Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lomasuunnitelmat eivät mene aina suunnitelmien mukaan

Alkusyksystä tuli mahtavia uutisia, hollantilainen halpalentoyhtiö aloittaa lennot Helsingistä Amsterdamiin. Olin tietenkin heti ostamassa lentoja ja ajankohdaksi valikoitui tuleva juhannus. Meno-paluulennot juhannusviikonlopulle sai vähän alle sadalla eurolla. Ei paha! Olen käynyt pari vuotta sitten edellisen kerran kaupungissa ja Amsterdamista jäi silloin hyvät muistot.

Nyt hotelleja selatessa muistui mieleen parin vuoden takainen yllätys. Kuinka kallista Amsterdamissa majoittuminen on! Alle sadalla eurolla ei saa hotellia yhdeksi yöksi ja siitäkin vähän kalliimmat ovat joko huonolla sijainnilla tai muuten vaan epäkelpoja majoittumispaikkoja. Ja yöpymispaikka pitäisi löytää kolmeksi yöksi. Alkoi tuntua vähän liian kalliilta. Varsinkin kun Transavialla paluulennot lähtee Amsterdamista aamukuudelta, eli viimeinen yö menisi vähän hukkaan, varsinkin Damin hintatasolla. Sen verran pidän tasoa reissatessa, etten hostelleissa yövy. Ja niidenkin hinnat lähtivät noin 50 eurosta yöltä.

WP_20150808_005

Amsterdam

Norwegian ilmoitti vähän Transavian jälkeen aloittavansa myös lennot Amsterdamiin. Ja tietty halvemmalla ja paremmilla lentoajoilla! Olin että voi räkä. Mutta eipä siinä mitään, lennot on ostettu ja niistähän ei saa mitään takaisin jos ne peruu. Tällä viikolla olen yrittänyt löytää kelpoa ja edullista majoitusta kolmeksi yöksi siinä onnistumatta. Kokeilin myös pelkästään kahdelta yöltä, liian kallista siltikin. Jotenkin eksyin sitten tutkimaan Alankomaiden toiseksi suurimman kaupungin Rotterdamin tarjontaa.

No nyt tärppäsi! Majoitus on paljon halvempaa ja tasokkaampaa. Ja Rotterdam – kaupunkihan vaikuttaa oikeasti kutsuvalta lomakohteelta. Eipä aikaakaan kun olin varannut ja maksanut kolmen tähden hotellin keskustasta buffetaamiaisella, paljon edullisemmin mitä Amsterdamissa. Amsterdamista pääsee suhteellisen edullisesti usein kulkevilla junilla reilussa puolessa tunnissa Rotterdamiin joten kaupunkiin pääseminen ei ole vaikeaa tai aikaavievää.

Amsterdam

Amsterdam

Rotterdamin majoituksen päädyin ottamaan ainoastaan perjantaista sunnuntaihin ja ostin toisen paluulennon Amsterdamista Helsinkiin Norwegianilla. Norwegianin sunnuntain paluulento lähtee iltakahdeksalta joten siinä on vielä aamupäivä aikaa pyöriä Rotterdamissa ja iltapäivä Amsterdamissa.  Käytin paluulentoon kaikki Norwegianin kertyneet cashpoint-pisteet ja lennolle tuli hintaa vajaa 30 euroa. Olisi ollut aika haasteellista selvitä Rotterdamista Amsterdamin kentälle aamukuudelta lähtevälle lennolle vaikka aamuihminen olenkin.

WP_20150807_038

Amsterdam

WP_20150807_016

Amsterdam

Juhannuksena kutsuu siis kesäinen Rotterdam! Joskus ensimmäiset lomasuunnitelmat menee pieleen ja siinä kärsii vähän taloudellista tappiota (Transavian paluulento) mutta kokonaisuudessaan pääsen nyt edullisemmin reissun päälle ja tutustumaan itselleni uuteen kohteeseen.

Blogiin on pian tulossa lisää juttua ja kuvia helmikuiselta Puerto Ricon reissulta sekä San Juanista että Culebralta. Viime viikonlopun vietin keväisessä Lontoossa, tästäkin on juttua tulossa myöhemmin. Kuun lopulla suuntaan Ateenaan lämmittelemään ja syömään kreikkalaista salaattia. Toissaviikolla toteutin myös pitkä-aikaisen haaveen ja ostin alkusyksylle lennot Islantiin! 🙂 Nämä ja kaikki muut tulevat reissut näet täältä.

Jutun kuvat ovat elokuun 2015 Amsterdamin reissulta.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply sari 14.3.2017 at 23:56

  Rotterdam on varmaan kesällä hyvä valinta. Me olimme siellä jouluaattona ja kelit eivät olleet parhaat mahdolliset. Rotterdamin ehdoton ykklnen on Markethall. Siellä voi tehdä tunnin risteilyjä ja paatilla pääsee aina Kinderjiikin asti. Mukavaa jussia. Me vietämme juhannusta Albaniassa.

  • Reply reppureissaaja 18.3.2017 at 20:24

   Kiitos vinkeistä Sari! Täytyy pistää mieleen noi risteilyt ja myös tuo Markethall. Albania juhannuskohteena kuulostaa myös mahtavalta. Mullakin on se to do listalla. 🙂

 • Reply Sateenmuru 16.3.2017 at 08:40

  Piti käydä lukemassa, että millainen Amsterdamin reissu sinulle on tulossa! Hyvä valinta tuo Rotterdam varmasti – mietin sitä itsekin ensimmäisellä Amsterdamin reissulla joulukuussa samasta syystä, eli matkakustannusten kurissapitämiseksi. Päädyin sitten puoliväliin, eli Haagiin. Pari viikkoa sitten Amsterdamin reissulla taas piipahdin vartin päässä Haarlemissa. Eli Rotterdam jäänyt vielä näkemättä, se vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta kohteelta – ehkä kolmannella kerralla sitten!

  • Reply reppureissaaja 18.3.2017 at 20:26

   Eipä tullut mieleenkään tuo Haagi. Mutta eiköhän Rotterdam ole ihan hyvä valinta. Piti käväistä ihan lukemassa sinun majoitusvinkkejä Amsterdamista. 🙂 Täytyy palata niihin myöhemmin, jos tulee ostettua jossain vaiheessa taas uudet lennot Amsterdamiin.

 • Reply Susanna 17.3.2017 at 00:49

  Rotterdam kuulostaa kyllä myös käymisen arvoiselta. Belgiassa myytiin paljon kaikkea Hollannista tuotua. Oletko muuten loma-asuntoja katsonut? niitä saattaa joskus löytää 20-50e/yö. Oon myös itse aika kyllästynyt siihen kun hotellit sen kun vain kallistuu

  • Reply reppureissaaja 18.3.2017 at 20:28

   En loma-asuntoja katsellut Amsterdamista, selailin tällä kertaa ihan hotelleja. Pitää katsella niitä ensi kerralla. Eikös? Mutta onneksi vielä monessa maassa ja kohteessa pystyy majoittumaan suht edullisesti. 🙂

  Leave a Reply