Suomen suurin matkablogiyhteisö

Modernin arkkitehtuurin Rotterdam

Jos Amsterdam on jo nähty ja kaipaat jotain uutta Hollannista, miksi et matkustaisi seuraavan kerran Rotterdamiin? Itse tein näin juhannuksena eikä päätös kaduttanut. Rotterdam on virkistävä sekoitus uutta hyvinkin modernia arkkitehtuuria, vanhempaa rakennuskantaa ja löytyy kaupungista myös kanavia ja Amsterdamista tuttuja ”kahviloita”.

Rotterdam on Hollannin toiseksi suurin kaupunki (asukasluku n. 625 000) ja kaupungissa sijaitsee Euroopan suurin satama. Kaupungissa on tehokas joukkoliikenne tukeutuen metroon ja raitiovaunuihin ja kanavia/jokea pitkin kulkee myös taksiveneet. Paras tapa liikkua kaupungilla on kuitenkin omat jalat, näin kokee ja näkee eniten eikä kaupungin keskusta ole liian iso käveltäväksi ympäri.

Rotterdam Centraal – päärautatieasema

Mitä sitten tehdä Rotterdamissa? Omalla kohdallani kaksi päivää kului nopeasti ihan kaupungin kaduilla pyörimiseen. Joka kulmalta tuli eteen jotain uutta ja erikoista, kännykän kamera piti kaivaa taskusta esille koko ajan. Rotterdamissa on jonkunlaista rohkeutta kokeilla kaikkea uutta, arkkitehtuuri kaupungissa on virkistävän erilaista ja jossain määrin aika erikoista.

Markthal – Rotterdamin kauppahalli

Markthal sisältä

BUDJETTI

 • Suorat menopaluulennot Amsterdamiin (Transavia & Norwegian) 156€
 • Junaliput Amsterdam – Rotterdam – Amsterdam 32,60€
 • 3-tähden keskustahotelli aamiaisella 2 yötä yht. 108€
 • Eläminen kahden yön reissulla (sis. kaiken) n. 400€

Yhden hengen kahden yön viikonloppureissu tuli maksamaan lento+hotelli (+juna) pakettina 296€ ja siihen käyttörahat päälle. Lentojen hintaa nosti kaksi paluulentoa Amsterdamista. Jätin käyttämättä maanantai-aamun paluulennon Transavialla ja lensin takaisin Suomeen jo sunnuntai-iltana Norwegianin siivin.

Rotterdam

Rotterdam

ROTTERDAM – KENTÄLTÄ KESKUSTAAN

Helsingistä ei ole suoria lentoja Rotterdamiin, mutta Amsterdamin lentokentältä pääsee noin. 50 minuutissa suoralla junalla Rotterdamin päärautatieasemalle. Amsterdamiin saa nykyään halvalla lentolippuja ja matka-aika Schipholin kentältä Rotterdamiin ei ole kovin suuri. Junia menee puolen tunnin välein ja matka maksaa vajaa 15€. Liput junaan voi ostaa etukäteen täältä.

Kiljk-Kubus eli kuutiotalot

Kuutio ja kynä

Rotterdamissa on monia museoita, mutta museot eivät ole koskaan kiinnostaneet minua matkoilla. Matkakohteesta saa parhaiten irti päämäärättömällä kävelyllä, niinkuin tälläkin kertaa. Kilometrejä tuli parissa päivässä kiitettävä määrä. Välillä on kuitenkin hyvä levähtää ja siihen Rotterdamilla on tarjottavana monia mukavia terasseja, itselleni mieluisin löytyi Kubus-talojen vierestä veden äärestä. Reissun aikana toisena päivänä aurinko paisteli ja oli lämmin, kun taas viimeinen päivä oli sateinen ja todella tuulinen mutta oikealla asenteella ja pukeutumisella sekään ei menoa haittaa!

Rotterdam

Rotterdam

Rotterdam – Erasmus Bridge

Rotterdam

Rotterdam

REPPUREISSAAJAN PIKAVINKIT ROTTERDAMIIN

 • Junalippuja ostaessa etukäteen on valittava joku tietty juna millä matkustaa. Matkalippuun ei kuitenkaan tulostu kuin valittu päivämäärä, eli lipun voi käyttää millä tahansa samanlaisella yhteydellä päivän aikana.
 • Siinä missä Amsterdamin hotellit on tolkuttoman kalliita ainakin omalle budjetilleni, Rotterdamissa hotellien hinnat ovat paljon siedettävämmät.
 • Kaupungissa on loistavat pyörätiet ja pyörävuokraamoja löytyy monia.
 • Rotterdamissa on loistavat ostosmahdollisuudet Primarkista lähtien, eli kannattaa lähteä reissun päälle vähillä varusteilla.
 • Rotterdamista pääsee junalla puolessa tunnissa päiväretkelle Belgian Antwerpeniin. Tämä oli suunnitelmissa, mutta aika loppui kesken.

Rotterdam – Hotel New York

Rotterdam – Pauluskerk

Rotterdam

REPPUREISSAAJAN HINTAESIMERKIT – ROTTERDAM

 • 0,5l Heineken kaupassa: 0,77€
 • 0,5l halvin olut kaupassa: 0,57€
 • 0,4l olut terassilla: 4€
 • 1l viinipullo kaupassa: 3,99€
 • BigMac ateria: 6,35€
 • 0,5l vesipullo katukioskissa: 1€
 • Julkisen liikenteen kertalippu: 3€ (tunnin voimassa oleva lippu)
 • Lentokenttäkuljetus: 14,80€ (suora intercityjuna Amsterdam-Schipholin lentokentältä)
 • Hotellihuone: 54€/yö (3-tähden hotelli keskustassa aamiaisella)

Näin jälkikäteen harmittaa että viivyin kaupungissa vain kaksi yötä, Rotterdamilla olisi ollut vielä paljon enemmän annettavanaan. Joten voi olla että Rotterdam kutsuu joskus uudestaan lomailemaan, tällä kertaa vähän pidemmäksi aikaa.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Viherjuuria 9.7.2017 at 16:16

  Asuin aikoinaan vuoden Hollannissa ja olen tehnyt täältä Kölnistäkin silloin tällöin piipahduksia sinne, mutta jostain syystä Rotterdam on jäänyt käymättä. Mutta tämän postauksen innoittamana täytyy ehdottomasti alkaa suunnitella sinne viikonloppuretkeä 🙂

  • Reply reppureissaaja 9.7.2017 at 16:37

   Suosittelen kyllä lämpimästi Rotterdamia viikonloppureissukohteena! 🙂 Täytyy sanoa että melkeinpä oli mukavampi reissukohde kuin Amsterdam.

 • Reply Katja/historiadeviajes 9.7.2017 at 20:38

  Mun kotimatkalle Madridista takaisin Suomeen valitsin nimenomaan pieniä ja kakkoskaupuneja, joten poikkesin myös Rotterdamissa. (jonne tulin muuten juurikin junalla tuolta antwerpenistä) Tuo arkkitehtuuri häkellytti kyllä ihan kunnolla, kun jotenkin reissulla joka oli suunnittelematon en osannut odottaa, että Hollannista vois löytyä jotain tuollaista noin isoa ja kiiltävää. Ehdottomasti olisi vain kaivannut enemmän aikaa kuin mun yhden koko päivän!

  • Reply reppureissaaja 11.7.2017 at 20:07

   Mulla oli ihan samat fiilikset Rotterdamin kanssa, osittain kaupunki kyllä yllätti. Ja nimenomaan positiivisesti! Seurasinkin sun kotimatkaa Instagramin puolelta ja huomasin että olit melkein heti mun jälkeen kaupungissa. 🙂

  Leave a Reply