Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 vuotta reissun päällä – Parhaat kohteet

Tällä viikolla tulee kuluneeksi kymmenen vuotta ensimmäisestä ulkomaanmatkastani. Suuntasin vuoden 2007 tammikuussa yksin kohti Meksikoa ja Playa del Carmenia. Olin tuolloin 23 vuotias ja ainoat kokemukset ulkomaista oli ollut Tallinna ja Tukholma.

Tuolloin mietin että miksen minäkin lähtisi jonnekin ulkomaille lomalle. Selailin hetken matkatoimistojen äkkilähtötarjontaa ja silmiin osui Kanarianmatkojen välistä Meksiko. Hetken kerättyäni rohkeutta olin ostanut reilun viikon päähän Meksikon matkan jota en ole tähän päivään mennessä katunut. Äiti oli kauhuissaan ja itsekin mietin että onko järkeä lähteä ensimmäiselle reissulle näinkin pitkälle. Ensimmäistä kertaa käveltyäni avojaloin valkoisella hiekkarannalla palmujen katveessa ja kastettuani varpaat lämpimään Karibianmereen, oli krooninen matkakuume syttynyt.

Tämän kymmenen vuoden aikana olen lomaillut yli kolmessakymmenessä maassa, viidellä mantereella ja kokenut niin paljon upeita elämyksiä mitä en olisi uskonut kymmenen vuotta sitten. Alkuvuosien pakettimatkat ovat viime vuosina vaihtuneet omatoimimatkoihin ja matkustustahti on kiihtynyt. Viime vuonna vierailin yhteensä kuudessatoista maassa ja tänä vuonna tahti jatkuu samana.

Keräilin tähän kirjoitukseen kymmenen vuoden mieleenpainuvimmat matkakohteet.

404551_2931283554560_46649227_n

Kenian Tsavo East – Oli upeaa nähdä villieläimiä niiden luonnollisessa elinympäristössä

KENIA – MOMBASA & TSAVO

Vuonna 2012 lomailin pari viikkoa Kenian Mombasassa ja tämä on ehdottomasti paras lomakokemus tähän mennessä. Mombasan liidunvalkeat paratiisirannat ja Kenian kansallispuistot villieläimineen. Tein muutaman safariretken ja se tunne kun näkee norsut, kirahvit ja leijonat niiden luonnollisessa elinympäristössä savannilla, sitä ei voi sanoin kuvailla.

181687_1768735331581_5996008_n

Kuuban Guardalavacassa ei ollut paljoa muuta tekemistä kun rentoutua hotellin rannalla drinkki kädessä

KUUBA – HAVANNA, GUARDALAVACA & VARADERO

Kuubassa olen lomaillut kaksi kertaa, vuonna 2011 pari viikkoa Guardalavacassa ja Havannassa sekä vuonna 2014 viikon verran Varaderossa. Sekä Guardalavacassa että Varaderossa rannat oli kuin postikorteista ja Havannan rapistunut charmi yhdistettynä vanhoihin jenkkirautoihin, mitä muuta lomalta voi toivoa. Ainoat vastoinkäymiset Kuubassa on ollut kun silloin tällöin all inclusive hotellissa oli loppunut mojitoon tarvittava minttu.

13193_10200239145074708_1183570323_n

Thaimaan Phi Phi – Thaimaan sytyttävin matkakohde tähän mennessä on ollut pieni Phi Phi Don

THAIMAA – PHI PHI

Thaimaassa olen lomaillut tähän mennessä kolme kertaa. Vuonna 2007 Hua Hinissa, vuonna 2009 Krabilla Ao Nangissa ja vuonna 2013 Phuketissa Kata Beachilla. Vuonna 2013 tein muutaman päivän reissun Phuketista käsin Phi Phin saarelle, joka on tähän hetkisistä Thaimaan paikoista ollut se mieluisin.

264346_4232862533221_2115989544_n

Santorinin maisemat hakevat vertaistaan

KREIKKA – SANTORINI

Kreikkaan olen tehnyt varmaan lukumääräisesti eniten reissuja, Ateenassa olen käynyt pari kertaa ja saarista on käytynä jo Samos, Kefalonia, Kreeta, Corfu, Lefkas, Leros, Kos ja tietenkin Santorini. Santorinin maisemat ja kauneus on jotain mikä kannattaa kokea. Parhaimmat maisemat löytyy pääkaupunki Firasta, viereisestä Imoriviglista ja kauniista auringonlaskuistaan tunnetusta Oiasta.

WP_20160716_106

Näkymä Venetsian Grand canalille Ponte dell’ Accademian sillalta

ITALIA – VENETSIA

Tein ensimmäisen viikonloppureissun tähän kanaalien kaupunkiin viime kesänä ja rakastuin paikkaan ensisilmäyksellä. Kapeita kujia, kauniita kanaaleita gondoleineen ja mikä parasta – ei autoja. Venetsiassa parasta ajanvietettä on päämäärätön kävely ympäriinsä, eksyminen pienille kujille ja ohilipuvien gondolien seuraaminen. Tämän jutun paikoista Venetsia on tällä hetkellä ainoa, joka kutsuu varmasti myös tänä vuonna lomailemaan.

IMG_20160816_165859

Porto tarjoaa upeita maisemia ja paljon nähtävää

PORTUGALI – PORTO

Portugalin toiseksi suurin kaupunki Porto oli viime kesälomareissun ehdoton yllättäjä. Parasta Portossa on edullinen hintataso, kauniit maisemat, läpivirtaava Douro-joki ja Ribeiran kapeat kujat. Ainoa miinuspuoli Portossa oli elokuiset yllättävän viileät illat ja yöt.

IMG_20161203_144644

Parasta Dubaissa on tyylikäs ja autovapaa Dubai Marina

YHDISTYNEET ARABIEMIRAATIT – DUBAI

Lomailin Dubaissa vuonna 2016 kaksi kertaa, tammikuussa ja joulukuussa. Ensimmäisen kerran jälkeen Dubaista jäi ristiriitaiset muistot mutta viimeistään toisen kerran kaupunki lunasti paikan suosikkikohteiden joukossa. Dubaissa on niin paljon nähtävää, hienot rannat ja aikalailla takuuvarma auringonpaiste. Dubain plussiin kuuluu myös suhteellisen lyhyt lentomatka ja pieni aikaero joten kaupunkiin voi lähteä lomalle lyhyemmäksikin aikaa.

IMG_20160724_123704

Barcelonan Barceloneta-ranta

ESPANJA – BARCELONA

Barcelonassa olen lomaillut kahden viimeisen vuoden aikana neljä kertaa ja kaupunki ei vieläkään kyllästytä. Barcelona tarjoaa rantaloman ja kaupunkiloman samassa paketissa. Kaupungin valttikortteja ovat Gaudin virkistävän erilainen arkkitehtuuri, La Ramblan välillä tuskastuttavan isot ihmismassat, sataman aallonmurtajan hiljaisuus ja upeat pitkät rannat hyvine palveluineen.

1549_1071377418069_2016_n

Rio de Janeiro – Näkymät sokeritoppavuorelta kaupungille

BRASILIA – RIO DE JANEIRO

Brasiliassa lomailin vuoden 2008 syksyllä yhdistelmämatkalla Rio de Janeiro & Porto de Galinhas. Rio on yhdistelmä upeita maisemia ja nähtävyyksiä, maailmankuuluja rantoja ja faveloiden kurjuutta. Kaupunki ei ole mikään kaikista turvallisin matkakohde, mutta voisin joskus suunnata vielä uudestaan kävelemään Copacabanan rantoja pitkin.

206667_1031758667625_4814_n

Meksikon Chichen Itza on ehdoton vierailukohde lomaillessa Playa del Carmenissa

MEKSIKO – PLAYA DEL CARMEN

Tottakai listalle kuuluu vielä Meksiko, ensimmäinen ulkomaanreissu. Itseasiassa lomailin vuonna 2007 kaksi kertaa Playa del Carmenissa, toinen kerta oli marraskuussa. Kaupungista on helppo lähteä omatoimisesti tutustumaan bussilla läheiseen Cancunin kaupunkiin tai Tulumiin ja lautalla pääsee helposti läheiselle Cozumelin saarelle. Suhteellisen lähellä sijaitsee myös Maya-intiaaninen Chichen itza rauniokaupunki.

395969_2931288274678_1124419555_n

Safarimajoitusta vuodelta 2012 Keniasta

Listalle kuuluisi vielä monia muitakin kohteita, mm. Hong Kong, Pariisi, Istanbul, Ibiza ja Wien mutta johonkin oli pakko vetää raja. Mutta nyt on aika kääntää katseet tulevaan. Suuntaan kolmen viikon päästä talvilomalle Karibian auringon alle, siellä on edessä seikkailua Puerto Ricon pääkaupungissa San Juanissa ja pienellä naapurisaarella Culebralla.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply sari 12.1.2017 at 20:58

  Hienoja reissuja! Meksikossa en ole käynyt mutta listalla on. Mukavia reissuja sinulle!

  • Reply reppureissaaja 17.1.2017 at 18:36

   Kiitos samoin sinulle Sari! 🙂 Meksikoa voin suositella lämmöllä lomakohteeksi.

 • Reply Susanna 14.1.2017 at 00:58

  Hyvä kooste. Minä lensin ekan kerran 19 vuotiaana.
  Safari olisi mielenkiintoista nähdä. Kreikkaan haluan uudestaan, myös Venetsiaan. Barcelonan vieressä olisi myös useita rannikkokaupunkeja kierrettäväksi. Kroatian vesiputouspuisto ja Andalusia kiehtoisi myös kovasti

  • Reply reppureissaaja 17.1.2017 at 18:38

   Kiitos! Jos et ole vielä safaria kokenut, se kannattaa ehdottomasti jossain vaiheessa toteuttaa. Samanlaisia haaveita täälläkin on. 🙂

 • Reply Antti 11.10.2017 at 22:40

  Saako kysyä mitä teet työksesi tai mistä rahat reissaamiseen?
  T.Kateellinen 😀

  • Reply reppureissaaja 3.11.2017 at 16:56

   Saa kysyä. Teen kahta työtä, päätöissä olen OPssa ja sivutöinä teen vuoroja pienessä K-Marketissa. Pienillä menoilla kotimaassa ja paljon töitä, niin pääsee useammin reissun päälle. 🙂

  Leave a Reply