Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päiväreissu Lissabonista Sintraan

Vaikka Lissabonissa riittää paljon nähtävää ja koettavaa, ehdoton vierailukohde Lissabonin reissulla on päiväretki kauniiseen Sintraan. Sintra tunnetaan värikkäistä ja osittain epätodellisen näköisistä satulinnoistaan, utuisista puutarhoista ja henkeäsalpaavista vuoristonäkymistä 40 minuutin junamatkan päässä Lissabonista. Sintra on myös itseoikeutetusti UNESCOn maailmanperintökohde.

Lomailin viime elokuussa reilun viikon verran Portugalissa reppureissulla ja tein Lissabonista käsin päiväreissun Sintraan. Sintraan lähtee ainakin kesäkuukausina paikallisjuna puolen tunnin välein Lissabonista Rossion asemalta ja menopaluu kustantaa 4,5 euroa. Siinä kun Lissabonissa päivälämpötilat kohosivat elokuussa yli 35 asteen, Sintrassa pääsi nauttimaan raikkaasta vuoristoilmasta ja noin 25 asteen lämpötiloista.

IMG_20160815_114648

Fonte Mourisca

Sintran juna-aseman läheltä lähtee turistibussi 434, joka ajaa ympyrän muotoista lenkkiä Penan palatsin, Maurien linnan ja Sintran Kuninkaanpalatsin välillä. Bussilippu maksaa 5€. Ainakin elokuussa bussille oli todella pitkät jonot ja teillä oli isot ruuhkat, joten päädyin kävelemään ylös vuorille. Kävelyreitti on merkitty hyvin ja vaikka ylösnousu on suhteellisen rankkaa, oli se mukavampi tapa kuin täyteenahdettu bussi.

Sintran kuninkaanpalatsi sijaitsee keskustassa vuoren juurella samoin kuin Sintran historiallinen keskusta.

IMG_20160815_114956

Sintran kuninkaanpalatsi

MAURIEN LINNA (Castle of the Moors, Castelo dos Mouros)

Maurien linnaa on alettu rakentamaan 700-luvulla vuoren huipulle ja tämän linnoituksen muureilla kävelyyn ja valokuvaamiseen saa helposti kulutettua tunteja. Sisäänpääsy linnalle oli elokuussa 2016 8€ ja vierailu linnassa on ehdottomasti hintansa arvoinen. Itsekin tuli viivyttyä muureilla vähän liian kauan kun en tiennyt kuinka upea paikka edessäpäin siintävä Penan palatsi on.

IMG_20160815_133256

Maurien linnoitukselta avautuvat näköalat

IMG_20160815_134228

Maurien linnoitukselta avautuvat näköalat

IMG_20160815_134024

Maurien linnoitus

IMG_20160815_132632

Maurien linnoitus

Maurien linnalta on noin kilometrin kävelymatka edelleen Penan palatsille.

PENAN PALATSI (Pena Palace, Palacio da Pena)

Ehdottomasti koko Sintran upein nähtävyys on Penan palatsi ja sitä ympäröivä laaja puistoalue. 1800-luvulla rakennettu Penan palatsi on värikäs ja upea linna vuoren huipulla joka näkyy kauas. Palatsiin voi ostaa erilaisia lippuja, itse ostin kaikenkattavan lipun, joka maksoi kesällä 2016 20€. Halvimmalla lipulla pääsee tutustumaan palatsin puistoalueeseen, toisella lipulla sekä puistoon että Penan palatsin piha-alueisiin ja terasseihin ja viimeisimmällä pääsee tutustumaan myös palatsiin sisälle. Täällä jos missä kameralle on käyttöä! 🙂

IMG_20160815_145714

Penan palatsi

IMG_20160815_150409

Penan palatsi

IMG_20160815_145935

Penan palatsi

IMG_20160815_155813

Penan palatsi

IMG_20160815_152138

Penan palatsi

Palatsin sisätilat olivat tosin jokseenkin pettymys. Siinä missä palatsi on ulkoapäin häkellyttävän upean näköinen, sisätilat eivät säväyttäneet ainakaan minua. Lisäksi kierros sisätiloissa oli lähinnä jonossa matelua ja seisoskelua. Parhaimmat lomamuistot palatsista saa siis ulkopuolelta Penan laajoilta terassi- ja piha-alueilta.

IMG_20160815_160239

Penan palatsin sisätiloja

SINTRAN HISTORIALLINEN KESKUSTA

Sintran historiallinen keskusta on myös käymisen arvoinen paikka. Jos ei muuten niin lounaan merkeissä. Keskustan kapeilla kujilla ajan saa kulumaan ihastelemalla värikkäitä taloja ja pieniä puoteja. Tänne ei kuitenkaan kannata jäädä pidemmäksi aikaa, jos on tarkoitus päivän aikana nähdä ylhäällä olevat Penan palatsi ja Maurien linnoitus!

IMG_20160815_120245

Sintran historiallinen keskusta on myös näkemisen arvoinen paikka

Reppureissaajan pikavinkit Sintraan

 • Lähde mahdollisimman ajoissa Lissabonista kohti Sintraa, varsinkin jos olet vain päiväreissulla. Varaudu myös pitkiin jonoihin Rossion asemalla sekä lipunmyyntiautomaateilla että lipputiskeillä.
 • Lounas kannattaa nauttia alhaalla Sintran vanhassa kaupungissa. Ylhäällä vuorilla ravintoloissa on myynnissä lähinnä voileipiä yms aika kovalla hinnalla.
 • Ostaessasi liput etukäteen, säästät 5% hinnasta. Liput löydät täältä.
 • Vierailu Quinta da Regaleirassa kannattaa sijoittaa matkasuunnitelmiin. Itse en tästä paikasta etukäteen tiennyt, muuten olisin ehdottomasti vieraillut siellä!
 • Sintraan ei kannata lähteä vuokra-autolla tai omalla autolla, kaupungissa ei ole paljoa parkkipaikkoja.
IMG_20160815_143110

Penan palatsin puistoaluetta

Sintrassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa joten suosittelen jos vaan aikaa on, viipymään kaupungissa yön tai pari. Päivässä kyllä ehtii kiertämään tärkeimmät nähtävyydet, mutta itsellä ainakin aika loppui kesken ja monta kohdetta jäi vielä näkemättä. Lissabon, Sintra ja Porto säväyttivät muutenkin niin paljon viime kesänä, että enköhän vielä joskus tulevaisuudessa pääse takaisin Sintraan tutustumaan loppuihin kohteisiin.

IMG_20160815_151128

Näkymät Penan palatsilta

Ihan kuin Sintrassa ei olisi ollut näkemistä tarpeeksi yhdelle päivälle, päädyin jotenkin vielä paluumatkalla Lissaboniin Euroopan läntisimpään kolkkaan!

CABO DA ROCA – MANNER-EUROOPAN LÄNTISIN PAIKKA

Cabo da Rocaan pääsee Sintrasta bussilla numero 403 (bussimatka 2,20€) joka jatkaa sieltä edelleen Cascaisin rantakaupunkiin. Cabo da Rocan niemellä on karua aluskasvillisuutta, jylhiä kallioita ja upeat näkymät aavalle merelle. Kontrasti vehreään ja rehevään Sintraan on todella suuri.

IMG_20160815_173828

Cabo da Roca

IMG_20160815_172341

Cabo da Roca

IMG_20160815_172557

Cabo da Roca

Cabo da Roca oli nopeasti nähty ja sieltä matka jatkui edelleen Cascaisin rantakaupunkiin josta illallisen jälkeen suuntasin juna-asemalle. Cascaisista pääsee usein kulkevalla junalla (2,15€/suunta) suoraan Lissaboniin. Ei ollut mikään ihme, kun viimein myöhään illalla pääsin takaisin hotellille, tuli uni silmään aika nopeasti!

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Susanna 17.1.2017 at 23:27

  Kuulostaa ja näyttää aika hyvältä kesälomakohteelta!
  Viime kesänä oli jatkuvasti +40C Italiassa, oli vähän liikaa..
  Sisiliassa yleensä illalla ilma viilenee, mutta Pohjois-Italiassa ja Sardiniassa ilma pysyi +40C vielä illalla ja yölläkin. Minulle se sopii jos ilma viilenee vähän illaksi

  • Reply reppureissaaja 29.1.2017 at 18:18

   Suosittelen käymään jos et ole vielä käynyt! 🙂 Italiassa (Firenze) oli minunkin aikaan lämpötilat lähempänä neljääkymmentä, vähempikin riittäisi. Sama mulla, illaksi vähän viilenevä sää tekee vaan hyvää kuuman päivän jälkeen.

 • Reply Miia 18.1.2017 at 08:23

  Olin itse myös viime kesän alussa viikon Lissabonissa ja tein myös päiväretken Sintraan. Aivan upea paikka! Kaikkea ei kerennyt kyllä millään näkemään yhdessä päivässä ja uskonkin palaavani tuonne vielä joskus tulevaisuudessa. 🙂

  • Reply reppureissaaja 29.1.2017 at 18:17

   Kyllä! Sama täällä, kovasti tekisi mieli mennä uudestaan Sintraan ja tällä kertaa olla siellä enemmän kuin vain yhden päivän. 🙂

  Leave a Reply