Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viisi maata ja kuukausi reissussa, kallista?

Matkustaminen ei loppupeleissä ole älyttömän kallista. Varsinkin lentolippuja saa tarjouksia kytäten ja hyvissä ajoin varaamalla hyvinkin edullisesti. Lomareissu alkoi hahmottumaan viime vuoden lopulla, kun ostin menolennon Barcelonaan, ja samana päivänä lennot oli ostettuna jo Nizzaan asti  sen enempää ajattelematta. Lomakuume kun iskee, siinä ei paljoa ole enää tehtävissä.

WP_20150729_064

En malta odottaa Dubrovnikin jälleennäkemistä!

Halvin lento irtosi 18 eurolla ja kalleimmasta köyhdyin 70e. Alla on lueteltuna lentojen hinnat ja lentoyhtiöt.

LENNOT

 • Helsinki – Barcelona (Norwegian) 49e
 • Barcelona – Dubrovnik (Norwegian) 39,90e
 • Dubrovnik – Rooma (Vueling) 39,99e
 • Rooma – Nizza (Vueling) 44,99e
 • Nizza – Mallorca (EasyJet) 59,90e
 • Mallorca – Lissabon (Air Nostrum, Iberia) 69,90e
 • Lissabon – Porto (Ryan Air) 18e
 • Porto – Barcelona (Vueling) 64,99e
 • Barcelona – Helsinki (Norwegian) 53,30e
 • Rooma – Firenze (Trenitalia) 19,90e
 • Firenze – Rooma (Trenitalia) 19,90e

Lennot yhteensä 439,97e + junaliput 39,80

WP_20150227_023

Rooman tunnelmia viime vuotiselta reissulta.

Kuukauden lennot viiteen eri maahan sisältäen pari maan sisäistä lentoa maksoi yhteensä 440e. Hotelleihin kului ymmärrettävästi moninkertainen määrä rahaa. Alla lueteltuihin hintoihin tulee vielä lisäksi paikan päällä maksettava turisti/matkailuvero, joka on kohteesta riippuen noin 1e-4,50e/yö.

MAJOITUS

 • Barcelona 4 yötä – 162e
 • Budrovnik 5 yötä – 250e
 • Firenze 3 yötä – 109e
 • Nizza 4 yötä – 272e
 • Mallorca 4 yötä – 160e
 • Lissabon 4 yötä – 216e
 • Porto 3 yötä – 124e
 • Barcelona 2 yötä – 130e

Majoitus yhteensä 1423e

Hotelleista olin alunperin suunnitellut maksavani keskimäärin 50e/yö, joka jota kuinkin toteutui. Majoituksen budjetin saisi helposti puolitettua käyttämällä vaatimattomampia hotelleja tai hostelleja. Itselläni oli kriteerinä tällä kertaa hotelleissa ilmainen wifi huoneessa, oma kylpyhuone sekä ilmastointi. Nizzaa lukuunottamatta kämpistä löytyy myös oma parveke. Kun on kuukauden reissussa, sitä kummasti haluaa edes jotain mukavuuksia. Ja mikäs sen mukavempaa, kuin nauttia pitkän päivän jälkeen pullo paikallista olutta omalla parvekkeella.

WP_20150401_027

Barcelona on ehdottomia suosikkikohteitani Euroopassa.

Yhteensä reissuun on tällä hetkellä mennyt noin 1900 euroa. Loput menoerät onkin sitten paikan päällä maksettavaa, eli lentokenttäkuljetukset, päiväreissut sekä normaalit lomailuun liittyvät ruokailu yms. kulut.

Lennot on kaikki ostettu suoraan lentoyhtiöiden sivuilta osittain Skyscannerin avustamana. Halpalentoyhtiöillä varsinkin Euroopan lennoilla halvimmat hinnat saa suoraan niiden omilta sivuilta ostettuna. Hotellit on varattu suunnilleen puoliksi booking.com:sta ja hotels.com:sta.

Vastauksena otsikon kysymykseen: Mielestäni 440e yhdeksästä lennosta mukaan lukien lennot Suomesta pois ja takaisin ei ole paljoa mitään. Majoituksen puolesta reilu 1400 euroa 29 yön majoituksesta… No, halvemmallakin pääsisi ja ottaen huomioon mm. Nizzan kalleuden, pidän sitä ihan kohtuullisena.

Lisää tietoa tästä reissusta löytyy edellisestä blogikirjoituksesta.

Enää vajaa pari kuukautta lähtöön! Onneksi sitä ennen pääsee vielä muuallekin, loppuviikolla kutsuu tällä hetkellä sääennusteiden perusteella sateinen Pariisi.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply