Suomen suurin matkablogiyhteisö

Oi Puebla Puebla!

Pueblaan saavuin hieman extemporena, sillä ajatukseni oli mennä Mexico Citystä suoraan Queretaron kautta Guadalajaraan. Moni ihminen kuitenkin kehui Pueblaa, se sijaitsee hyvin lähellä Mexico Cityä (noin 100km) ja täällä asuu ystäväni Antonio, joten päätinpä pakata rinkkani ja suunnata pariksi päiväksi tähän Meksikon neljänneksi suurimpaan kaupunkiin!

Suuntasin Pueblaan lauantaina ajatukseni lähteä tanssimaan salsaklubille yhdessä Tonyn kanssa, sillä hän on mielettömän lahjakas tanssija ja voittanut useita amatööripalkintoja tanssikilpailuissa Meksikossa. Mitä en kuitenkaan tiennyt, ennenkuin perjantaina Tonyn kerrottua, että Pueblassa oli kunnallisvaalit sunnuntaina. Ja Meksikossa on voimassa niin sanottu ”dry law”, eli vaalipäivänä eikä sitä edeltävänä päivänä saa myydä ollenkaan alkoholia! Tämähän ei siis tanssiaikeisiin sinänsä olisi vaikuttanut, mutta kun alkoholia ei saa myydä voitte arvata oliko yksikään baari taikka klubi auki. Ei ollut! Suunnitelmamme muuttuivat sitten tanssi-illasta leffa-illaksi, onneksi se on halpaa hupia täällä Meksikossa.

Mutta siis, Pueblaan saavuttuani bussiasemalla vastassa olikin tämä ystäväni Tony. Tutustuimme Puertossa tanssin merkeissä kun Tony asui siellä, mutta hän muutti noin kuukausi sitten takasin Pueblaan jatkamaan opintojaan. En tiennyt Pueblasta juuri mitään ennen tänne tuloa, joten ihan mahtava että Tony lupautui oppaakseni (vaikka hän itse onkin Oaxacasta kotoisin). Siksi en myöskään tiennyt, että aivan Pueblan vieressä sijaitsee myös yhdeksi Meksikon magical towniksi luokiteltu Cholula. Cholula on aivan upea pieni kylä, jonka rakennukset maalattu kaiken maailman väreillä ja joka paikkaa koristaa muraalit. Täällä on myös lukuisia ravintoloita sekä yöelämää, sillä Cholulassa sijaitsee iso yliopisto.

Cholulassa sijaitsee myös ”the great pyramid of Cholula”, joka on siitä erikoinen, että sen päälle on rakennettu kirkko. Pueblassa onkin Meksikon eniten kirkkoja, ja Cholulassa sanotaan sijatsevan 365 kirkkoa, yksi vuoden jokaiselle päivälle. Ja tämä on muuten varmaan aivan totta, sillä kirkkoja tuntui olevan joka korttelissa! Tänne suuntasimme siis sunnuntaina, jolloin kerkesimme puuhailla vaikka mitä!

Pyramidin päälle oli pieni kipuaminen, mutta päältä oli upeat maisemat Cholulan ja Pueblan ylle. Pyramidien juurelta pääsi myös tutustumaan tunneleihin, jotka on kaivettu mäen alle 2000-luvulla kun aluetta ja pyramideja on tutkittu.

 

Pyramidin jälkeen hyppäsimme autoon ja suuntasimme Pueblan keskustaan. Löysimme autolle parkkipaikan sattumalta Pueblan parhaaksi kehutun Churros-paikan vierestä, joten tietenkin nappasin mukaan pussillisen tuoreita churroja. Voi nam! Suuntasimme aluksi Zocaloon eli suurelle aukiolle, jollainen löytyy Meksikosta joka kaupungista.

Sen jälkeen Tony halusi näyttää minulle Los Sapos-nimiset antiikimarkkinat. En yhtään tiennyt tällaisenkaan olemassaolosta, ja voi että olin taivaassa! Ihasteltavaa riitti, sillä markkinoilla oli myytävänä kaikkea gogoista (!!) astioihin ja meksikolaisiin koriste-esineisiin. Jos rinkkaani mahtuisi ja minulla ei oli vielä 2 kuukautta reissua jäljellä, olisin ostanut täältä seinää koristamaan tuollaisen naamion. Nyt joutui tyytymään ihasteluun ja kuviin.

Joo, tais olla ihan oikeeta krokotiiliä…

Vielä riitti tämänkin jälkeen ohjelmaa, kun suuntasimme vaijerihissille, jonka kyydistä pystyi ihastelemaan Pueblaa yläilmoista. Kaupunki on mielestäni mielenkiintoisella paikalla, sillä se on tulivuorten ja vuorten ympäröimä, joten maisemat ovat aika hienot heti kun vähän ylemmäksi maanpinnalta pääsee. Ylhäältä pystyi myös huomaamaan Pueblan valtavuuden, kun joka ilmansuuntaan kaupunki vain jatkui ja jatkui. Myös kirkkoja pystyi laskemansa lukuisia.

Pueblassa siis vierähti muutama päivä ihmetellen Cholulaa ja kaupungin keskustaa. Seuraavaksi suuntana olikin Queretaro!

Mun maailman söpöin airbnb Pueblassa!

 

Niinkuin kaikkialla Meksikossa, myös Pueblassa näkyi paljon rättisitikoita.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply