Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tulevan kesäkauden reissukalenteri

Reissuvuosi on lähtenyt hyvin käyntiin tänä vuonna ja vaikka mitä on vielä tulossa. Viimeisen kuukauden aikana on tullut ostettua muutamia uusia reissuja ja nyt kalenteri alkaa olemaan aikalailla täynnä pitkälle syksyyn asti. Mulla on sen verran huono itsehillintä halpojen lentojen suhteen – Jos bongaan esim. lentodiileistä todella halvat lennot jonnekin kivaan kohteeseen ja saan reissun sijoitettua johonkin järkevään väliin niin en paljoa aikaile niiden ostamisessa.

Alkuvuoden aikana olen ehtinyt jo lomailla Mallorcan saarella Espanjassa, Karibialla Puerto Ricon San Juanissa sekä Culebralla ja viimeisimmäksi Lontoossa toissaviikonloppuna. Alkukuusta käväisin myös Tallinnassa pikaisella päiväreissulla. Siinä missä Puerto Ricossa nautin trooppisen kuumista päivistä upeilla hiekkarannoilla, Lontoo tarjosi sekä auringonpaistetta ja keväisiä fiiliksiä että kävelyä Thamesin rannalla vesisateessa.

IMG_20170208_140811

Rantaelämää Culebran saarella Puerto Ricossa

Seuraava reissu suuntautuu tämän kuun viimeisenä päivänä Ateenaan. Ateenassa odottaa näillä näkymin jo aika kesäiset lämpötilat, kylmät Mythokset sekä raikkaat kreikkalaiset salaatit. Olin Ateenassa myös viime keväänä ja kaupungin edullinen hintataso, useat nähtävyydet ja Pireuksen merellinen ympäristö saivat varaamaan reissun myös tälle keväälle. Tottakai varauksessa auttoi myös lentodiilit ja Aegean Airlinesin 83€ maksaneet suorat menopaluulennot!

Huhtikuun toinen reissu suuntautuu vähän lähemmäksi Suomea, lennän nimittäin ensimmäistä kertaa Latvian Riikaan. Kaupunkiin saa ympäri vuoden edullisia suoria lentoja sekä Finnairilta että Air Balticilta, ja en oikeastaan ymmärrä miksi lähden Riikaan vasta nyt. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Riikassa pitäisi matkabudjetin pysyä myös suht pienenä Ateenan tavoin. Lentoyhtiön valinta kohdistui Finnairiin, niin pystyin lentoa ostaessa käyttämään kaikki kertyneet kanta-asiakaspisteet.

WP_20160430_199

Kuva on viime vuoden Ateenan reissulta

Toukokuu on tällä hetkellä ainoa, jolloin suuntaan vaan kerran ulkomaille. Espanjan Alicante kutsuu kuun puolivälissä. Norwegian myi viime syksynä alessa menopaluulentoja Alicanteen alkaen 95€ menopaluu, ja pitihän tämäkin tarjous hyödyntää. Manner-Espanjasta on jo nähtynä Barcelona, Madrid ja Malaga, kiva nähdä tänä vuonna uusiakin paikkoja mantereelta.

Kesäkuun alussa matkustan ensimmäistä kertaa Irlantiin, ja siellä Dubliniin. Irlannissa olisi vaikka paljon muutakin nähtävää, mutta nyt ensimmäisellä kerralla pidennetty viikonloppu taitaa kulua pelkästään Dublinissa pyörimiseen. Irlanti on kevään ja kesän reissuista ainoa jonne on matkaseura hommattuna, muut matkat reissaan yksin.

Juhannuksen vietän Hollannissa, Rotterdamissa. Lennot on ostettuna Amsterdamiin mutta muutaman mutkan kautta päädyin Rotterdamiin. Amsterdamissa olen käynyt kerran aikaisemmin, joten Rotterdam laajentaa vähän käsitystä Alankomaista. 🙂 Ja kaikesta päätellen kaupunki on ihan hyvä valinta juhannuksenviettoon.

IMG_20160731_131137

Nämä parvekenäkymät odottavat Kroatiassa kesäloman ensimmäisenä päivänä

KESÄLOMAN REPPUREISSU 2017

Vuoden 2017 matkat huipentuu viime vuoden tavoin kuukauden mittaiseen reppureissuun Etelä-Euroopassa. Tällä kertaa tosin pienemmällä alueella kuin viime kesänä. Reissu alkaa heinäkuun puolivälissä Kroatian Dubrovnikista, jonne on jo menolento (melko kallis Norwegianin suora lento) hommattu. Majapaikkana toimii sama kämppä jossa olen majoittunut kahtena edellisenäkin vuonna. On muuten ainoa hotelli, jossa olen majoittunut enemmän kuin kerran. Dubrovnikista teen reissun naapurimaa Montenegroon. Dubrovnikista matka jatkuu Croatian Airlinesin lennolla Zagrebiin pariksi päiväksi. Zagrebista jatkan matkaa junalla Slovenian Ljubljanaan josta olen lukenut ja kuullut pelkkää hyvää. Sloveniassa lomailen sekä pääkaupungissa että Bled-järvellä.

Sloveniasta matka jatkuu edelleen junalla Italiaan ja siellä ensimmäiseksi Venetsiaan, joka vei sydämeni viime kesänä. Tästä eteenpäin suunnitelmat ovat vielä vähän avoinna. Tarkoitus on kiertää loppuaika Pohjois-Italiaa poiketen välillä Sveitsin sekä San Marinon puolelle. Tällä hetkellä Italianosuus on suunnitelmissa tälläinen: Venetsia – Verona – Gardajärvi – Comojärvi – Milano – Cinque Terre – Firenze – Rooma. Olen katsellut myös Roomasta käsin lentoja Maltalle loppulomalle, mutta tästä en vielä tiedä että toteutanko suunnitelman vai en. Onneksi kesään on vielä aikaa, tosin tarkempia suunnitelmia Italian osalle pitäisi alkaa tekemään pian hotellivarausten ja kohteiden sekä aikataulujen suhteen. Paluulennon Suomeen ostan todennäköisesti Roomasta, sieltä on eniten tarjontaa ja halvimmat hinnat.

IMG_20160802_112858

Firenze taitaa kutsua lomailemaan myös tänä vuonna

Syyskuun alussa toteutuu pitkäaikainen unelma, nimittäin lähden Islantiin ensimmäistä kertaa! Icelandair on nyt pitkään myynyt suhteellisen halvalla (177€) meno-paluulentoja Reykjavikiin ja unelmathan ovat tehty toteutettaviksi. 🙂 Vaikkei Islannista tule löytymään palmuja, hiekkarantoja tai helteistä säätä, odotan tätä reissua ehkä kaikista eniten. Entisenä partiolaisena luonto on ollut aina lähellä sydäntä ja Islannista jos mistä löytyy monia upeita luontokohteita.

Toinen syyskuun reissu suuntautuu Romanian Bukarestiin. Romanialainen halpalentoyhtiö Blue Air aloittaa kesäkuussa suorat lennot Helsingistä Bukarestiin ja tottakai tämä uusi edullinen yhteys täytyy hyödyntää! Kalliin Islannin jälkeen on mukava lomailla paljon pienemmällä budjetilla, Bukarest vaikuttaa elämisen ja hotellihintojenkin puolesta hyvinkin edulliselta kaupunkikohteelta. Eikä ne lennotkaan paljoa maksaneet.

Tätä kaikkea on siis odotettavissa tänä vuonna, monia uusia maita ja mielenkiintoisia matkakohteita. 🙂

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Faijahommia 24.3.2017 at 18:52

  Aiijajjaiii!! Kuulostaapa erittäin maistuvalta kalenterilta! Hieman kateellisena tuli luettua tuota loputonta reissaamisen listaa 😀

  https://faijahommia.fi/

  • Reply reppureissaaja 26.3.2017 at 16:31

   Eikös? 🙂 Reissuja on kieltämättä ihan kiitettävästi, mut eipä tässä sit muuhun oikein enää jääkään rahaa.

 • Reply saru 28.4.2017 at 12:18

  Hui onpa reissuja! Mukavaa reissukesää!

  • Reply reppureissaaja 6.6.2017 at 18:59

   Reissuja riittää joo. Kiitos samoin Sari hyvää reissukesää! 🙂

  Leave a Reply