Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kaksi yötä Prahassa

Muutama viikko sitten menin puolivahingossa ostamaan lennot Prahaan. Norwegian tarjosi lentoja halvalla ja reward-tililtä puuttui enää yksi lento ennen seuraavalle tasolle nousua. Aivan loistava tuo uusittu Norwegian reward, vaikka kyttäänkin koko ajan halpoja lentoja, tulee niihin useasti ostettua etenkin Norskilta erikseen varauloskäytäväpaikka. Nyt seuraaviin heräteostoksiin sisältyy tuo istuinpaikkavaraus. Tai vaihtoehtoisesti ruumaan menevä matkalaukku.

Mutta nyt sinne Prahaan! Olen siellä käynyt edellisen kerran viime kesänä, joten tällä reissulla ei pahemmin mitään erityistä agendaa ollut. Minulle lomalla ollessa ehkä kaikista parhainta ajanvietettä ja lomatekemistä on kävellä ympäriinsä ja fiilistellä paikallista elämänmenoa.

WP_20160308_003

Näkymä Kaarlen sillalta Prahan linnalle

Ilmat ei maaliskuun alussa olleet vielä kovin keväiset, lunta ei kuitenkaan löytynyt. Ja ehkä kaupungin charmiin sopii pilvinen ja sumuinen sää. Tavoitteena oli viettää 2 päivää mahdollisimman vähillä rahoilla. Nostin lentokentälle saapuessa 1000 kunaa automaatista (reilu 40e) ja sillä pärjäsi hyvin. Vikana päivänä oli jopa vaikeuksia keksiä mihin loput rahat käyttäisi, mutta jotenkin siinä sitten onnistuin.

WP_20160309_029

Staromestske Namestin tori

Huoneisto sijaitsi tällä kertaa 300 metrin päässä astronomiselta kellolta, sijainti ei olisi enää voinut olla parempi. Maksimoin perilläoloajan tilaamalla majapaikalta erillisen kuljetuksen lentokentälle ja takaisin. 20e suuntaansa ei ollut iso raha nopeasta ja luotettavasta kuljetuksesta.

WP_20160308_025

Prahan vanhan kaupungin kujilla on tunnelmaa

Ehkä isoin säästö reissussa syntyi jättämällä ravintolaruokailut väliin. Katukeittiöistä ja pienistä kojuista sai halpaa ja hyvää ruokaa. Ja tietenkin aivan mahtava tsekkiläinen olut vei osan budjetista.

WP_20160309_028

Tynin kirkko

Nyt on Praha taas kerran takana, ja ehkä sinne eksyy taas myöhemmin uudestaan. Mieluiten kesä-aikaan, ettei tarvitse nauttia kaupungilla pyörimisestä pipo korvilla vaan vois nauttia hyvästä kaljasta jollakin kaupungin monista terasseista.

Alkuviikon kaljat tuli nautittua Prahassa, viikonloppuna odottaa viinilasillinen Wienissä. Ehkäpä siinä sivussa tulee pistäydyttyä Bratislavassa.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply