Suomen suurin matkablogiyhteisö

Riika – Kaupunkikohde joka ei sytyttänyt

Harvassa ovat ne paikat, jotka ei jollain tavalla sytyttäisi… Moneen paikkaan saavuttua se on ollut tyyliin rakkautta ensisilmäyksellä. Riian kanssa oli toisin. Latvian Riika sijaitsee tunnin lentomatkan päässä Helsingistä ja ainakin teoriassa kaupungin pitäisi olla unelmakohde minulle. Onhan se lyhyen matkan päässä ja hyvinkin edullinen hintatasoltaan.

Lomailin Riiassa huhtikuun loppupuolella pidennetyn viikonlopun verran ja reissusta jäi aika ristiriitaiset muistot. Huonoilla ilmoilla oli tosin varmasti osansa tässä, ensimmäisenä päivänä satoi vaakatasossa räntää, rakeita ja vettä. Tähän lisättynä kova tuuli ja kylmä ilma ei paljoa houkuttanut kaupungilla kiertelyyn. Mutta kuten kuvista huomaa, toisena päivänä aurinko paisteli mukavasti joten ainakin kuvissa Riika jää muistoihin parempana.

Riian vanhakaupunki

Riian vanhakaupunki

BUDJETTI

 • Suorat menopaluulennot (Finnair/Norra) 98€ (- käytetyt pluspisteet = 65€)
 • 4-tähden keskustahotelli aamiaisella 2 yötä yht. 74€
 • Eläminen kahden yön reissulla (sis. kaiken) 80€

Yhden hengen kahden yön viikonloppureissu tuli siis maksamaan lento+hotelli pakettina 139€ ja siihen käyttörahat päälle.

Riika

RIIKA – KENTÄLTÄ KESKUSTAAN

Riian kansainväliseltä lentokentältä pääsee nopeasti bussilla nro 22 sekä minibussilla nro 222 Riikan keskustaan edullisesti. Kentältä on opasteet bussipysäkille ja pysäkiltä löytyy lipunmyyntiautomaatti. Automaatista ostettaessa lippu maksaa 1,15€ ja kuljettajalta ostettuna kaksi euroa. Busseja kulkee myös melko tiheään, joten varsinkin yksin/kaksin matkustettaessa bussi on varmasti helpoin/halvin vaihtoehto kaupungille siirtymiseen. Lisätietoja löydät täältä.

Riikan kapeita kujia

Vapaudenpatsas

Kaupungin paras asia on ehdottomasti upea vanhakaupunki. Siellä vierähtää nopeasti tunti jos toinenkin kapeilla kujilla kuljeskellen ja ihaillen hienoa arkkitehtuuria. Siihen se omalta kohdaltani sitten jääkin. Kaupungilla pyöriessä ei välttämättä tarvitse tukeutua julkisiin liikennevälineisiin, suurin osa nähtävyyksistä sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan. Vanhankaupungin lisäksi mieleenpainuva vierailupaikka on Riian keskustori, joka levittäytyy vanhoihin zeppelin-halleihin junaradan toiselle puolelle vanhastakaupungista katsoen.

REPPUREISSAAJAN HINTAESIMERKIT – RIIKA

 • 0,5l Heineken kaupassa: 0,79€
 • 0,5l halvin olut kaupassa: 0,59€
 • 0,4l olut terassilla: 2€
 • 1l viinitetra kaupassa: 2,69€
 • BigMac ateria: 4,25€
 • 0,5l vesipullo katukioskissa: 0,50€
 • Julkisen liikenteen kertalippu: 1,15€
 • Lentokenttäkuljetus: 1,15€
 • Hotellihuone: 37€/yö (4-tähden hotelli keskustassa)

Riika – puistotunnelmaa vanhankaupungin kyljessä

Riika

Jälkikäteen ajateltuna Riialle pitäisi ehkä antaa toinen mahdollisuus. Kesällä kaupunki näyttäytyisi varmasti eri valossa. Terasseilla olisi lämmin, vanhankaupungin kujilla olisi kiva kierrellä auringonpaisteessa ja kaupunkilomaan voisi yhdistää myös rantapäivän Jurmalassa. Mutta toisaalta ensikokemusta on vaikea muuttaa, ainakaan helpolla. Tiedän että monien mielestä Riika on unelmien matkakohde, minulle se ei sellaisena avautunut.

Onko sinulla jokin kaupunki tai maa, joka ei vaan jostain syystä ole voittanut sinua puolelleen?

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Elina 17.6.2017 at 20:49

  On mielenkiintoista, miten jotkin paikat vain ”kutsuvat” ja toiset eivät sytytä yhtään! Kaksi eri ihmistä voivat nähdä saman maan tai kaupungin aivan eri silmin. Itse petyin Tallinnaan. Käviköhän vain huono tuuri, kun en saanut yhtään hyvää ateriaa, enkä juuri pitänyt kaupungin tunnelmastakaan vaikka kuinka yritin. Olen päättänyt antaa Tallinnalle toisenkin mahdollisuuden, toki! Toivon, että toinen kerta toden sanoo.

  • Reply reppureissaaja 20.6.2017 at 16:52

   Näinpä! Mulla ei ole Tallinnasta oikein tullut mitään selkeää kuvaa lomakohteena, se on ollut lähinnä päiväreissujen kohde. Mutta kannattaa antaa toinen mahdollisuus. 🙂

 • Reply Susanna 19.6.2017 at 18:00

  Rakennuksista näyttäisi tulevan mieleen Tanska.
  Joo minulla on myös niitä kohteita joihin en ole ihastunut: München, joka on octoberfestivaaleista ja perinne henkseliasuista tunnettu. Kaupungissa on aika riehakas tunnelma aseman seudulla ja siellä ei vaan ollut minulle mitään. Wienissä olen käynyt kaksi kertaa ja vaikka barokkitalot ja puistot ovat hienoja, kohde ei ihastuta. Syynä huono asiakaspalvelu

  • Reply reppureissaaja 20.6.2017 at 16:56

   Tässäkin huomaa että monilla menee nämä ristiin. Mä taas rakastuin Wieniin viime vuonna ja Munchen houkuttelis kovasti. Mutta oikeassa olet, huonolla asiakaspalvelulla ei pitkälle pääse.

  Leave a Reply