Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pienellä budjetilla Pariisissa

Pariisi ei pettänyt tälläkään kerralla. Ei vaikka suurimman osan reissusta satoi vettä. Aurinkokin onneksi näyttäytyi ensimmäisenä päivänä. Tästä eteenpäin sadepilvet valtasivat Pariisin ja uutisia seuraamalla pääsin Pariisista pois juuri sopivaan aikaan ennen isompia rankkasateita ja tulvia.

WP_20150627_068

Eiffel ei paljoa esittelyitä kaipaa

Olen tähän mennessä ollut aina tyytyväinen Norwegianin palveluihin, lipunhintoihin ja täsmällisyyteen. Tällä kertaa tyytyväisyys laski hieman. Menolento lähti monen myöhästymisilmoituksen jälkeen 3,5 tuntia myöhässä. Eikä menoa ilman paluuta, paluulentokin oli menon mukaisesti myöhässä, nyt onneksi vain 1,5 tuntia.

WP_20160528_013

Seine ja Notre Dame

Pariisin kentälle (Orly) viimein päästyä oli vielä edessä n. 30min bussimatka Denfert Rochereau aukiolle ja sieltä reilu 2km kävelymatka hotellille. Hotellille ehdin juuri perjantain puolella, mutta pitkän työpäivän ja matkustamisen jälkeen olin valmis melko samantien unten maille, jotta virtaa riittäisi seuraavana päivänä kaupungilla kiertelyyn.

WP_20160528_121

Moulin Rouge

Sää-ennusteita uhmaten lauantai valkeni aurinkoisena, joka pisti nopeasti vauhtia heräämiseen. Muistaen mm. kahviloiden kalleuden, ostin hotellille saavuttua aamiaiset jokaiselle aamulle. (buffet-aamiainen 10,50e) Aamiaisen jälkeen lähdin kiertelemään kaupungille. Vaikka Pariisissa on tehokas ja kattava metroverkosto, Pariisista saa parhaiten otteen kävelemällä. Suurin osa nähtävyyksistä on kävelyetäisyydellä toisistaan.

WP_20160528_039

Taidetta sillalla (Pont des Arts)

Lauantain aamu ja päivä vierähti kuin siivillä kävellen aurinkoista Seinen rantaa. Matkalle osui mm. Notre Dame, Champs Elysees, Riemukaari, Louvre ja Tuileriesin puisto, jossa oli mukava istahtaa hetkeksi auringonpaisteeseen lepuuttelemaan jalkoja. Pikkuhiljaa lähestyessä kohti Eiffel tornia Seinen rantaa pitkin kävellen rakkaus Pariisiin kasvaa entisestään. Vaikuttavin nähtävyys kaupungissa on ehdottomasti Eiffel-torni.

WP_20160528_078

Riemukaari eli Arc de Triomph

Lauantaina iltapäivällä alkoi sade, joten hotellilta lähdettäessä mukaan tarttui sateenvarjo ja matka suuntautui metrolla kohti Montremartren kaupunginosaa, jossa en ehtinyt vierailla edellisellä kerralla. Sieltä löytyy Sacre Coeur kirkko, joka oli sateessa vaikuttava näky. Täällä törmäsin myös hyvin agressiivisiin ystävyysrannekkeiden ”kauppiaisiin”, jotka hyvinkin tehokkaasti piirittää ohikulkevia ihmisiä, tarkoituksena heillä on sitoa nopeasti uhrin käteen ranneke ja sitten pyytää siitä maksu. Seurasin vähän vierestä yhtä tilannetta ja yksikin mies köyhtyi tämän seurauksena 20€. Kukkulalta avautuu myös hienot maisemat alas Pariisiin. Lähistöltä löytyy myös Moulin Rouge.

WP_20160528_103

Pyhän sydämen kirkko, Sacre-Coeur

WP_20160528_095

Näkymä Square Louise Michelilta

Sunnuntaina aurinko ei näyttäytynyt koko päivänä. Sade ei onneksi ollut jatkuvaa joten päivän ohjelmassa ei paljoa muuta ollut kuin pitkiä kävelyretkiä pitkin kaupunkia. Kaupunki näyttää ja tuntuu upealta auringonpaisteessa mutta sateinen ja hieman viileä Pariisi, siinäkin on jotain sellaista tunnelmaa jota ei voi sanoin kuvailla.

WP_20160528_051

Arc de Triomphe du Carrousel

Viimeisenä päivänä vuorossa oli Louvre. Museo on juuri sopiva paikka pidellä sadetta lähtöpäivänä, ja tuli halvemmaksi mitä olisi ollut myöhäinen huoneenluovutus hotellilla. Kaatosateessa Louvrelle kävellessä kiitin onneani, että olin ostanut liput jo kotona valmiiksi maanantaille. Jono kiemurteli pitkin Louvren sisäpihaa hyvinkin pitkälle. Etukäteen lipun ostaneille oli oma jono, joka sekin vielä haarautui kahteen jonoon. En tiedä miksi, mutta minut ohjattiin vielä oikoreitille, ja olin samantien sisällä museossa.

WP_20160530_014

Louvre & Mona Lisa

Louvressa kierrellessä huomasin, etten ehkä olekaan niin kultturelli ihminen mitä olen ajatellut. Vaikka siellä oli paljon nähtävää, en saanut museosta paljoakaan irti. Eksyin joka mutkassa ja ihmisiä oli niin paljon ettei kaikkea päässyt kovin läheltä näkemään. Esimerkkinä yläpuolella Mona Lisa. Jälkikäteen muisteltuna parasta museossa oli näkymät ikkunoista Pariisiin, se ettei sisällä satanut ja ettei liput maksanut kuin 15€.

WP_20160528_058

Jardin des Tuileries

WP_20160528_062

Place de la Concorde

Reppureissaajan hintaesimerkit Pariisista:

  • 0,5l Heineken kaupassa: 1,17€
  • 0,5l halvin olut kaupassa: 0,57€
  • 0,4l olut terassilla: 5,50€
  • 1l viinitetra kaupassa: 2,30€
  • Täytetty iso patonki katukahvilasta mukaan: 3€
  • BigMac ateria: 6,70€
  • Julkisen liikenteen kertalippu: 1,80€
  • Lentokenttäkuljetus (OrlyBus): 7,70€
  • Hotellihuone (1 yö): 63,20e (3* Ibis)
WP_20160530_001

#Paris we love you

WP_20160529_029

Louvren sisäänkäynti sateisena iltana

Pariisissa on vaan sitä jotain. Kaupungin tunnelma, upeat vanhat talot ja paljon nähtävää. Viime vuonna Pariisissa paistoi koko ajan aurinko, tällä kertaa aurinko ei paljoa näyttäytynyt ja vettä satoi enemmän kuin tarpeeksi. Vaikka Pariisi on kallis kaupunki, myös siellä pystyy lomailemaan pienellä budjetilla. Rahaa sain kulutettua kolmen yön reissulla reilu 100€.

WP_20160528_002

Metro-aseman sisäänkäynti

Seuraavaan matkaan ei onneksi ole kauaa sillä ensi viikolla kutsuu kesäinen Varsova. Jospa Varsova tarjoaisi paremmat terassi-ilmat, mitä Pariisilla oli tarjottavana.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply