Suomen suurin matkablogiyhteisö

Culebra – Karibialainen paratiisisaari

Pieni Culebran saari Puerto Ricon kyljessä Karibialla on täydellinen lomakohde rentoon lomailuun upeilla rannoilla. Saarella loistaa poissaolollaan suuret hotelliketjut ja ketjuravintolat, paikalliset ihmiset ovat todella ystävällisiä ja rannoilta löytää varmasti oman rauhallisen alueen rentoa rantapäivää ajatellen. Täällä jos missä voi heittää arkihuolet pois ja keskittyä täysin lomailuun!

Culebran saari sijaitsee 19 kilometrin päässä Puerto Ricon pääsaaresta ja asukkaita saarella on noin 1700. Saari on suosittu päiväretkikohde Puerto Ricon pääsaarelta niin paikallisille kuin turisteillekin. Yksi Puerto Ricon suurimmista nähtävyyksistä, Flamenco beach sijaitsee Culebran saarella jonne päiväretkeläiset suuntaavatkin saarella. Culebralle on Fajardon kaupungista lauttayhteys muutaman kerran päivässä ja saarelle pääsee myös lentäen San Juanin kahdelta lentokentältä käsin.

IMG_20170206_115836

Flamenco Beach

FLAMENCO BEACH – Yksi maailman kymmenestä parhaimmasta rannasta

Tähän on helppo yhtyä. Culebran suurin nähtävyys on ehdottomasti Playa Flamenco, Flamencon ranta. Muutaman kilometrin pituinen ranta, kuin suoraan postikorteista. Pitkät valkoiset hiekkarannat, turkoosi meri ja rannalla huojuvat palmut. Mitä muutakaan rannalta voi toivoa. Flamenco Beach on ainoa ranta Culebralla, mistä löytyy myös palveluita. Rannan ”palvelualueella” on muutamia rantaravintoloita sekä vessat ja suihkut. Rannan kauneutta on vaikea kääntää sanoiksi, tässä siis muutama kuva rannalta:

IMG_20170206_104809

Polku Flamenco beachille

IMG_20170208_124444

Flamenco beach

IMG_20170208_140451

Flamenco beach

IMG_20170206_110205

Flamenco beach

IMG_20170208_105651

Flamenco beach

IMG_20170208_110009

Flamenco beach

IMG_20170208_124439

Flamenco beach

Flamencon rannalle on mahdollista kävellä Culebran keskustasta, mutta kesäkuumalla tuo matka voi tuntua aika raskaalta. Culebran lauttasatamasta liikkuu päiväsaikaan pieniä minibusseja lentokentän kautta rannalle ja hinta voi vaihdella busseittain, me maksettiin matkasta 3$/suunta. Kerran odoteltiin tuota kuljetusta lentokentän vieressä kadunpientareella ja saatiin ilmainen kyyti paikalliselta mieheltä rannalle. Häneltä kuultiin mm. että saarella ei ole käytännössä ollenkaan rikollisuutta, paikalliset eivät lukitse kotiensa ovia yöksi ja suunnilleen kaikki tuntevat toisensa.

IMG_20170208_130005

Flamenco beachin rantakojuja

Mitä tehdä Culebralla?

Lomailimme ystävän kanssa yhteensä neljä päivää Culebralla tämän vuoden helmikuussa ja pääosin ohjelmassa oli vaan rentoa olemista rannoilla ja omalla terassilla riippumatossa makoillen. Saaren keskusta on viihtyisä ja värikäs, mutta nähty pian sillä keskustalla ei ole paljoa kokoa. Keskustasta löytyy muutamia ravintoloita sekä pari matkamuistomyymälää. Lisäksi saaren toinen ruokakauppa sijaitsee keskustassa. Saaren toinen ruokakauppa sijaitsee lentokentän lähellä ja on ainoa paikka mistä voi ostaa alkoholia.

IMG_20170208_141107

Flamenco beach

IMG_20170207_102320

Zoni beach

Flamenco beach on ehkä ainoa ehdoton vierailukohde Culebralla ja sinne on mahdollista päästä ilman omaa kuljetusta. Saarelta löytyy myös muita upeita rantoja joista varsinkin Zoni beach on käymisen arvoinen. Rannalle ei pääse muuten kuin golfkärryllä, jonka vuokraamista suosittelen lämpimästi! Mikään ei ole parempaa lomatekemistä kuin ajella pitkin karibialaista saarta golfkärryllä hiukset hulmuten. 🙂 San Juanin hotellin respa tosin kauhisteli meidän suunnitelmista vuokrata golfkärry Culebralla, mutta hyvin me pysyttiin tiellä. Isoin autovuokraamo saarella on Carlos Jeep Rental josta mekin vuokrattiin kärry. Kaikki toimi niinkuin piti ja hinnat oli vähän halvemmat mitä naapurissa.

IMG_20170207_130007

Golfkärryllä kruisailu on just rentoa lomatekemistä saarella!

IMG_20170205_174249

Mamacitaksen kurkkujalopenomargaritat on kokeilemisen arvoisia

IMG_20170207_155247

Culebran keskustaa

IMG_20170207_153545

Tamarindo beach

Paikallisten ystävällisyys jäi Culebralta erityisesti mieleen. En muista missä olisin viimeksi saanut niin hyvää asiakaspalvelua ravintoloissa, kaupoissa tai majapaikassa. Majapaikan emäntä kertoi kaikki tarvittavat tiedot rennolla otteella, heitti läppää meidän kanssa ja häneltä saatiin jopa lainaksi oma kylmälaukku rannalle vietäväksi kaljoja varten.

Culebran ainoa huono puoli on saaren kalleus, majoitus on kalliimpaa mitä Puerto Ricon pääsaarella, ravintolat ovat suhteellisen kalliita ja eläminen muutenkaan ei ole kovin edullista. Voin rehellisesti sanoa että tili oli aikalailla nollilla Puerto Ricon reissun viimeisenä päivänä.

Reppureissaajan pikavinkit Culebralle:

 • Kaikkiin ravintolahintoihin ja kauppojen hintoihin lisätään 10,5% kaupunkivero ja 1% osavaltiovero.
 • Ravintolat sulkevat ovensa noin yhdeksältä iltaisin, eli ole ajoissa liikkeellä illallisella.
 • Flamenco beachilla alkoholijuomat ovat sallittuja, ainoastaan lasipulloista voi tulla sakot.
 • Zaco’s Taco Culebran keskustassa, ehdoton suositus ravintolalle! Hyvää asiakaspalvelua, loistavaa ruokaa ja saaren hintatasoon nähden suhteellisen edulliset annokset.
 • Culebran pieneltä lentokentältä löytyy ilmainen wifi, jossa voi helposti käydä päivittämässä lomakuulumiset.
 • Saarella on luvallista kävellä kaduilla kaljatölkki kädessä.
 • Pienet hyttyset hyökkäävät kimppuun heti auringon laskiessa, ja niitä on paljon! Kaupassa myydään alle 5$ hyväntuoksuista sprayta, joka oikeasti piti hyttyset loitolla.
 • Mamacita’s ravintolan kurkkujalopenomargaritaa kannattaaa kokeilla! Loistava drinkki, hinta 11$.
IMG_20170207_102025

Zoni beach

IMG_20170206_160314

Tankki Flamenco beachilla

Reppureissaajan hintaesimerkit Culebralta:

 • Halvin olut kaupassa: 6×0,297 tölkki Medalla light 5,88$ (olutta ei myydä yksittäin)
 • Drinkit terassilla: n. 8$-12$
 • 0,297 oluttölkki Flamenco Beachilla: 2$+verot
 • Golfkärryn vuokraus klo 09-17 35$ tai 24h 53$ sisältäen kaiken
 • 0,5l vesipullo katukioskissa: 1$
 • Julkisen liikenteen kertalippu: 3$ (minibussi lauttasatamasta Flamenco Beachille)
 • Lentokenttäkuljetus: Ilmainen 🙂 350m kävelymatka
 • Oma mökki: 96$/yö (Yhden makuuhuoneen huoneisto keittiöllä ja terassilla)
IMG_20170207_085309

Majan terassilla oli kiva juoda aamukahvit ennen rannalle menoa.

Jos siis joskus eksyt Puerto Ricoon karibialle, on melkeinpä rikos olla käymättä myös Culebran saarella! Norwegian myy edullisia lentoja Puerto Ricoon Tukholman/Lontoon kautta ja Puerto Ricon lomaan kannattaa ehdottomasti sisällyttää muutama päivä tällä saarella, voisin luvata ettet tule katumaan. 🙂

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply