Lleno de vida

Näinhän tässä taas kävi, että kun lomamoodiin oikein pääsee niin kirjoittaminen unohtuu. Blogin päivittäminen kun on kuitenkin eräänlaista rutiinia, ja niiden muodostaminen on aina ollut minulle vähän hankalaa. Se myös näkyy tässä asiassa nyt sitten, heh. Ehkä myös johtunee siitä, että elämä täällä rannalla palmujen katveessa on aika yksinkertaista vailla sen kummempaa ohjelmaa. Tai ainakin aluksi…

Playa Carrizalillo

Playa Zicatela

Aluksi en ollut vakuuttunut Puerto Escondidosta. Tykkäsin kyllä paikasta ja ilmapiiristä, mutta tuumin, että täällä ehkä käy aika pitkäksi. Ajattelin että olen sen kolme viikkoa joka minun täytyy minimissään hostellissa työskennellä ja nautiskelen sen ajan joutenolosta. Mutta nyt pikkuhiljaa kun on löytynyt harrastuksia, tekemistä ja kavereita, alkaa Puerto tuntua koko ajan kodikkammalle. Lisäksi täällä vallitsee erittäin iisi ilmapiiri, jossa kellään ei ole kiire minnekään. Monet hostellin asukkaista on surffajia, joten he käyvät aamulla ja illalla muutaman tunnin surffaamassa ja muuten makoilevat riippukeinussa lukien tai nukkuen. Vaikeaa on stressata mistään täällä. Tällä hetkellä tuntuu että minulla ei ole mikään kiire täältä pois…

Chelada- bisseä ja limemehua

Pikkuhiljaa tänne on alkanut siis se arki muodostua. Löysin heti tänne saavuttuani työpaikan hostellista. Tämä on todella kiva pieni hostelli/hotelli, jossa on vain yksi 7 hengen dormi, 4 yksityistä huonetta ja meidän vapaaehtoisten huone. Täällä on tosi kiva uima-allas, iso keittiö/hengailutila ja kattoterassi. Työ on yksinkertaista, suurimmaksi osaksi asiakkaiden sisään-ja uloskirjausta sekä yleisten tilojen puhtaanapitoa. Silloin tällöin maalaamista ym. pikku hommia. Töitä teen neljä tuntia päivässä, kuusi päivää viikossa. Aikaa jää siis oikein hyvin myös kaikelle muulle!

Hostelli, jossa työskentelen – Casa Daikiri

Espanjan kieltäkin olen täällä päässyt harjoittelemaan, koska hostellin toinen vapaaehtoinen, työkaverini Sol, on kotoisin Argentiinasta! Hän ei puhu kovin paljoa englantia, joten meidän on todella hyvä harjoitella yhdessä. Joinakin päivinä olemme hengailleet hostellin asukkaiden kanssa altaalla yhdessä harjoitellen espanjaa ja englantia, joka on ollut tosi hauskaa! ”Kielimuuri” ei ole siis vaikuttanut tekemisiimme yhtään, hengailemme vapaa-ajallaki paljon yhdessä, tiukoissa tilanteissa sanakirja auttaa kyllä hehee. On ollut tosi mukava huomata, kuinka Oaxacan kielikurssin oppeja on täällä päässyt harjoittelemaan ja oikeasti perus keskustelut alkaa jo sujumaan. Ihan mahtavaa oppia uusia juttuja! Duolingon pelaaminen kuuluu myös päivärutiineihini, jotain rutiineja sentään.

Kohta on mangokausi, mangopuut notkuu hedelmiä…

On täältä alkanut löytyä myös tekemistä kun paikkoihin on tutustunut. Hostellin lähellä on oikein kiva kuntosali, jonne pääsee kertakäynnille 50peson eli 2,5€ hintaan. Zicatelaan eli läheiselle rannalle kävelee hostellista muutaman minuutin, tosin Zicatela ei ole suosikkini koska rannalla on liian isot aallot uimiseen eikä juurikaan varjoa, joten aina joutuu vuokraamaan varjon ja tuolin. Puertossa tosin rantoja riittää, ja niihin pääsee helposti ottamalla collectivon sekä kävelemällä pikkupätkän. Lempparini on Playa Carizalillo ja Playa Coral, molemmat muutaman kilometrin päässä hostellilta. Keskustassa on iso markkina-alue, Mercado Benito Juarez (yllättävä nimi hah) ja lisäksi paljon pieniä kauppoja ja ravintoloita. Keskustan päästä Playa Zicatelassa on myös kävelykatu, jolle en ole vielä tähän mennessä ehtinyt hahah. Hyvä että on jotain vielä kokematta.

Playa Zicatela

Playa Coral

Playa Carrizalillo

Viime viikolla aloitin myös surffaamisen ja surffikärpänen on kyllä puraissut. Surffaamisesta kirjoitan tällä viikolla oman postauksen, pureudutaan siihen silloin hieman enemmän…

Lisäksi viime viikolla löysin täältä myös tanssikoulun. Sen jälkeen tätä tyttöä onkin viety, kun joka arki-ilta on tarjolla neljä tuntia tanssia! Itse olen käynyt bachata-, salsa- ja cumbiatunneilla. Näitä tanssitaan tunneilla vähän vaihdellen sekä parin kanssa että ilman. En tiennyt ennen tänne tuloa että täällä huomattavasti salsaa suositumpi tanssi on cumbia, joka on vähän kuin salsaa, koska sen perusaskel on salsan taakse-ristiin astuttava askel. Cumbiaa voi tanssia sekä salsa- että cumbiamusiikkiin, mutta salsaa ei voi taasen tanssia cumbiamusiikkiin. Cumbia on todella iloista musiikkia, suosittelen kuuntelemaan vaikkapa YouTubesta. On ollut todella kiva päästä uusien opettajien oppiin, koska jokaisella on eri tyyli ja aina oppii uutta. Jouduin oikein kunnon kouluun kun bachatan jatkotunnilla olin ainut oppilas, ja sain sitten samaan hintaan yksityisopetusta. Opettajani korjasi tanssiasentoani ja liikkeitäni sekä vei kyllä välillä sellaisia kuvioita että ihmettelen itsekin miten pysyin perässä haha. Mutta oli ihan mahtavaa ja harvinaista saada tällaista oppia ammattitanssijalta. Innolla odotan taas ensi viikon tunteja!

Tanssituntien lisäksi täällä taitaa olla salsabileitä ainakin kolme kertaa viikossa, suosituin niistä keskiviikko jona kaikki menevät Congo Bar’iin. Voitte arvata olenko tyytyväinen oloni täällä! Congossa on livebändi joka soittaa salsaa, bachataa sekä cumbiaa, ja pikkutunneilla dj soittaa vähän kaikkea reggaetonista merengueen. Ihan mahtavaa päästä clubille tanssimaan salsaa, kun Jyväskylässä tällaista herkkua on tarjolla vain noin kerran kuussa. Täällä ihan kaikenikäiset osaavat tanssia, taitaa se rytmi näillä lattareita vaan olla veressä.

Täällä siis päivät kuluu töitä tehden, surffaten, tanssien ja chillaten. Alan ymmärtää miksi niin moni on tullut Puertoon vain muutamaksi päiväksi ja jäänyt jopa asumaan tänne…terkkuja lähettää tämä pikkuhiljaa rantapummiutunut ja hippeytynyt reissupirkko❤️

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Seppo maanantai, huhtikuu 15, 2019 at 21:39

  Mukavaa tekstiä voi kuvitella, että nautit, kun tarjolla tanssia, ruokaa ja mukavia ystäviä. Saatpa isälle joskus lautailun opettaa 🙂

 • Reply Leena tiistai, huhtikuu 16, 2019 at 20:14

  Ihanan leppoisalta tuntuu elosi siellä , sopivasti työtä, vapaa-aikaa ystävien parissa ja mitkä mahtavat rannat harrastaa. Ihanaa että espanjakin jo alkaa sujua pikkuhiljaa! Täällä vielä kinoksia katsellaan !
  Halit sinulle! Kummeilta

  • Reply anniinamau keskiviikko, toukokuu 1, 2019 at 17:48

   Kyllä tästä leppoisampaa paikkaa saa hakea! Ja on ihan mahtavaa ollu täällä päästä oppimaan uusia juttuja, tuo Espanjan kieli yksi niistä❤️Halirutistukset sinne myös!!

  Leave a Reply