Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reissubudjetti – Puerto Ricon Culebra & San Juan

Puerto Ricon loma on takanapäin ja on aika laskea yhteen reissun budjetti. Mitä viikon itsepaketoitu ”kiertomatka” Karibialla tuli kokonaisuudessaan maksamaan? Reissu koostui kolmesta yöstä Puerto Ricon pääkaupungissa San Juanissa ja neljästä yöstä pienellä naapurisaarella Culebralla.

LENNOT

Suurimmat kulut syntyi tottakai lennoista ja majoituksesta. Ostin Norwegianin lennot Puerto Ricoon jo maaliskuussa 2016, jolloin lennot maksoivat 389 euroa. Lennot olivat molempiin suuntiin Tukholman kautta. Käytin lentojen ostoon sen hetkiset Norwegianin cashpoint-pisteet, joita oli kertynyt 55 euron edestä. Norwegianin kaukolennoille pystyy ostamaan ennen lentoa ateriapaketteja (Nice&Tasty menu) johon päätin investoida. Hinta ateriapaketille on 35€/suunta ja se sisältää yhden lämpimän aterian ruokajuomineen (viini, olut tai virvoitusjuoma), kahvin/teen sekä yhden voileipäannoksen virvoitusjuomalla. Lennoille tuli siis yhteensä hintaa aterioineen 404€. Norwegian reward-jäsenenä itselläni kuuluu etuihin mm. ilmainen paikkavaraus lennoille, ja hyvissä ajoin lennot varaten sain varattua joka lennolle varauloskäytäväriveiltä ikkunapaikat jolloin lento meni mukavasti tilavammalla paikalla.

IMG_20170202_112317

Menolennon (Tukholma-San Juan) pääruoka

IMG_20170209_105528

Vieques Air Linkin kone Culebran kentällä

Puerto Ricossa lomaillessa aika ehdoton vierailukohde on Flamenco Beach (Playa Flamenco) joka sijaitsee pienellä Culebran saarella. Jossain vaiheessa hotelleja katsellessa tulin varanneeksi neljäksi viimeisimmäksi yöksi mökin Culebran saarelta. Tätä en kadu ollenkaan vaikka Culebran lennot nostivat reissun hintaa jonkun verran. Parasta reissussa oli nimenomaan Culebra! Meno-paluulennot saarelle maksoivat yhteensä 200€, joka on toisaalta aika paljon puolen tunnin lennoista mutta kokemuksena lennot olivat mahtavat!

 • Helsinki-San Juan-Helsinki (Norwegian) 389€
 • Norwegianin ateriat: 70€
 • San Juan – Culebra (Vieques Air Link) 70€
 • Culebra – San Juan (Vieques Air Link) 130€
IMG_20170207_085309

Culebran mökin terassi

MAJOITUS

San Juanista bongasin hotels.comin pikatarjouksista -60% alennuksella hyvän rantahotellin Isla Verdeltä. Hotelli oli nappivalinta niin sijainniltaan, palveluiltaan kuin hinnaltaan. Hotellit on yllättävän kalliita Puerto Ricossa! Culebran hotelli tuli vastaan booking.comin hotellilistausta selaillessa. Mökki oli suht vaatimaton mutta huokui aitoa karibialaista tunnelmaa niin väritykseltään kuin kylppärissä juoksevine torakoineen.

 • San Juan (4-tähden hotelli buffetaamiaisella, 335€)
 • Culebra (huoneisto/mökki, 380€)
IMG_20170207_124440

Golfkärry parkissa Culebralla

LIIKKUMINEN

Liikkumiseen paikan päällä ei mennyt paljoa rahaa. Otettiin pari kertaa San Juanissa taksi lentokenttäkuljetuksia varten. Bussiliput San Juanissa maksaa 0,75$ ja samalla hinnalla olisi päässyt myös lentokentälle. Culebralla vuokrattiin yhdeksi päiväksi golfkärry, jolla pääsi kätevästi tutkimaan saarta ja sen monia upeita rantoja. Culebran kentältä käveli muutamassa minuutissa kämpille, joten siihen ei kulunut rahaa ollenkaan.

 • Taksi San Juanin kentältä hotellille: 16$
 • Taksi hotellilta San Juanin Isla Grande-kentälle: 20$
 • Golfkärryn vuokra: 35$
 • Golfkärryn tankkaus: 1,50$
 • Bussiliput San Juanissa: 3$
 • Minibussikuljetus Culebralla Flamenco Beachille: 6$
IMG_20170204_223113

Taco Bellin gourmet-ruokaa San Juanissa

IMG_20170205_174249

Kurkkujalopenomargaritat Mamacitas-ravintolassa Culebralla (11$)

RUOKA & JUOMA

Ruokaan ja juomiin viikon aikana kului yhteensä noin 300€. Luku pitää sisällään kaiken ravintolaruokailun, terasseilla nautitut juomat, kaupoista ostetut eväät ja juomat sekä lentokentillä nautitut ruoat ja juomat.

MUUT KULUT

 • Rantasandaalit: 7$
 • 3 jääkaappimagneettia: 12$
IMG_20170208_124444

Flamenco Beach Culebralla

IMG_20170203_125258

San Juanin vanhakaupunki

Yhteensä viikon Karibianloma Puerto Ricossa sisältäen kaiken tuli maksamaan n. 1350€. Pelkät lennot ja majoitus 984€. Jos en olisi saanut puhuttua ystävää mukaan viime hetkillä niin molemmat hotellit olisi tullut itselle maksettavaksi, nyt maksoin kokonaisuudessaan Culebran majoituksen ja kaveri San Juanin. Lisäksi nyt pystyi jakamaan kahtia taksimatkat ja golfkärryn vuokran Culebralla. Alle tuhat euroa viikon lomasta Karibialla sisältäen parinsadan euron sisäiset lennot ei kuulosta ainakaan minusta kovin pahalta!

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Pixie 26.2.2017 at 19:36

  Kiinnostava reportaasi! Käytitkö kohteissa käteistä vai korttia maksamiseen? Millaiset pelisäännöt oli tippaamisen suhteen?

  • Reply reppureissaaja 14.3.2017 at 19:24

   Kiitos! 🙂 Käytin pelkästään käteistä, otin mukaan euroja jotka vaihdoin paikan päällä sekä nostin rahaa automaateista paikan päällä. Tippiä pitäisi jättää 10-20 prosenttia laskun loppusummasta, mutta pikaruokaloissa (Taco Bell etc) ei jätetty ollenkaan.

  Leave a Reply