Condesa & Roma Norte

Aluksi Mexico Cityyn saapuminen oli hienoinen shokki. Järkyttävä ruuhka, ihmispaljous, rakennukset…Puerton rauhallisen rantaelämän jälkeen tuntui että miten tähän nyt sitten soupeutuu, kaupunkielämään. Huomaan, että alan heti näin suuressa kaupungissa hieman stressaantumaan siitä, että koko ajan pitäisi jotain suorittaa ja olla tekemässä. Meren rannalla kun päivän aktiviteetti voi koostua auringon otosta ja syömisestä ja se on jo ihan riittävästi yhdelle päivälle. Kaupungissa taas vaihtoehdot on liikkua paikasta toiseen tai hengailla hostellissa tai airbnbssä. Itse kun en mikään museoiden tai nähtävyyksien suurkuluttaja ole, tykkään enemmän kävellä ympäriinsä ja ihmetellä paikallista elämää.

Löytyi Mexico Citystä niitä kivojakin juttuja paljon! Niinkuin varmasti niin moni muu, myös itse menetin Mexico Cityssä sydämeni Condesa ja Roma Norte-kaupunginosille. Lukematon määrä puistoja, koiria (!!), kahviloita, pieniä kauppoja, ravintoloita, baareja, gallerioita…näissä kaupunginosissa vietin usean päivän vain vaellellen ympäriinsä ja tutkien katutaidetta sekä putiikkeja.

Condesan alueella sijaitsee Parque España, jossa on dog school eli koirakoulu! Tämä koirakoulu on ihan perusjuttu täällä Meksikossa, muun muassa ystäväni koira on tällä hetkellä Oaxacassa koirakoulussa kuukauden ajan. Koirakoulussa siis opetetaan koirille tottelevaisuutta ja pidetään niistä huolta. Kätevää kiireisille kaupunkilaisille, lähetät vain koiraksi kuukaudeksi pois ja se tulee nöyränä ja kuuliaisena takaisin. Kallistakaan tämä lysti ei ole, noin neljätuhatta pesoa koko kuulta eli kaksisataa euroa.

Koirakoulun huomaa kyllä, sillä esim täällä Parque Españassa yhden polun varrella oli noin viisitoista koiraa ja kaksi nuorta miestä hengailemassa. Ja ei, niillä oli kyllä remmit kaulassa mutta koiria ei ollut laitettu kiinni mihinkään. Siinä ne maassa makasivat tyytyväisinä, kuin odottaen vuoroaan lenkille tai koulutus-sessioon. Hyvin näyttää siis koulutus toimivan! Metodeista ei ole mitään hajua, mutta ainakin näytti minun silmiin näytti ihan järkevältä toiminnalta. Vaikka en ymmärrä, miten eräskin poika lähti noin seitsemän koiran kanssa skeittilaudan päällä lenkille! Täällä on siis ihan normaalia nähdä ihmisiä lenkittämässä melkein kymmentä koiraa kerralla.

Lisäksi Condesassa on kävelykatu nimeltä Avenida Amsterdam, joka on aivan ihastuttava! Se ympäröi Parque Mexicoa ja on kuin pieni pala viidakkoa kaupungin keskellä vihreine puineen ja muine kasveineen. Tätä pitkin kävelin ainakin kolmena päivänä, tuntui että luonnon läsnäolo rauhoitti kaupungin sykkeessä.

Näillä alueilla sijaitsee myös paljon ihania ravintoloita, muun muassa Por Siempre vegaanitaco-ravintola sekä sympaattinen Flora Lounge, jossa nautin edullisen kolmen ruokalajin lounasmenun. Lisäksi katuruokaa on vaikka millä mitalla joka kadulla, mutta, uskomatonta mutta totta, en syönyt katuruokaa Mexico Cityssä ollenkaan. Syynä tähän oli oikeastaan se, että Puertossa en syönyt ollenkaan lihaa ja ekoina päivinä Mexico Cityssä taas kyllä, koska en jaksanut alkaa nirsoilla ruuan suhteen kun menee jonkun muun kanssa syömään. Joten tuli pienoinen liha-ähky ja suoraan sanottuna lihan syöminen ällötti. Ja katuruoka, esim. tacot ja tortat, sisältävät aina lihaa. Onneksi täällä Meksikossa kerkeää syömään vielä vaikka kuinka monta kertaa joten ei harmita. Kasvisruokaa Mexico Cityssä on helposti tarjolla ja suosikkini olikin Ojo de Agua, josta sai törkeän hyviä mehuja ja valtavia aamupaloja/salaatteja sekä liha-että kasvisversioina!

Jos siis joku on matkalla Mexico Cityyn, kannattaa nämä alueet ehdottomasti tsekata!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply