Suomen suurin matkablogiyhteisö

Juhannus Budapestissa

Pelasin tänä vuonna säiden puolesta varman päälle, ja varasin jo viime syksynä lennot juhannukseksi Budapestiin. Tämä kannatti, kolmen päivän reissun aikana aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpötilat kohosi päivittäin yli kolmenkymmenen asteen.

WP_20160625_036Kävin ensimmäisen kerran Budapestissa viime keväänä ja ihastuin kaupunkiin samantien. Budapest on kaunis ja siisti kaupunki jossa riittää nähtävää ja koettavaa. Mikä parasta, lentoja kaupunkiin saa monesti alle 100 eurolla meno-paluu ja kaupungin hintataso on suomalaisittain hyvinkin edullinen.

WP_20160625_022Budapest on Prahan ohella ainoa paikka jossa jostain syystä turvaudun aina lentokenttäkuljetuksissa taksiin. Syynä on ehkä myöhäinen saapumisajankohta paikan päälle illalla ja se ettei suoraa lentokenttäkuljetusta ole saatavilla. Budapestin kentältä pääsisi kyllä kuulemma suht helpolla keskustaan bussi+metro yhdistelmällä parin euron hintaan. Taksimatka keskustaan maksaa euroissa noin 23e-25e ja taksiliikennettä kentältä keskustaan hoitaa Fötaxi. Suosittelen paluumatkalle tilaamaan etukäteen taksin samalta firmalta, takseissa toimii varmasti mittarit ja hinnan kanssa ei tule erimielisyyksiä.

WP_20160625_065Budapestin reissun ohjelmassa ei ollut mitään muuta kun rentoa oleilua. Päivittäin kävelin pitkin poikin Budapestin katuja ja Tonava-joen rantaa. Viime kerralla jäi näkemättä Sankarien aukio, jonne suuntasin heti ensimmäisenä päivänä. Aukion vierestä alkaa Budapestin kaupunginpuisto joka oli vehreä keidas järvineen ja linnoineen. Puistossa sijaitsee myös Budapestin eläintarha.

WP_20160625_004Toisena päivänä oli vuorossa Linnavuori ja Budan kuninkaanlinna. Linnavuorelta avautuu upeat näkymät Tonavalle ja Pestin puolelle Parlamenttitalolle. Linnavuorelta löytyy myös Matiaksen kaunis kirkko, vanhaa kaupunkia sekä upea Kalastajanlinnake. Kun ylös kiipeämisen makuun on päässyt kivutessa ylös Linnavuorelle, läheltä löytyy myös Gellertinvuori jonne tosin joutuu urheilla vähän pidempään. Ylhäältä avautumat maisemat kuitenkin palkitsevat pitkän kävelyn.

WP_20160625_054 WP_20160626_016Viimeisenä päivänä sama tahti jatkui, kävelyä ympäri kaupunkia sekä rentoutumista Margit-saarella. Saari on upean vehreä paikka keskellä kaupunkia ja sinne on hyvä vetäytyä pois kaupungin hulinasta. Saarelta löytyy terasseja sekä hieno musiikin tahdissa tanssiva suihkulähde joka varsinkin iltavalaistuksessa on kokemisen arvoinen asia.

WP_20160624_002 WP_20160624_019Pienenä käytännön vinkkinä vielä paikallisista vesipulloista. Parin väärän ostokerran jälkeen opin, että normaalissa lähdevedessä on aina pinkki korkki. Parasta Budapestissä on kaupunkia halkova Tonava, ketjusilta (Széchenyi Lánchíd) sekä Budan puolen linnavuori ja Gellert-vuori. Kaupunki on myös suht kompaktin kokoinen. Jos hotelli on varattuna ydinkeskustasta, on kaikki nähtävyydet silloin kävelyetäisyydellä.

WP_20160626_026Reppureissaajan hintaesimerkit Budapestistä:

 • 0,5l Heineken kaupassa: 219 HUF
 • 0,5l halvin olut kaupassa: 149 HUF
 • 0,4l olut terassilla: 400 HUF
 • 0,75l viinipullo kaupassa: 399 HUF
 • BigMac ateria: 1340 HUF
 • 0,5l vesipullo katukioskissa: 100 HUF
 • Julkisen liikenteen kertalippu: 350 HUF
 • Lentokenttäkuljetus (taksi) 7000 HUF
 • Hotellihuone: 37€/yö (60m2 huoneisto ydinkeskustassa)
 • VALUUTTAKURSSI kesäkuussa 2016 1€ = n. 300 HUF

WP_20160626_005Seuraavana on vuorossa lähtö Venetsiaan tulevana perjantaina. Tätä reissua olen odottanut jo hyvinkin pitkään ja uskon että Venetsia täyttää odotukset. Kesälomareissunkin alkuun on enää vajaa kaksi viikkoa eli loppukesä tulee olemaan siis hyvinkin matkailupainotteinen.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Nimetön 21.1.2020 at 11:25

  Budapest on ihana kaupunki. Varsinkin illalla linnavuori, sieltä näkee hyvin Budapestin. Itse yleensä käytän lentokenttäkuljetuksia ja joskus jopa tilaan sen valmiiksi, niin pääsee helposti hotellille.

  • Reply Reppureissaaja 26.1.2020 at 07:30

   Budapest on ihana kaupunki! Viime kerrasta on jo aikaa, pitäisi ehkä käydä taas verestämässä muistoja siellä. Budapestissä on helppoa ja turvallista ottaa taksi kentältä kun tietää jo valmiiksi suunnilleen hinnan mitä se maksaa. Kerran olen tilannut kuljetuksen etukäteen, ja sekin oli hyvä vaihtoehto.

  Leave a Reply