Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bratislava yhdessä päivässä

Wienistä oli aika suunnata sunnuntai-aamuna kohti Slovakiaa. Bratislavaan pääsee Wienistä kätevästi tunnissa hyväkuntoisilla paikallisjunilla. Eli eikun hotellin aamiaisen jälkeen taksi alle (budjettireissauksesta tulee välillä vähän tingittyä) ja kohti Wienin uutta Hauptbahnhof asemaa. Bratislavan junat lähtevät tunnin välein Wienistä ja liput pystyy ostamaan kätevästi automaatista. Pienessä kiireessä en löytänyt automaatista pelkkää yhdensuuntaista lippua, niin tuli turhaan ostettua meno-paluu (16e.)

WP_20160313_076

Bratislavan vanhaa kaupunkia

Junamatka meni joutuisasti maisemia ihaillen, ja sen kyllä huomasi kun juna ylitti rajan Slovakian puolelle. Bratislavan juna-asemalta pääsee suht suoraa tietä kävellen vanhaan kaupunkiin, joten ainakin omasta mielestä kävely on paras tapa siirtyä keskustaan. Välin pääsee kulkemaan myös bussilla, jos kävely ei innosta.

WP_20160313_024

Penkki

Vanha kaupunki oli upea, kapeita kujia, tunnelmallisia kahviloita, baareja ja terasseja. Bratislavassa oli vähän lämpimämmät säät kuin Wienissä, eli viimein pääsin terassille nauttimaan lomaoluen! Halpa olut on aina ollut lähellä sydäntä ja täällä tuopit maksoivat keskustan terasseilla noin 1,5e. Ei voi valittaa. Pussikaljat voi myös nauttia halvalla, paikallisessa supermarketissa tsekkioluet maksoivat 30 senttiä / 0,5l. Paikallista olutta sai vielä halvemmalla.

WP_20160313_034

Man at Work

Vanha kaupunki ei ole kovin suuri ja sen kiertelee ympäri parissa tunnissa, vaikka matkalla nauttisikin oluen tai pari. Kaupungin laidalla mäen päällä sijaitsee Bratislavan linna (Bratislavsky hrad) jonne kiipeämistä suosittelen. Itse linna on kaunis (tosin linna oli remontissa maaliskuussa 2016) ja mäeltä avautuu upeat maisemat kohti vanhaa kaupunkia, Tonavalle ja esikaupunkialueille.

WP_20160313_060

Bratislavan linna

WP_20160313_059

Näkymä Tonavalle linnalta. Kuvassa näkyvän sillan alta lähti bussit kohti Wienin lentokenttää.

Halpojen oluiden, hyvän ruoan ja upean vanhan kaupungin jälkeen oli aika suunnata kohti Wienin lentokenttää. Välin pääsee kulkemaan parilla eri suoralla bussilla. Itse päädyin Eurolinesin bussiin, joka lähtee vanhan kaupungin laidalta uuden sillan alta tunnin välein. Kuskilta ostettuna matka maksaa 7,5e ja matka-aika on vajaa tunti.

WP_20160313_084

Bratislavan vanhan kaupungn kujia

Bratislavassa on halpaa syödä, juoda ja asua. Kaupunki on kuitenkin nopeasti nähty, ja en välttämättä ainakaan itse viihtyisi pidempää aikaa Bratislavassa. Vanhan kaupungin ulkopuolella linnaa lukuunottamatta ei ole paljoa nähtävää.

WP_20160313_053

Tästä kohtaa alkoi nousu kohti Bratislavan linnaa.

Yleensä lähtöpäivät ovat reissuilla pelkkää odottamista, tällä kertaa viimeinen päivä vierähti kuin siivillä tutustuen naapurimaan pääkaupunkiin ja sen tarjontaan. Blogimerkintä tuli kirjoiteltua vähän jälkijunassa huhtikuun puolella. Seuraavassa postauksessa tunnelmia aurinkoisesta Istanbulista, josta kotiuduin juuri nenä punaisena.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 12.4.2016 at 22:26

  Näyttää kivalta. Me lähdettiin melkein käymään päviäreissulla Budapesista, mutta se sitten kuitenkin jäi. Nyt kaduttaa! 🙂

  • Reply reppureissaaja 13.4.2016 at 20:23

   Suosittelen joskus käymään! Vaikka päiväreissuna Wienistä ja ei Budapestistäkään ole ku parin tunnin junamatka Bratislavaan. 🙂

 • Reply lilin138 13.4.2016 at 16:39

  Itselle ajankohtainen postaus. Meillä on edessä viikon reissu Bratislavaan ja Wieniin (Wienissä ollaan käyty aiemmin) touko-kesäkuun vaihteessa. Etenkin noi matkustusmuotojen hintaluokat oli itselle tärkeetä tietoa. Toivottavasti meillä ei käy aika pitkäksi Bratislavassa, tosin ollaan etukäteen kateltu jo useampia paikkoja missä käydä. Ja tää reissu tulee olemaan enemmänkin lomailua kuin nähtävyyksien kiertelyä tiukalla aikataululla! Hyvä että mestasta löytyy terasseja ja edukasta olutta (jos on vinkkejä hyvistä paikallisista tuotteista, arvostaisin)!

  • Reply reppureissaaja 13.4.2016 at 20:28

   Kuulostaa hyvältä! Bussit jotka kulkevat Bratislavan ja Wienin lentokentän välillä, jatkavat kentältä suoraan Wienin keskustaan. Eli bussillakin pääsee kätevästi tuon välin. Suosittelisin kuitenkin junaa. Edullista olutta löytyi kyllä joka paikasta ja ruoan hinta ravintoloissa ei päätä huimannut. Vanhan kaupungin ulkopuolella pääsee varmasti vielä halvemmalla. Vinkkejä paikallisista tuotteista ei ole valitettavasti antaa, muita ostoksia en ehtinyt tekemään ku pakolliset jääkaappimagneetit.

 • Reply Finni 27.5.2019 at 08:54

  Tykkäsin Prahasta enempi! Suretti kun aivan keskiaikaisen kirkon rappusten vierestä viilletti tuo moottoritie joka vissiin kuvassa. Kirkossa oli kruunattu mm Ruotsin-Suomen kuninkaitakin joskus 1600-luvulla..
  Bratislavasta tuli ostettua huopainen lännenhattu. Olut tietysti hyvää! Tää tapahtu kauan sitten.

  • Reply Reppureissaaja 28.5.2019 at 22:06

   Mulla myös Praha vie voiton Bratislavasta. Vaikka Bratislava onkin symppis pieni kaupunki, on Prahassa paljon enemmän nähtävää ja koettavaa. 🙂

  Leave a Reply