Suomen suurin matkablogiyhteisö

Porto & Barcelona – Neljäs lomaviikko

Töihinpaluu kesälomalta ei ole koskaan ollut mitään mukavaa, mutta tänä vuonna se on ollut erityisen haastavaa. Neljä viikkoa Välimerellä ja sunnuntain paluulennon jälkeen heti maanantaina aamusta töihin ei näin jälkikäteen ollut ihan parhain ajatus. Siis nopea töihinpaluu, kesäloma itsessään oli jotain niin upeaa! Nyt reilu pari viikkoa lomaltapaluun jälkeen alkaa olemaan taas normidrive päällä ja blogiinkiin alkaa ilmestymään juttua enemmän, ja sitähän riittää. Ensin kuitenkin vähän muistelua viimeisestä lomaviikosta ennen tarkempia kohdetietoja. Ja ensi viikolla on edessä paluu hetkeksi etelään, tällä kertaa iki-ihanaan Italiaan ja siellä kohteina on Rooma & Napoli. Jos aikaa riittää niin Pompeii ja Sorrento on myös listalla. Tätä ennen on vielä edessä terassikierros Tallinnassa.

IMG_20160815_151820SINTRA

Heti viikon aluksi maanantaina suuntasin junalla Sintraan päiväreissulle. Junamatka Lissabonista Sintraan kestää noin 40 minuuttia ja menopaluu maksaa 4,50€. Edellisenä päivänä olin vielä vähän kahden vaiheilla että jaksanko lähteä, onneksi päätin lähteä. Sintra on aivan mielettömän upea kaupunki! Päivässä ei kaikkea ehtinyt näkemään, mutta päänähtävyydet ehti kahlata pääpiirteittäin läpi. Lisäksi ilma oli paljon raikkaampaa mitä helteisessä Lissabonissa.

IMG_20160815_133256IMG_20160815_134228IMG_20160815_150409IMG_20160815_145714IMG_20160815_135015Suurimmat nähtävyydet Sintrassa ovat vuorella sijaitsevat Penan Palatsi (Pena Palace) sekä Maurien linna (Castle of the Moors). Näistä varsinkin Penan palatsi on jotain sanoinkuvaamattoman upeaa. Pääsymaksu linnaan on 14€ ja vähän halvemmalla pääsee pelkästään isolle puistoalueelle ja linnan terasseille. Vuorille kulkee turistibussi (5€) mutta myös kävellen pääsee perille ja silloin pystyy paremmin nauttia upeista maisemista matkalla ylös.

IMG_20160815_173716CABO DA ROCA

Jonkun ihme päähänpiston takia Sintran jälkeen hyppäsin bussiin ja suuntasin kohti Manner-Euroopan läntisintä paikkaa Cabo da Rocaa. Paikalle pääsee Sintrasta paikallisbussilla muutamalla eurolla. Cabo da Rocassa oli upeat maisemat Atlantille muttei paljoa muuta. Cabo da Rocasta matka jatkui bussilla rantakaupunki Cascaisiin josta oli aika rantakadulla nautitun illallisen jälkeen palata junalla Lissaboniin.

IMG_20160817_173741PORTO

Tiistaina oli aika siirtyä Lissabonista Portugalin toiseksi suurimpaan kaupunkiin Portoon. Porto oli minulle uusi tuttavuus ja ehkä se kaikista mieluisin paikka koko tällä reissulla. Portosta ei ole muuta pahaa sanottavaa kuin sää. Öisin oli todella kylmä, päivisin lämpötila nousi vain pariinkymmeneen asteeseen ja jutut Porton sademääristä piti paikkaansa. Täällä tuli kastuttua moneenkin otteeseen. Onneksi aurinko kuitenkin paisteli suurimman osan ajasta.

IMG_20160818_123321IMG_20160818_155344IMG_20160818_163840IMG_20160818_121658IMG_20160818_150351Porton koko historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde ja sen huomasi. Vaikuttavia taloja ja kirkkoja, kapeita kujia ja taidetta löytyi joka puolelta. Porton läpi virtaa Douro-joki joka löytyy myös suurimmasta osasta omia lomakuvia. Täällä oli pakko maistaa ensimmäistä kertaa portviiniä. Ei ehkä oma suosikkini, mutta kyllähän sitä joi. Portossa sain joka paikassa koko reissun parasta palvelua ja ihmiset ovat todella ystävällisiä. Hintataso on edullinen ja nähtävää riittää. Suosittelen lämpimästi Portoa lomakohteeksi kesällä! Portosta ja muistakin kohteista kirjoittelen myöhemmin enemmän.

IMG_20160723_195403BARCELONA

Perjantai-iltana oli aika jatkaa taas matkaa ja lensin takaisin reissun lähtöpaikkaan Barcelonaan. Kuukauden reissu Välimerellä oli luontevaa lopettaa samaan paikkaan mistä sen aloitinkin. Olen nyt käynyt parin vuoden aikana kaupungissa neljä kertaa ja edelleen tekisi mieli palata talsimaan Barcelonan rantoja ja katuja pitkin. Itseni tuntien tämä tulee vielä tapahtumaan ja todennäköisesti aika pian, halpojen lentojen osuessa kohdalle.

Sunnuntaina oli edessä loman alkuvaiheessa kaukaiselta ajatukselta tuntunut Norwegianin paluulento takaisin kotiin. Seitsemän maata kuukaudessa ja monia unohtumattomia kokemuksia rikkaampana suunnittelen jo ensi kesälle samantyylistä kiertomatkaa. Suunnitelmissa olisi ainakin kiertää enemmän Italiaa, mm. Amalfin rannikkoa ja Slovenia & Montenegro olisi myös haaveissa. Saa nähdä minne kaikkialle sitä ensi kesänä päätyy!

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Susanna 8.9.2016 at 00:16

  Upea reissu ja tosi edullinen junareissu! Portugali voisikin olla hyvä budjettikohde.
  Olisin mennyt Portugaliin junalla Espanjasta mutta kun tuli ne +40C helteet niin jätin välistä, kun en tiedä onko Espanjan junissa ilmastointia. Amalfille pääsisi Napolin satamasta katamaraanilla, sellainen maksoi Caprille 40e edes takas

  • Reply reppureissaaja 9.9.2016 at 19:31

   Oli aivan mahtava reissu! Portugalia suosittelen todella lämpimästi, oli ehdottomasti loman parhain maa. Kiitos vinkistä! Capri ja Amalfi jää ensi kesälle, tällä kertaa on sen verran vähän aikaa ettei paljoa Napolia pidemmälle ehdi. 🙂

  Leave a Reply