Kesän 2016 kuukauden reppureissu Välimerelle

Toteutan tänä kesänä heinä-elokuussa kuukauden mittaisen reppureissun Etelä-Euroopassa. Viime kesänä seikkailin Välimerellä vajaa 2 viikkoa käyden läpi Madridin, Barcelonan, Dubrovnikin ja Rooman. Siitä innostuneena aloin mielessäni rakentaa tälle kesälle pidempää reissua aurinkoisiin maisemiin, joka venyi lopulta koko kesäloman mittaiseksi reissuksi.

Tänä viikonloppuna sain viimeisen hotellin varattua, joten enää on edessä odotusta.

Reissu alkaa lauantaina 23.7. menolennolla vanhaan tuttuun Barcelonaan, jossa vietän loman ensimmäiset neljä päivää. Barcelonasta on tarkoitus tehdä päiväreissu Sitgesiin. Barcelonasta matka jatkuu Dubrovnikiin, jossa kuluu seuraavat 5 päivää. Hotelliksi valikoitui viime kesäinen huoneisto, jonka parvekkeelta tämän sivun artikkelikuva on otettu. Dubrovnikista päiväreissujen kohteena on ainakin Bosnia-Herzegovinan Mostar sekä Montenegro.

WP_20150729_020

Maisemia Dubrovnikista viime kesältä

Kroatiasta matka jatkuu Rooman kautta Firenzeen Italiaan. Firenzessä vietän kolme päivää ja yhtenä päivänä on edessä päiväreissu Pisaan. Firenzestä matka jatkuu junalla takaisin Roomaan jossa on vajaa päivä aikaa kiertää tärkeimmät nähtävyydet ennen illan lentoa Nizzaan Ranskaan. Nizzassa menee seuraavat neljä päivää ja sieltä käsin on tarkoitus vierailla ainakin Monacossa.

Nizzasta matka jatkuu takaisin Espanjaan ja siellä Mallorcan saarelle. Mallorca on minulle uusi tuttavuus ja siellä olisi tarkoitus seikkailla pitkin poikin seuraavat neljä päivää, tukikohtana on saaren pääkaupunki Palma de Mallorca.

Mallorcalta matka jatkuu Portugalin pääkaupunkiin Lissaboniin, jossa vietän seuraavat neljä päivää. Lissabonissa olen käynyt kerran vuokra-autolla päiväreissulla Algarvesta, joten kaupungissa riittää vielä uutta nähtävää. Päiväreissusuunnitelmissa on ainakin historiallinen Sintra. Lissabonista jatkan Portugalin toiseksi suurimpaan kaupunkiin Portoon, jossa lomailu jatkuu seuraavan kolmen päivän ajan. Porto on myös uusi tuttavuus ja luulisin viihtyväni siellä hyvin, onhan se portviinin synnyinpaikka.

WP_20150402_108

Kuvassa Barcelonan rantaa viime vuodelta

Loman viimeiset kaksi päivää vietän Barcelonassa. Portosta oli halvimmat lennot Barcelonaan ja Norwegianin alen turvin sain sunnuntaille halvan paluulipun takaisin Suomeen. Kuukauden reissu on omalla tavallaan kiva pistää pakettiin samassa paikassa, mistä sen kuukausi aikaisemmin aloittaa.

Reittisuunnittelussa oli suurena apuna skyscanner-sivusto josta pääsi helposti katsomaan halvimmat yhdensuuntaiset lennot seuraavaan kohteeseen. Kaikki siirtymät eri kohteiden välillä päiväreissuja lukuun ottamatta ovat lentäen käsimatkatavaroiden kanssa.

Seuraavassa postauksessa avaan tarkemmin loman budjettia: mm. lentohintoja ja hotellien hintoja. Vaikka lennot ovat halpalentoyhtiöillä ja hotellit eivät ole kalleimmasta päästä, on niihin saanut kulutettua tässä parin viimeisen kuukauden aikana riittävästi rahaa.

WP_20150801_025

Kuvassa Espanjalaiset portaat Roomassa viime kesälomareissulta

Reissulta on suunnitelmissa päivittää lomakuulumisia ja vinkkejä paikan päältä facebook-sivuille www.facebook.com/reppureissaaja sekä päivittää myös tätä blogia.

Kesälomareissua aikaisemmin on vielä edessä pidennetyt viikonloppureissut Pariisiin, Varsovaan, Budapestiin ja Venetsiaan joten tulevaan kesään tulee mahtumaan paljon uusia kokemuksia ja auringonpaistetta upeissa maisemissa.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply