Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tulppaanien täyttämä Istanbul

Kotiuduin tällä viikolla pidennetyltä viikonloppureissulta Istanbulista. Istanbul on pitkään ollut haaveena ja kun talvella Turkish Airlines myi lentoja sinne reilulla sadalla eurolla,  en kauaa aikaillut lentojen varauksessa.

WP_20160411_002

Gulhane parkin kukkaloistoa

Viimeaikaisten uutisten valossa oli pieni jännitys päällä, uskaltaako Istanbuliin edes lähteä. Pelko oli turha. Kaupungissa oli turvallista liikkua ja siellä huomasi selvästi, että turvallisuuteen on panostettu. Metroasemien sisäänkäynneillä oli turvatarkastukset ja aseistettuja poliiseja oli joka puolella. Lisäksi taidan olla suht epäilyttävän näköinen mies reppu selässä, poliisit pysäyttivät pariin otteeseen kaupungilla ja tutkivat repun sisällön. Tätä onneksi tehtiin monille muillekin.

WP_20160410_063

Näkymä Galata Bridgelle ja Galata Towerille.

Turkish Airlines oli uusi tuttavuus ja täytyy sanoa että todella mieluinen uusi tuttavuus. Palvelu oli huippuluokkaa, lennolla oli ilmaiset ruoat ja juomat sekä ilmainen henkilökohtainen viihdekeskus. Lennolta löytyi jopa erillinen viinivalikoima. Ja tämä kaikki halpalentoyhtiöiden hinnalla.

WP_20160410_008

Lentokentältä suunnistin suoraan metroasemalle, lentokenttämetron päätepysäkille automaatin kautta. Metromatka keskustaan maksaa 4 liiraa ja lipun (poletti, jeton) sai ostettua pienestä Jeton-automaatista. Automaatissa kävi kätevästi vain setelirahat, isoimpana 20 liiran seteli ja nostaessa rahaa pienin seteli kentällä oli 50 liiraa. Kuin tilauksesta vieressä oli kalliita myyntikojuja, jossa tuon rahan sai rikottua ostamalla jotain turhaa krääsää.

WP_20160410_003

Konstantinopolin hippodromi

Metrosta hyppäsin pois Aksarayn asemalta ja jatkoin loppumatkan, noin 2km kävellen kohti majapaikkaa. Aksarayn asemalta pääsee myös raitiolinjalla 1 Sultanahmetin läpi Galata Bridgelle. Olin varannut huoneiston ihan sokkona Istanbulista Sultanahmetin (vanha kaupunki) alueelta ja sijainti osoittautui loistavaksi. Pienen talon neljässä kerroksessa oli neljä huoneistoa ja oma kämppä löytyi ylimmästä kerroksesta, jonka kattoterassilta avautui merinäkymät ja näkyipä siitä myös sininen moskeija. Ei huono valinta, varsinkin kun 2 yön majoitus maksoi yhteensä 38 euroa.

WP_20160410_018

Sultanahmet Cami eli sininen moskeija.

Istanbulin suurimmat nähtävyydet sijaitsevat suht vierekkäin Sultanahmetin alueella eli jos vaan mahdollista, kannattaa hotelli etsiä sieltä. Julkisiin ei tarvinnut muuten turvautua, kuin lentokenttäkuljetuksissa. Istanbulissa oli juuri alkanut Istanbul tulip festivaalit, joten kaupunki oli täynnä tulppaaneja ja kukkia. Varsinkin Gulhanen puisto oli vaikuttava näky kaikessa kukkaloistossaan.

WP_20160410_029

Gulhane Park

WP_20160410_046

Gulhane Park

WP_20160410_052

Gulhane Park

Haghia Sophian edestä löytyi mainoslakanan mukaan maailman isoin tulppaanimatto. Lisäksi Haghia Sophian ja sinisen moskeijan väliin jäävä Sultanahmetin puisto oli täynnä tulppaaneja. Kaiken kaikkiaan hyvään saumaan onnistuin vierailemaan Istanbulissa.

WP_20160410_079

Sultanahmet park ja Haghia Sophia

WP_20160410_088

Tulppaanimatto

Paikallisista ruoista tuli kokeiltua yllättävän hyvää fish breadia Galata Bridgen vierestä, kebabia tarttui mukaan katukojuista ja paikallinen big mac ei ollut pettymys McDonaldsissa. Kaljan ostaminen kämpille osoittautui vaikeaksi, supermarketeissa ei alkoholia ollut tarjolla. Onneksi viimein tajusin vierailla pienessä kioskissa, josta kaljaa sai ostettua. Efes ei pettänyt tälläkään kertaa.

WP_20160410_073

Kuvassa olevasta veneestä sai mukaansa suussa sulavaa fish breadia.

WP_20160410_086

Grand Bazaarin viereinen ostoskatu

Istanbul täytti odotukset upeasta kaupungista ja ehkä siellä tulee vierailtua vielä joskus uudestaan. Ilmat suosivat, kaupungilla oli siistiä ja nähtävää oli enemmän kuin tarpeeksi. Rajallisen ajan vuoksi jätin tällä kertaa väliin Topkapin palatsin, pitäähän sitä jättää jotain seuraavaankin kertaan.

WP_20160410_054

Seuraavana matkakohteena on Ateena, jossa vietän vapun. Siellä olisi tarkoitus nauttia vappujuomana ainakin Mythosta sekä syödä kreikkalainen salaatti tai pari. Viimeisestä Kreikan visiitistä on kulunut jo muutama vuosi, on siis korkea aika palata tähän upeaan maahan ja sen pääkaupunkiin.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Susanna 17.4.2016 at 01:08

  Hieno puisto! hyvään aikaan suuntasit, talvella saattaa olla eri näköistä

  • Reply reppureissaaja 17.4.2016 at 14:06

   Ajankohta oli kyllä hyvä, kaupunki oli vehreä ja ilmat suosi eikä ollut liian kuuma kaupungilla kiertelyyn.

 • Reply Susanna 17.4.2016 at 01:12

  Luin että aiot lähteä Venetsiaan? kannattaa suunnata Cannaregion alueelle (lähellä juna-asemaa) sieltä löytää edullisempaa syötävää. San Marcon aukion kahviloissa saatetaan pyytää kahvista 9-20e, muualla kahvit ja jäätelöt ovat paljon edullisempia jäätelöä saa 1,50e. Kaupungissa pystyy aika hyvin myös kävelemään, useissa taloissa on kylttejä nähtävyyksille

  • Reply reppureissaaja 17.4.2016 at 14:02

   Kiitos vinkeistä! Budjettimatkailijana 10e kahvikuppi ei kuulosta yhtään hyvältä. Venetsia kutsuu heinäkuussa, josta olisi vielä tarkoitus piipahtaa Veronassa.

 • Reply Susanna 17.4.2016 at 22:27

  Verona on aika hieno paikka etenkin kesällä ja turisteja on huomattavasti vähemmän kuin Venetsiassa. Esim. junalla pääsee parissa tunnissa Veronasta Venetsiaan, myös bussilla pääsee. Veronassa on marmorikadut ja paljon vihreitä puistoja, ei ole harmaa kaupunki. Veronassa on budjettimatkailijoille myös esimerkiksi kebabravintoloita, löysin yhden keskeltä katua aseman lähistöltä ja sieltä sai pitsapaloja 1,50e hintaan.

  • Reply reppureissaaja 20.4.2016 at 07:11

   Kiitos uudemman kerran vinkeistä. Juuri tuon suht lyhyen välimatkan vuoksi ajattelin tehdä päiväreissun Venetsiasta käsin Veronaan. Hyvä tietää, että Venetsiasta löytyy ruokaa myös pienemmälle budjetille.

  Leave a Reply