Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aurinkoiset terveiset Dubaista!

Helteiset terveiset täältä Arabiemiraattien Dubaista! Lensin tänne perjantai-iltana ja maisemanvaihdos tuli enemmän kuin oikeaan aikaan. Annos aurinkoa ja lämpöä vuoden pimeimpään aikaan oli juuri se mitä kaipasinkin.

Olin täällä viimeksi tammikuussa ja silloin jäi niin paljon näkemättä ja kokematta niin täällä sitä nyt ollaan. Vaikka tuolloin vannoin että Dubai on nyt niin nähty. Tässä pikaisesti vähän kuulumisia ja muutama valokuva täältä. 🙂

IMG_20161205_113957

Burj Khalifa

IMG_20161205_140907

Madinat Jumeirah ja Burj al Arab

Matkailu ei ole aina ruusuilla tanssimista ja tälläkin reissulle on sattunut vastoinkäymisiä. Niistä johtuen lomasuunnitelmia on pitänyt karsia ja päiväbudjettina on ollut about 15€/pv. Tuolla summalla tekisi vaikka mitä monessa muussa paikassa mutta täällä se ei pitkälle riitä. Onneksi metron päivälippu on halpa, evästä saa kaupoista ja kaupungin upeudesta ja helteistä voi nauttia ilmaiseksi.

IMG_20161203_143656

Dubai Marina

IMG_20161205_145039

Jumeirahin rantaa

Kaikesta huolimatta Dubai on hieno lomakohde. Aurinkoa ja lämpöä riittää ja täällä on paljon nähtävää. Ehdoton suosikkini Dubaissa on Dubai Marina, oikeastaan ainoa paikka missä mikä on tehty jalankulkijoita ajatellen.

IMG_20161205_114153

Burj Khalifa

Burj al Arab

Burj al Arab

Kolmen päivän aikana on tullut käveltyä vähän vajaa 70km puhelimen mukaan, ja mikäs täällä on kävellessä helteessä kun on paljon nähtävää.

IMG_20161205_114721

Dubain pilvenpiirtäjiä kuvattuna Dubai Mall:in edestä

IMG_20161203_160555

The Beach

Mulla oli alunperin suunnitelmissa käydä päiväreissulla Abu Dhabissa mutta se jää nyt seuraavaan kertaan. Samoin kuin Burj Khalifan valloitus. Onpahan pari hyvää syytä tulla vielä kolmannen kerran tänne!

IMG_20161204_144727

I <3 UAE

Reppureissaajan pikavinkit Dubaihin

 • Jos haluat nauttia kaljaa tai viiniä hotellin/kämpän parvekkeella, muista käydä lentokentän tuloaulan taxfreessä ostoksilla tullessa, muualta sitä ei saa ostettua mukaan!
 • Dubai on kallis, mutta Deirasta löytyy kohtuuhintaisia huoneistoja/hotelleja ja Deirasta on helppo suunnata nähtävyyksille metrolla.
 • Itselleni mieluisin alue Dubaissa on Dubai Marina – Pilvenpiirtäjiä, leveitä rantabulevardeja, ihania kahviloita ja mikä parasta, ei autoja.
 • Metro on kätevä kulkuväline, päivälippu maksaa 22AED (vajaa 6€) ja lippu käy myös busseihin ja ratikoihin.
 • Taksilla liikkuminen on edullista, matka lentokentältä hotellille Deiraan maksoi 45AED.
IMG_20161203_171218

Dubai Marina

Vielä on edessä yksi täysi päivä ennen kotiinpaluuta. Sen ajattelin viettää tutustuen Dubain vanhempaan puoleen Deiraan ja Bur Dubaihin. Ja ehkäpä päivään saattaa mahtua vielä pieni kävelylenkki Dubai Marinan ympäri.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 5.12.2016 at 23:14

  Terkut Dubaihin! Hyvältä näyttää. Dubai on haastava kohde reppureissaajalle, mutta ei lainkaan mahdoton kuten itsekin totesit. Mekin oltiin budjetilla liikenteessä ja hyvin pärjättiin. Onneksi tosiaan rannat ja upeiden paikkojen ihastelu ei maksa mitään. Tulet tykkäämään myös Deirasta ja Bur Dubaista!

  • Reply reppureissaaja 17.12.2016 at 18:07

   Dubai on joo kallis, mutta sielläkin pystyy lomailemaan suht pienellä budjetilla, onneksi! 🙂 Deira ja Bur Dubai oli ihan jees, mutta kyllä se modernimpi Dubai on enempi mieleen.

  Leave a Reply