Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vieques Air Link: San Juan – Culebra

Karibianreissu on nyt takanapäin ja nyt matkakuvia katsoessa matkakuume palasi samaan tilanteeseen kuin ennen reissua. Tuttu tunne jokaisen reissun jälkeen. Puerto Ricon sisäiset lennot pienkoneella Culebralle oli sen verran upea ja mieleenpainuva kokemus, että pitäähän niille omistaa ihan oma juttu.

Eli eikun lentofiiliksiin! Menolento Culebralle (70€) lähti San Juanin pienlentokentältä Isla Grandelta. Lähtöselvityksessä matkustustietojen tarkastuksen jälkeen punnittiin kaikki matkatavarat jonka jälkeen piti hypätä vielä itse samalle vaa’alle. Kerta se on ensimmäinenkin kun pääsee punnitukseen lähtöselvityksessä! Lentolippuja ostaessa pakollisena tietona oli myös oma paino, onneksi alkuloman aikana paino ei ollut päässyt paljoa nousemaan. 🙂 Kentällä ei ollut mitään turvatarkastuksia, myöskään nesterajoituksia ei ollut lennoille.

IMG_20170205_120011

Rantakassia kannetaan koneeseen

Noin kymmenen minuuttia ennen lähtöaikaa matkustajat (mennessä koneessa oli seitsemän matkustajaa) kutsuttiin koolle nimenhuudolla jonka jälkeen käveltiin jonossa koneelle. Koneena oli mennen tullen kahdeksanpaikkainen Britten-Norman BN2B Islander, pienin kone millä olen koskaan lentänyt. Ja täytyy sanoa että ensimmäistä kertaa lentäminen jännitti ja ehkä pienesti myös pelotti. Kone ei noussut koko matkan (n. 30min) aikana kovin korkealle, joten näköalat koko lennon ajan oli aivan mielettömät.

IMG_20170205_120831

Näköalat koneesta oli mahtavat!

IMG_20170205_121006

Näköalat koneesta oli mahtavat!

IMG_20170205_121256

Koneen ikkunoissa oli pienet tuuletusaukot auki koko lennon ajan

Laskeutuminen Culebran pienelle kentälle oli… Sanotaanko nyt mieleenpainuva. En muista koska olisin ollut yhtä jännittynyt. Hengissä onneksi selvittiin! 🙂

IMG_20170205_123538

Culebran kentän matkatavarakärry

Paluulennolla (130€) Culebralta San Juanin kansainväliselle lentokentälle saatiin paljon henkilökohtaisempaa palvelua heti lähtöselvityksestä alkaen. Tiskille kävellessä rento paikallinen vanhempi mies oli heti että oletteko Jonna ja Ismo. Siihen myöntävästi vastattuamme hän punnitsi matkatavarat ja toivotti tervetulleeksi lennolle. Tällä kertaa ei tarvinnut hypätä itse vaa’alle eikä tarvinnut edes esittää passia tai mitään henkilöllisyystodistusta.

IMG_20170209_100329

Lentoyhtiön lähtöselvitystiski

Myöhemmin sama mies tuli hakemaan meidät penkeiltä ja lähti saattamaan koneelle. Tällöin kävi ilmi että ollaan ainoat matkustajat kyseisellä reittilennolla. Mies esitteli konetta ja kertoili kaikenlaista juttua lentokoneesta ennenkuin kapteeni saapui paikalle. Lähtiessä kapteeni kertoi nopeasti ”turvaohjeet” ja sitten se oli taas menoa. Paluulennolla oli jo paljon rentoutuneempi olo, joten 25 minuutin lento meni kuin siivillä maisemia ihaillen.

IMG_20170209_111336

Islander BN2B

IMG_20170209_110300

Lähdössä Culebran saarelta

IMG_20170209_110518

Puerto Ricon saaristoa

IMG_20170209_111347

Koneen tyhjät penkkirivit

Lennot Culebralle San Juanista ovat lennon pituuteen nähden suhteellisen kalliit varsinkin kun vertaa mitä maksoin lennoista Helsingistä Puerto Ricoon mutta kokemuksena ja loma-ajan säästönä lennot olivat nappivalinta! Culebralle on myös lauttayhteys Puerto Ricosta mutta pienen etukäteistutkimuksen perusteella toisella puolella saarta sijaitsevaan lauttasatamaan meneminen San Juanista olisi ollut aikaavievää ja ei kovinkaan helppoa. Viikon lomalla nopeat siirtymiset jättävät enemmän aikaa itse lomailulle.

Millainen se Culebran saari sitten on:

IMG_20170208_140811

Täydellinen rantaparatiisi, kuvassa Flamenco Beach

IMG_20170208_124444

Flamenco Beach

IMG_20170206_115836

Flamenco Beach

Jutut Culebran saaresta ja tarkemmat tiedot San Juanista on vielä työn alla. Muutamia kuvia San Juanista löydät paikan päältä päivitetystä jutusta joka löytyy täältä.

Lopuksi vielä pari kännykällä kuvattua videopätkää (videot ei ole kovin vakaita) lennolta:

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply