Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ateena valokuvina & reissubudjetti

Ateena on suurkaupunki täynnä vastakohtia. Kaupunki on samalla kaunis ja upea kaupunki täynnä antiikin ajan nähtävyyksiä, mutta samalla karu ja omalla tavallaan ruma. Suur-Ateenan alueella asuu noin 3,7 miljoonaa ihmistä, kaupungin keskusta-alue on kuitenkin suht kompakti ja nähtävyydet sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan.

Vietin pidennetyn viikonlopun tässä antiikin kaupungissa huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna ja ilmat suosivat koko reissun ajan. Ateenassa kevät oli jo hyvin pitkällä, kukat olivat kukassa, puut vihreänä ja aurinko lämmitti päivisin lämpötilan yli kahteenkymmeneen asteeseen. Viikonlopun aikana tuli käveltyä kaupungin katuja paljon ristiin rastiin ja kerran käväisin läheisessä Pireuksessa haistelemassa merituulia. Voisi luulla että tällä matkustusmäärällä osaisi jo olla palamatta reissussa, mutta niin se kevätaurinko yllätti ja otsa kärähti.

Zappeion

REISSUBUDJETTI

 • Suorat meno-paluulennot (Aegean Airlines): 88,90€
 • 3-tähden hotelli keskustassa aamiaisella: 93€/3-yötä
 • Lentokenttäkuljetukset metrolla: 20€/meno-paluu
 • Syöminen, juominen ja metromatkat Pireukseen: 50€

Kolmen yön viikonloppureissu (lento+hotelli) tuli maksamaan siis itse paketoiden yhdelle hengelle noin 180 euroa. Lennot bongasin viime syksynä lentodiilien kautta ja hotelli on varattu hotels.comin kautta. Aegean Airlines on muuten nykyään niitä harvoja lentoyhtiöitä, missä on ilmaiset ruoat ja juomat Euroopan sisäisillä lennoilla. Voin sanoa että ruoka oli maittavaa ja punaviini oikein täyteläistä!

Ateenassa on edullista syödä ja juoda ulkona, majoitus kaupungissa on hyvinkin edullista ja hyvän lentotarjouksen kohdalle osuessa Ateenaan pääsee myös lentäen edullisesti.

Akropoliksen kiertävä kävelykatu

Akropolis

Monastiraki

Athene Arkhegetiin portti

Ateenan kansalliskirjasto

Parlamenttitalon vartijoiden vahdinvaihto

Ateenan kansallispuisto

FILOPAPPOS

Itselleni mieluisin paikka Ateenassa on Filopappos-kukkula. Kukkulalta aukeaa upeat näköalat joka suuntaan ja kukkula on vehreä keidas keskellä kaupunkia. Varsinkin alkukeväästä Filopappos on täynnä kukkia ja paikalta ei malttaisi lähteä pois.

Näkymät Filopappokselta

Filopappoksen keväistä kukkaloistoa

Näkymät Filopappokselta

Näkymät Filopappokselta

Näkymät Filopappokselta

Näkymät Filopappokselta

PIREUS

Pireus on rantakaupunki 20 minuutin metromatkan päästä Ateenasta. Täältä löytyy muutama uimaranta, iso huvivenesatama ja paljon ravintoloita. Pireuksen satamasta lähtee myös lautat ja laivat eri puolille Kreikan saaristoa.

Pireus

Pireus

Pireus

Pireus

Pireus

PLAKA

Plaka on Ateenan vanhaa kaupunkia ja sijaitsee Akropolis-kukkulan ja Monastiraki-aukion läheisyydessä. Plakassa sijaitsevat turisteille suunnatut ravintolat sekä matkamuistomyymälät. Plakan kapeilla kujilla aikaa menee nopeasti kävellen ja nousten portaita ylös ja välillä laskeutuen alas. Alue on osittain aika ränsistynyttä ja graffitien täyttämää, mutta omalla tavallaan Plaka on aika viehättävä kaupunginosa.

Plaka

Plaka

Plaka

Plaka

Reppureissaajan pikavinkit Ateenaan:

 • Kätevin tapa siirtyä lentokentältä keskustaan on metro. Lentokentältä lähtevä metro pysähtyy mm. Monastirakin ja Syntagman asemilla. Hinta 10€/suunta.
 • Metrolla pääsee Ateenassa melkeinpä joka paikkaan ja vuorovälit ovat tiheät. Kertalippu maksaa 1,40€
 • Parhaimmat lomakuvat saa Filopappos-kukkulalta, jossa kuviin osuu mm. Akropolis ja meri.
 • Ensikertalaisella Ateena voi ensin yllättää negatiivisesti, mutta anna kaupungille mahdollisuus!
 • Muutaman käyntikerran Ateena ei tunnu kaikista turvallisimmalta matkakohteelta, mutta terveellä järjellä pärjää pitkälle.
 • Parlamenttitalon edessä Syntagma-aukion vieressä on tunnin välein vartijoiden vahdinvaihto, suosittelen katsomaan kerran.
 • Ateenan kansallispuisto sijaitsee parlamenttitalon vieressä, puistossa on hyvä hengähtää hetki vehreässä ympäristössä.
 • Ateenassa vieraillessa Akropolis-kukkula on ehdoton vierailukohde, keväällä 2016 hinta oli 20€. Kävin viime keväänä kukkulalla ja tällä kertaa en siellä käynyt.

Monastirakin aukio, taustalla Akropolis

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Faijahommia 21.4.2017 at 20:38

  Ateena on kyllä hieno kaupunki, jos vaan pystyttelee oikeilla alueilla, eikä mene sinne missä on rumaa ja ränsistynyttä. Ja se ruoka. Ai että 🙂 Gyrokset sielä ovat halpoja ja herkullisia!
  Suosittelen ehdottomasti kaikille, varsinkin jos löytää noin halvalla lippuja!

  https://faijahommia.fi/

  • Reply reppureissaaja 6.6.2017 at 19:01

   Ateena on upea kaupunki! Sille ei ehkä heti syty, mutta ajan kanssa Ateena muuttuu mielettömäksi matkakohteeksi. Ruoka on Kreikassa aina hyvää ja Ateenan kaikin puolin edullinen hintataso on iso plussa. 🙂

  Leave a Reply