Eka kirjoitus!

Hei kaikille! Tästä se lähtee. Eka blogipostaus. Olen jo pitkään harkinnut blogin kirjoittamista, mutta en vain ole jostakin syystä saanut vielä aikaiseksi mitään. Nyt sitten lopulta keräsin itseni ja tässä sitä kirjoitellaan. Aluksi kirjoittelen kuitenkin vielä nimimerkin takaa, mutta enköhän sitten jossakin vaiheessa siirry kirjoittelemaan omalla nimelläni. Lukijoita voin jo etukäteen varoittaa, että tässä blogissa tullaan käsittelemään lähes kaikkea mahdollista. Olen itse sellainen tyyppi, että minulla on todella paljon erilaisia mielenkiinnon kohteita aina taloudellisista asioista urheiluun, musiikkiin, ravintoon ja kulttuuriin sekä kaikkeen siltä väliltä. Eli saattaa olla, että postaukset eivät aina vaikuta kovin johdonmukaisilta, koska minulla on tapana kirjoitella joskus ajatuksenvirtaa ja joskus taas höystää kirjoituksiani tilastoilla ja viiltävillä analyyseillä… Niin, toki matkailu myös kiinnostaa ja pyrinkin säästämään rahaa reissuihin ja matkustelemaan mahdollisimman paljon. Tavoitteenani on käydä yli 150 maassa elämäni aikana. Vielä olen kaukana siitä… Tässä aika inspiroiva tarina kaverista, joka kiersi kaikki maat alle 40-vuotiaana – juttuun pääset täältä.

Nyt alkaneen vuoden kunniaksi ajattelin aluksi tarttua muutamaan aina tammikuussa pinnalla olevaan aiheeseen eli uuden vuoden lupauksiin ja elämäntaparemontteihin. Moni päättää, että nyt aloitan uuden harrastuksen ja laitan itseni kesäksi kuntoon. Ajatuksena se toki on hyvä, mutta itse olen sitä mieltä, että jos on pitkä tauko urheilusta, niin ei ensimmäisenä kannata sännätä ostamaan kallista salijäsenyyttä ja pyytää ravintoneuvojaa suunnittelemaan täysin uutta ruokavaliota. Parempi sen sijaan aloittaa hiljalleen askel kerrallaan ja kunnosta riippuen, vaikka kävelemällä ensin enemmän. Liian spartalainen suhtautuminen nimittäin usein tappaa innostuksen heti alkuunsa. Terveet elämäntavat ovat toki positiivinen asia, mutta on hyvä muistaa, että elämästä saa ja pitää nauttia joka päivä.

Toinen lupaus, jonka monet tekevät on taloudellisten asioiden laittaminen kuntoon. Se toki on ensiarvoisen tärkeää ja siinä mielessä poikkeus vahvistaa säännön, että mikäli raha-asiat eivät ole kunnossa, niin niiden kanssa on hyvä tarttua heti tuumasta toimeen ja laittaa ne kuntoon mahdollisimman nopeasti. Eli voi ensin esimerkiksi käydä läpi velat ja varat ja erilaiset lyhennykset, joita kuukausittain makselee. Kannattaa myös miettiä, että onko lainoja kenties mahdollista yhdistää, jos maksettavaa on moneen paikkaan. Se nimittäin helpottaa maksujen hoitamista ajallaan. Voit lukea lisää lainojen yhdistämisestä, vaikka tässä City blogissa, jos aihe kiinnostaa.  Tokihan taloudenhoidossa on monta muutakin aspektia ja rahan säästäminen ja kulujen minimoiminen ovat muutenkin lempiaiheitani ja esimerkiksi varsin käteviä vinkkejä ja ohjeita löytyy Marttojen sivulta. Raha-asioihin tulen palaamaan yhä uudelleen ja uudelleen. Tarkka taloudenpito mahdollistaa matkustamisen, eli siihen kannattaa todella panostaa!

Mitä vielä tulee lupauksiin ja muihin, niin itse pidän myös erilaisia tammikuun haasteita melkoisena huru-ukkojen touhuna ja en ole koskaan lähtenyt niihin mukaan. Eli tipattomat tammikuut ja vegaanihaasteet ja muut olen jättänyt suosiolla väliin. Toki ravinto kiinnostaa ja erilaiset luonnontuotteet ja superfoodit, mutta nuo kuukauden kampanjat eivät ole minun juttuni.

Anyway, mukavaa alkanutta vuotta kaikille!

-Ekku

Next Post

No Comments

Leave a Reply