Suomen suurin matkablogiyhteisö

Parantumaton matkakuume

Olen potenut jatkuvaa matkakuumetta vaihtelevasti viimeiset viisi vuotta ja tuntuu että viimeisen vuoden aikana kuume on käynyt entistä pahemmaksi. Ei siinä mitään, kyllä tätä mieluummin potee kuin jotain muuta. Viime viikonloppuiselta Budapestin reissulta toin tuliaisina aika ärhäkän flunssan ja tässä on viikon aikana kotona maatessa ollut aikaa tutkia ja suunnitella tulevia reissuja.

Vaikka olen lähdössä kahden viikon päästä pidennetylle viikonloppureissulle Venetsiaan, kolmen viikon päästä alkaa kuukauden kesäloma ja syksyllekin on jo muutamia viikonloppubreikkejä ostettuna niin haaveet on ollut jo tulevassa talvessa. Ostin keväällä Norwegianin halpalennot Karibialle Puerto Ricon San Juaniin helmikuuksi ja olen pitkin viikkoa miettinyt, että missä päin saarta majoittuisi. Osan reissusta meinaan majailla pääkaupungissa San Juanissa mutta loppuloma on vielä auki. Saarella näyttäisi olevan toinen toistaan upeampia rantoja, joten valinnanvaikeus on suuri.

WP_20160131_047

Ostin lisäksi tällä viikolla uudet lennot Dubaihin joulukuun alkuun, vaikka matkakalenteri näyttää jo aika täydeltä ja olen siellä jo tänä vuonna kerran käynyt. Matkakuume ja siihen päälle flunssan aiheuttama normikuume, siinä ei paljoa enää järjellä ajatella lentojen ostamista. Aamulla ostos jo vähän kadutti, mutta nyt olen jo innoissani odottamassa tätäkin tulevaa matkaa. Viime kerralla Dubaista jäi kuitenkin paljon näkemättä ja joulukuussa siellä pitäisi olla vielä suhteellisen kuumat ilmat.

Luin alkuviikosta Iltalehden artikkelin, jossa todetaan matkan suunnittelun ja sen odottamisen olevan paras/onnellisin osa lomasta. Voin tämän osin allekirjoittaa. Vaikka itselleni reissun päällä oleminen on sitä parasta aikaa, jaksaa arkea ja töitä pyörittää paljon paremmin jos on matkoja odottamassa. Viime syksynä oli parin kuukauden tauko, ettei matkakalenterissa ollut yhtään matkaa varattuna ja tämän kyllä huomasi omassa olotilassa. Kun olin taas ostanut yhdet lennot, tästä ei mennyt kuin pari viikkoa ja taas oli neljä reissua odottamassa. Ja fiilikset oli heti paljon paremmat.

WP_20150829_054

Kaikki rahathan tämä matkustaminen vie, mutta en vaihtaisi tätä kuitenkaan mihinkään muuhun! Ne kokemukset ja muistot mitä kokee toisella puolella maapalloa tai vähän lähempänäkin, niitä ei voi rahassa mitata. Kenian safarilla ensimmäisen norsun näkeminen, Kuubassa se tunne kun et saa tilaamaasi mojitoa mintun loputtua, Lontoossa kävellessä pitkin Thamesin rantaa läpimärkänä tai auringonlaskun ihastelu tyhjällä aallonmurtajalla istuen Barcelonassa.

Mutta nyt täytyy kohdistaa matkakuumeilu tulevaan kesälomaan, kolme viikkoa heinäkuussa menee kuitenkin nopeasti ja kohta se lähtöpäivä koettaa. Sitä ennen pitäisi vielä ostaa uusi puhelin, jotta blogia voi päivittää reissun päältä ja ehkä myös isompi reppu. Nykyisellä ei taida kuukautta selvitä Euroopassa pyörien, vaikkei elokuun helteillä vaatteita tarvitsekkaan paljoa. Flunssakin alkaa mukavasti tässä jo hellittää ja tilalle on jäämässä vain tämä matkakuume, jolle ei taida parannuskeinoa löytyä.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply