Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päiväreissu Firenzestä Pisaan

Vaikka Firenzessä itsessään on paljon nähtävää, pääsee sieltä kätevästi ja halvalla myös tutustumaan muualle Toscanaan. Koska Pisa ja sen kuuluisa kalteva torni sijaitsee suht lähellä Firenzeä, olihan siellä pakko käydä vierailulla! Torni on pitkään ollut haaveissa nähdä ja nyt kun elokuussa olin Firenzessä niin lähtöä Pisaan ei tarvinnut pitkään miettiä.

IMG_20160803_130136

Kuvassa etualalla Pisan kastekappeli (Pisa Baptistery)

Paikallisjunat Firenzestä Pisaan lähtevät päärautatieasemalta Santa Maria Novellalta ja liput pystyy ostamaan helposti Trenitalian lippuautomaateista. Matka yhteen suuntaan maksaa 8,40€. Matka-aika on nopeimmillaan 50 minuuttia junalla, joka ei pysähdy välillä kertaakaan. Junat on siistejä 2-kerroksisia junia joilla matka taittuu joutuisasti Toscanan upeita maisemia ihaillen.

IMG_20160803_120934

Arno-joki virtaa Pisan keskustan läpi.

IMG_20160803_134706

Pisasta löytyy paljon kävelykatuja.

Junat Firenzestä saapuvat Pisa Centrale – päärautatieasemalle ja sieltä on helppo jatkaa kävellen kohti Pisan vanhaa kaupunkia ja monien turistien pääkohdetta Ihmeiden aukiota (Piazza dei Miracoli). Pisa on suhteellisen pieni kaupunki ja sen ehtii näkemään hyvin yhdessä päivässä. Yhden päivän perusteella Pisa on vähän Firenzeä edullisempi niin ruokailun kun juomisenkin suhteen, eli suomalaisittain kaupunki on aika edullinen lomakohde.

IMG_20160803_120100

Piazza Vittorio Emanuele II – aukio tulee ensimmäisenä vastaan Pisan rautatieasemalta.

Muiden turistien tavoin suuntasin suoraan kohti Ihmeiden aukiota, kaupungin päänähtävyyttä. Matkaa asemalta on pari kilometriä ja suurimman osan matkasta pääsee kävelemään kävelykatuja pitkin. Ennen aukiolle pääsyä kaupunki vaikutti rauhalliselta paikalta ilman isoja turistimääriä. Perille päästyä kaikki muuttui, Ihmeiden aukio oli turvoksissa turisteista mikä toisaalta oli ihan odotettua elokuun alkupuolella.

IMG_20160803_131458

Pisan kalteva torni

IMG_20160803_123309

Pisan kalteva torni

Ihmeiden aukiolta löytyy Pisan kaltevan tornin lisäksi kolme muuta nähtävyyttä: Kastekappeli, tuomiokirkko sekä pyhä hautausmaa. Tornissa olisi ollut mahdollista myös vierailla sisällä, mutta tolkuttoman pitkän jonon ja lähes neljänkymmenen asteen helteen takia tyydyin ihailemaan tornia ulkopuolelta. Torni todellakin on niin vinossa, miltä se kuvissa näyttää! Aukion lähistöltä löytyy paljon turistikrääsää myyviä kojuja ja ruokapaikkoja.

IMG_20160803_135129

Ritariaukio eli Piazza dei Cavalieri

Torni ja aukio yleensäkin oli vierailun arvoinen kokemus, mutta jotain Pisasta puuttuu siihen että haluaisin tulevaisuudessa tehdä esim. viikonloppureissun kaupunkiin Suomesta käsin. Muuta nähtävän arvoista Pisassa on Ritariaukio (Piazza dei Cavalieri) joka sijaitsee lähellä Ihmeiden aukiota.

IMG_20160803_133217

Taidetta Ihmeiden aukiolla

Suosittelen Pisaa lämpimästi päiväretkikohteeksi Firenzessä lomaillessa. En itse välttämättä viipyisi kaupungissa päivää pidempään, mutta varmasti monet viihtyisi siellä minua paremmin. Italia on ehdottomasti ykköskohteita itselleni Euroopassa ja ensi viikolla onkin paluu Italiaan, tällä kertaa Rooma & Napoli.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply