Reppureissaajan matkavuosi 2016

Dubai, Istanbul, Venetsia, Pariisi, Dubrovnik, Firenze, Lissabon… Vuosi 2016 lähenee loppuaan ja on aika koota vähän menneen vuoden reissuja. Kuluvaan vuoteen on mahtunut monen monta unohtumatonta matkakokemusta ja reissua. 16 maata ja 71 yötä reissun päällä. Uusia maita tuli tänä vuonna käytyjen maiden listalle viisi.

Palasin vuoden viimeiseltä reissulta (Dubai) viime viikolla ja nyt joutuu kärvistelemään kotosalla tammikuun alkuun asti Tallinnan joulutoreja lukuunottamatta. Tässä kirjoituksessa muistelen vähän vuoden menneitä matkoja. Ensimmäistä kertaa laskin myös yhteen tänä vuonna lentoihin ja hotelleihin kuluneet rahat. Matkustusmäärään nähden selvisin ainakin omasta mielestäni suht halvalla.

 • LENNOT 2016: 2480€
 • HOTELLIT 2016: 3272€

Lentojen hinnoissa on mukana kaikki lisäpalvelut ja hotellien hinnoista puuttuu mahdolliset paikan päällä maksetut kaupunkiverot yms. Hotellien suhteen pääsisi paljon halvemmalla jos majoittuisi hostelleissa. Haluan kuitenkin lomilla blogin nimestä poiketen pientä luksusta, kaikki yöt on siis ollut hotelleissa/ huoneistoissa omalla kylpyhuoneella.

WP_20160130_013

Dubai tammikuussa 2016

TAMMIKUU – HELMIKUU

Vuoden matkat alkoivat tammi- helmikuun vaihteessa Dubain reissulla. Dubaista jäi ensimmäisellä kerralla vähän ristiriitaiset muistot mutta viimeistään toisella kerralla kaupunki näyttäytyi paljon paremmassa valossa. Dubai tarjoaa talviaikaan kohtuullisen lentomatkan päässä varmaa auringonpaistetta ja sopivasti eksotiikkaa.

WP_20160313_018

Bratislava maaliskuussa 2016

MAALISKUU

Maaliskuussa tein pari kaupunkireissua. Ensimmäinen suuntautui Prahaan ja toisella kerralla lomailin ensimmäistä kertaa Itävallassa, Wienissä. Wien yllätti positiivisesti ja kaupunkiin pitää joskus palata uudestaan, mieluiten kesä-aikaan. Tein Wienistä käsin päiväreissun naapurimaahan Slovakiaan ja siellä Bratislavaan.

WP_20160410_076

Istanbul huhtikuussa 2016

HUHTIKUU

Huhtikuun reissut aloitin reissulla Turkin Istanbuliin, jossa kävin nyt ensimmäistä kertaa. Ja ehdottomasti en viimeistä. Upea kaupunki missä on paljon nähtävää. Huhtikuuhun mahtui vielä toinenkin kaupunkiloma, suuntasin loppukuusta aurinkoiseen Ateenaan jossa vietin pidennetyn vappuviikonlopun.

WP_20160528_045

Pariisi toukokuussa 2016

TOUKOKUU

Toukokuussa matkustin aina yhtä ihanaan Pariisiin. Vaikka tällä kerralla ilmat eivät olleet parhaat mahdolliset, ei se haitannut kaupungilla pyörimistä. Pariisissa on vaan sitä jotain joka saa palamaan kaupunkiin yhä uudestaan.

WP_20160612_028

Varsova kesäkuussa 2016

KESÄKUU

Kesäkuuhun mahtui myös pari kaupunkireissua. Ensimmäinen oli Puolan Varsova. Uusi maa ja uusi kohde. Varsova yllätti positiivisesti, edullinen ja kaunis lomakohde lyhyen lentomatkan päässä Helsingistä. Juhannuksen vietin tänä vuonna Budapestissä. Toiveissa oli aurinkoinen ja helteinen juhannussää, tämä toive toteutui.

WP_20160716_106

Venetsia heinäkuussa 2016

HEINÄKUU

Heinäkuussa alkoi tämän vuoden tiivein matkustuskausi. Ennen kuukauden mittaista reppureissua ehdin käydä Venetsiassa viikonloppulomalla. Venetsia ylitti jo valmiiksi korkeat odotukset. Aivan mielettömän upea ja kaunis kaupunki!

IMG_20160728_120448

Dubrovnik heinäkuussa 2016

IMG_20160805_123014

Nizza elokuussa 2016

Heinäkuun viimeisellä viikolla suuntasin Barcelonaan, kesäloman ensimmäiseen kohteeseen. Kesäloman ensimmäiselle viikolle mahtui myös lomailua Kroatian Dubrovnikissä ja sieltä käsin tein päiväreissun naapurimaahan Bosniaan ja siellä Mostariin.

IMG_20160816_165859

Porto elokuussa 2016

ELOKUU

Kesäloman toisen viikon aloitin Italiasta ja siellä itselleni uudesta kaupungista Firenzestä. Firenze oli mahtava kaupunki kauniissa Toscanassa, joskin elokuun alussa ilmat oli vähän liiankin lämpimät. Firenzestä käsin tein päiväreissun Pisaan. Italiasta matka jatkui Rooman kautta Nizzaan joka kuuluu myös monien muiden kohteiden tavoin suosikkikaupunkeihini Euroopassa. Nizzasta käsin tein päiväreissun Monacoon.

IMG_20160802_112858

Firenze elokuussa 2016

Kesäloman kolmas viikko starttasi Mallorcan saarelta, ensimmäistä kertaa ikinä. 🙂 Mallorcalla lomailin saaren pääkaupungissa Palmassa ja saari oli ehkä ainoa kohde kesän aikana, joka ei niin säväyttänyt. Mallorcalta matka jatkui Lissaboniin. Kesäloman viimeisen viikon vietin Portugalin Portossa ja ennen kotiinpaluuta vielä pari yötä Barcelonassa.

IMG_20160917_133100

Positano syyskuussa 2016

SYYSKUU

Syyskuussa toteutin pikaisen Italian kiertomatkan, kohteina Rooma, Napoli, Sorrento ja Amalfin rannikon Positano. Pitkässä viikonlopussa ehtii nähdä yllättävän paljon! Napolista ei jäänyt kovinkaan mukavat muistot mutta Positano ja Sorrento, ah mitä paikkoja! 🙂 Syyskuuhun mahtui myös syksyinen pikavisiitti Tallinnaan.

IMG_20161008_150055

Madrid lokakuussa 2016

LOKAKUU

Lokakuussa oli vuorossa Espanjan pääkaupunki Madrid. Viikonloppureissulla ei ollut oikein muuta ohjelmaa kuin rentoa fiilistelyä ja sangrian lipittämistä. Ilmat oli vielä lokakuun puolella mukavan kesäiset.

IMG_20161105_130319

Praha marraskuussa 2016

MARRASKUU

Ei kuukautta ilman reissua! Marraskuussa vietin pitkän viikonlopun toisen kerran tänä vuonna Prahassa. Kaupungissa on vaan sitä jotakin. Osaltaan lentojen ostamiseen vaikutti Norwegianin alesta bongatut halvat lennot.

IMG_20161203_144644

Dubai joulukuussa 2016

JOULUKUU

Vuosi 2016 alkoi Dubain reissulla ja myös päättyi siihen. Kun kaupunkiin kerta saa nykyisin halpoja lentoja, niin pakkohan niitä on hyödyntää. 🙂 Toinen kerta Dubaissa ja tuskin viimeinen kerta.

IMG_20161205_145039

Dubai joulukuussa 2016

Itsellekin tuli vähän yllätyksenä kuinka monessa maassa sitä on ehtinyt käydä vuoden aikana. Ensi vuodesta on näillä näkymin tulossa yhtä tiivis matkailuvuosi, tulossa on uusia maita ja kohteita. mm. Puerto Ricon San Juan & Culebra, Alicante, Dublin, Zagreb, Ljubljana sekä tutut ja turvalliset Ateena, Amsterdam, Dubrovnik ja Venetsia.

Hyvää joulua kaikille! 🙂

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Susanna 18.12.2016 at 00:48

  Hyvä kooste ja monipuolisesti eri kohteita!
  minä näin vaan yöllä Mallorcaa kun laiva saapuikin vasta yöksi Palman satamaan ja en ihastunut koska joka puolella oli turistilaumoja ja sellainen omaleimainen/alkuperäinen tunnelma puuttui. Tosin en ehkä saisi sanoa näin kun näin kohdetta vaan yöllä ja kohde voi olla kivempi päivällä tai jossain muualla kuin keskustassa. Isovanhempani tykkäsivät muistaakseni Alcudiasta enemmän kuin Palman keskustasta.

  Alicantessa oli muuten aika paljon edullisiakin hotelleja mistä valita

  • Reply reppureissaaja 18.12.2016 at 15:19

   Kiitos! Jotain joo Mallorcalta puuttuu. Olen menossa nyt tammikuussa uudestaan Mallorcalle, täytyy antaa saarelle uusi mahdollisuus. Tällä kertaa turistikauden ulkopuolella, jospa se tällä kertaa näyttäytyisi vähän paremmalta. Uskon että saaressa on paljon hyviäkin puolia, onhan se kuitenkin suosittu turistisaari. Alicanten hotelleja olen jo vähän tiiraillut ja hintataso näyttää kyllä hyvältä. 🙂

 • Reply Susanna 18.12.2016 at 00:49

  Dublinissa näkyi paljon ystävällisiä ihmisiä, harvinaisen ystävällisiä ja paljon vihreää koko maassa

  • Reply reppureissaaja 18.12.2016 at 15:19

   Kiva kuulla! 🙂 Suuntaan nyt ensimmäistä kertaa Irlantiin ja olen kuullut paljon hyvää maasta ja Dublinista.

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa 18.12.2016 at 11:13

  Laskin mielenkiinnosta keskimääräisen hotellihuoneen hinnan ja sain tulokseksi 3272 / 71 = 46 euroa. Ei mielestäni paha hotelleista.

  • Reply reppureissaaja 18.12.2016 at 15:35

   En edes tajunnut laskea keskimääräistä huonehintaa. 😀 Tuota summaa pienentää vähän muutama hotels.comin palkintoyö. Dubai, Ranskan hotellit ja Venetsia nostaa vähän keskihintaa, muuten hotellit taisi olla tuon keskihinnan alapuolella.

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 18.12.2016 at 12:14

  No huh huh! Joka kuukausi reissussa ja vielä ihan kunnon reissuja eikä pelkkiä risteilyjä Tallinnaan tai Tukholmaan! 😀 Mä en varmaan jaksaisi itse reissata ulkomaille ihan joka kuukausi, kolmen kuukauden välein on mulle semmonen ihanne. Nyt onkin hirveä reissukuume, kun edellsestä ulkomaanmatkasta on kulunut melkein puoli vuotta.

  • Reply reppureissaaja 18.12.2016 at 15:41

   Pitäähän sitä päästä joka kuukausi kerran tai pari johonkin 😉 Sama tahti tulee jatkumaan myös ensi vuonna. Matkakuumeeseen auttaa ainoastaan matkan varaus, eli eikun reissua varaamaan!

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 22.12.2016 at 12:43

  Ihan älytön määrä matkoja! Ja samaa mieltä, että hyvinkin kohtuulliseen hintaan selviydyit vuoden matkoista.

  Sulle on muuten tunnustus mun blogissa. Kunhan matkoiltasi ehdit, niin käyhän vilkaisemassa: Lähinnä Kauempana

  • Reply reppureissaaja 7.1.2017 at 20:06

   Reissujen määrään suhteutettuna selvisin kyllä suht vähällä. Vaikka on sitä rahaa mennytkin! Iso kiitos Kati tunnustuksesta, lämmittää mieltä kovasti. 🙂

  Leave a Reply