Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pitkä viikonloppu Dubaissa

Aloitin tämän vuoden matkustuskauden tammikuun lopulla pitkällä viikonloppureissulla Arabiemiraattien Dubaissa. Innostuin heti syksyllä, kun huomasin Norwegianin avaavan suoran reitin Dubaihin. Lentoaikojen tarkistuksen jälkeen innostus hävisi ja onnistuin unohtamaan asian marraskuulle asti, kunnes ostin lennot Norwegianin Black Friday tarjouksista. Näin se mieli muuttuu muutamassa kuukaudessa.

Dubai Marina

Aiemmin pettymyksen aiheuttaneet lentoajat osoittautuivat pidennetyn viikonloppureissun kannalta loistaviksi. Varasin menolennon torstai-illaksi (perillä Dubaissa 2:50 aamulla paikallista aikaa) ja paluulento lähti maanantai-aamuna klo 04 (paluu Suomessa 9:30 aamulla). Lähtöpäivänä ehti tehdä täyden työpäivän töissä ja maanantaina pystyi myös tekemään aika pitkän päivän töissä, varsinkin kun suuntasi kentältä suoraan työpaikalle.

WP_20160130_026

Madinat Jumeirah ja Burj Al Arab

Dubai näytti vaikuttavalta jo lentokoneesta käsin koneen kaartaessa kohti Dubain kansainvälistä lentokenttää. Lentokentällä tunnelma vähän latistui. Tähän mennessä en ole vielä törmännyt yhtä huonosti hoidettuun passintarkastukseen, mitä Dubain kentällä oli. Jonoja oli kyllä joku parikymmentä, mutta passintarkastajat ottivat mielivaltaisesti aina jostain jonosta seuraavan. Jotkut jonot eivät liikkuneet ollenkaan, ja jostakin jonosta pääsi nopeammin. Tunnin jonottamisen jälkeen sain passiin leiman ja siitä sitten lentokentän tax-freen (lomakaljoja ei muualta saa ostettua hotellille) ja tullin kautta ulos kentältä. Kellon ollessa 4:30 aamulla, suuntasin suoraan taksiasemalle ja sieltä hotellille.

WP_20160131_018

Dubai Creek

Parin tunnin yöunien jälkeen oli aika lähteä tutustumaan Dubaihin. Majoituin Dubain vanhassa osassa Deirassa, jossa hotellihinnat oli kohtuullisella tasolla. Isona plussana Deirassa on lentokentän läheisyys ja alueelta löytyy enemmän aitoa arabitunnelmaa, mitä Dubain uusista osista. Deirasta löytyy jo itsessään muutama nähtävyys mm. Gold Souk ja Old Souk.

WP_20160129_040

Burj Khalifa

Dubaissa on kaksi metrolinjaa, joista punainen linja kulkee kaupungin halki ja joka koukkaa myös lentoaseman kautta. Vihreä linja kulkee enemmän vanhan Dubain puolella Deirassa ja Bur Dubaissa. Kolmen päivän reissun aikana metron punainen linja tuli tutuksi etäisyyksien ollessa liian pitkiä käveltäväksi.

WP_20160131_022

Deiran uudempaa osaa

Ensimmäisen päivän aikana vierailukohteina oli Dubai Mall, Burj Khalifa sekä Dubai Marina. Metro on siisti ja nopea kaupungilla liikkumiseen ja hintakaan ei päätä huimannut. Ainoana miinuksena metrossa oli sen suosio, jokaisella kerralla metrovaunut olivat aivan täynnä ihmisiä.

WP_20160129_046

Dubai Aquarium

Dubai Mall on niin iso ja sokkeloinen että eksyin sinne joka kerta, vaikka opasteet olivat keskuksessa kunnossa. Ostoskeskukseen vie metroasemalta pitkä ilmastoitu kävelysilta ja ostoskeskuksesta löytyy mm. Dubai Aquarium ja vierestä maailman korkein rakennus Burj Khalifa sekä Dubain Dancing Fountain. Burj Khalifan iltavalaistus/valoshow oli upeaa katsottavaa.

WP_20160131_051

Jumeirah Beach

Dubai Marina oli itselleni mieluisin paikka viettää aikaa Dubaissa. Sataman leveää rantabulevardia oli mukava kävellä ympäriinsä ihaillen samalla korkeita pilvenpiirtäjiä. Marina on täynnä ravintoloita ja terasseja joissa pystyi kävelyn lomassa nauttia kahvikupin tai viinilasillisen. Satama oli myös ainoita paikkoja, missä pystyi tekemään pidempiä kävelylenkkejä leveillä jalkakäytävillä ilman autojen melua. Sieltä on myös suhteellisen lyhyt kävelymatka Jumeirah Beachille.

WP_20160131_020

Dubai

Kaikki kolme päivää kului suht samalla tyylillä kaupunkiin tutustuen, jokaisena päivänä eksyin sekä Dubai Marinaan että Burj Khalifalle. Deirassa seikkaillessa unohtui välillä, että on ylipäätään Dubaissa, kunnes Dubai Creekin rannalta näkyi down townin pilvenpiirtäjät. Medinat Jumeirahin kanavat ja talot olivat kauniita ja sieltä avautui kanavien kautta hienot näkymät Burj Al Arab hotellille. Viikonlopun aikana oli tarkoitus vierailla myös Al Mamzar beach parkissa ja Bur Dubain alueella mutta pitäähän sitä jättää jotain seuraavaankin kertaan.

WP_20160131_053

Dubai Marina

Reissun jälkeen Dubaista jäi vähän ristiriitaiset tunnelmat. Kaupungissa on paljon nähtävää, mutta kaikki tuntui jotenkin keinotekoiselta ja keskeneräiseltä. Kotiin tullessa jäi tunne ettei sinne tarvitse enää mennä uudestaan. Nyt muutaman kuukauden jälkeen mieli on muuttunut, monta paikkaa jäi vielä näkemättä joten halpojen lentojen osuessa kohdalle eksyn melko varmasti jo ensi talven aikana uudestaan Persianlahden rannalle.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply