Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reppureissun alkufiiliksiä Dubrovnikista

Vihdoinkin! Kauan odotettu kuukauden mittainen reppureissu on alkanut ja lomailen tällä hetkellä Kroatian Dubrovnikissa. Lensin tänne lauantaina Norwegianin siivin ja upeat lomailmat ovat hellineet siitä lähtien.

Dubrovnik on tuttu paikka jo parilta aikaisemmalta kesältä joten olen pysynyt aikalailla aloillani täällä ja vaan rentoutunut. Majoitun taas samassa asunnossa missä aikaisemminkin, tässä on ehdottomasti parasta mielettömät näköalat omalta terassilta!

Auringonlaskun ihailua omalta terassilta

Ja sama maisema päivänvalossa

Mikäs sen parempaa kun herätä aamukahville näissä maisemissa! Aika raskaan kevään ja alkukesän jäljiltä on ollut ihanaa kun ei näin reissun alkuun ole ollut sen kummempia suunnitelmia. Alunperin suunnittelin käyväni Montenegrossa päiväreissulla, mutta tuo jää seuraavaan kertaan.

Port Gruz

Merimaisemia

Muuten olen vaan pyörinyt ympäri Dubrovnikia, nauttinut Babin Kukin ihanasta rantakävelyraitista ja aika paljon on tullut myös istuskeltua omalla terassilla maisemista nauttien.

Rauhallinen kävelytie Babin Kukissa

Copacabana beach club

Maanantaina vierailin ensimmäistä kertaa täällä ollessa läheisellä Lokrumin saarella, jota suosittelen lämpimästi! Lautat lähtevät vanhankaupungin satamasta ja matka ei kestä kauaa. Perillä odottaa kaunis saari upein maisemin, ja sieltä löytää varmasti oman rauhallisen rantakiven auringonottoa varten. Saaresta löytyy ravintoloita ja kahviloita ja yleisövessat. Mikäli saarella haluaa liikkua enemmän, kannattaa jalkaan laittaa tukevat lenkkarit, tiet/polut eivät ole mitään tasaisia ja saarella on paljon korkeuseroja.

Lokrum

Lokrum

Lokrum

Kaupunki ei ole mikään tasainen. Upeiden parvekenäköalojen vastineeksi tänne huipulle kiipeäminen portaita pitkin ottaa joka kerta voimille helteessä! Kartalla matka ei näytä pitkältä mutta todellisuudessa se tuntuu siltä. Alaspäin tietty pääsee helposti.

Vanhankaupungin pääkatu Stradun

Muurien sisäpuolella oleva Dubrovnikin vanhakaupunki on myös upea. Kapeilla kujilla kävellessä menee nopeasti montakin tuntia. Täällä tosin on ihan liikaa ihmisiä, toisin kuin muualla Dubrovnikissa. Vanhakaupunki on näkemisen arvoinen, mutta en majoittuisi siellä koskaan.

Stradun

Dubrovnikin vanhakaupunki

PARI VINKKIÄ DUBROVNIKIIN

  • Rahaa ei kannata nostaa automaateista, kurssi on todella huono! Euroja mukaan Suomesta ja ne kannattaa vaihtaa paikan päällä.
  • Lokrumin saarella kannattaa vierailla, lautat lähtee puolen tunnin välein vanhankaupungin satamasta ja lippu maksaa 120 kunaa (n. 16€)
  • Taksimatkan listahinta vanhastakaupungista lentokentälle on 250 kunaa (36€)
  • Atlas-yhtiön virallinen shuttle-bussi lentokentän ja linja-autoaseman välillä maksaa 40 kunaa suunta tai 70 kunaa menopaluu. Bussilla on yksi pysäkki vanhankaupungin Pile portilla.
  • Vanhankaupungin muureille kannattaa mennä kävelemään! Maisemat on upeat, hinta 150 kunaa.
  • Dubrovnik on paljon muutakin kuin pelkkä vanhakaupunki, varsinkin Cruz ja Babin Kuk on viehättäviä alueita.
  • Valuutan vaihtokurssi paikallisessa toimistossa 19.7.2017: 1€ = 7,45HRK

Dubrovnik ja Lokrum

Merimaisemia

Huomenna matka jatkuu! Lennän pariksi päiväksi Kroatian pääkaupunkiin Zagrebiin josta jatkan edelleen reiluksi viikoksi Sloveniaan ennen Italiaa. Sloveniassa majailen Bled-järvellä sekä Ljubljanassa. Reissun loput kohteet ja budjetti löytyy täältä.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply