaan vertoja Bledille!

Lake Bohinj

Lake Bohinj

Lake Bohinj

Bohinj on paljon rauhallisempi mitä Bled ja järveltä löytää helposti oman pienen rannan uimista ja rentoutumista varten. Ja pakko sanoa että Bohinj on ehkä itselle näistä kahdesta mieluisampi kohde. En olisi uskonut tätä saavuttuani ensimmäistä kertaa Bledille.

Lake Bohinj

Lake Bohinj

Lake Bohinj

Bohinjilta lähtee monia vaellusreittejä Alpeille, nämä kaikki jäi tällä kertaa kokematta. Myöskin järvellä näytti olevan hyvin tarjolla majoitusta sekä hotelleissa että pienemmissä Bed & Breakfasteissa. Paljon jäi siis näkemättä, mutta paljon tuli myös nähtyä.

Lake Bohinj

Lake Bohinj

Lake Bohinj

REPPUREISSAAJAN PIKAVINKIT JÄRVILLE

 • Bledille pääsee Ljubljanasta suoralla bussilla tunnin välein (hinta n. 7€) ja sama bussi jatkaa Blediltä edelleen Bohinjiin (hinta 3,60€)
 • Upeat näkymät avautuu Bledin linnalta järvelle jonne pääsee portaita pitkin alhaalta. Linnan sisäänpääsy on 10€ ja siellä on muutakin nähtävää kuin vaan upeat näkymät.
 • Majoitusvinkkinä kannattaa katsoa majapaikkaa läheisestä Bohinjska Bela kylästä. Kylästä on kävelymatka järvelle, siellä vallitsee täydellinen rauha ja hinnat ovat edullisemmat mitä Bledissä.
 • Bohinjin ympäri kiertää patikointipolku ja matkaa kertyy n. 12km. Järvi kannattaa ehdottomasti patikoida ympäri!
 • Ljubljanasta käsin onnistuu päiväretket molemmille järville, bussit kulkevat suht usein ja järvet kiertää nopeasti ympäri.
 • Vesijohtovesi on täällä juomiskelpoista! Ei tarvitse leikkiä pulloveden kanssa.

Jokimaisemia Bohinjilta

Nyt matka jatkuu kohti Slovenian pääkaupunkia Ljubljanaa ja kaupunki olisi tarkoitus ottaa haltuun loppuviikon aikana ennen siirtymistä Italian puolelle. Tai otan vauhtia Ljubljanaan Bohinjista, pakkohan se järvi on nähdä vielä kerran, kaikkien kamojen kanssa. Voin sanoa että jo nyt Slovenia on jättänyt sydämeen lähtemättömän vaikutuksen, tänne on päästävä uudestaan!

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Susanna 13.8.2017 at 00:47

  Hienot maisemat, tuolla voisikin joskus käydä

  • Reply reppureissaaja 27.8.2017 at 18:27

   Suosittelen lämpimästi! Mulle jäi niin iso kaipuu Slovenian Alpeille, että suunnittelen jo ensi kesäksi pidempää reissua sinne. 🙂

  Leave a Reply