Seuraavaksi matkalla Berliiniin – euroja ja suunnitelmia

Viimeisestä päivityksestä onkin jo tovi, mutta näin autoillessa jälleen kerran kohti Helsinki-Vantaata onkin hyvää aikaa päivitellä blogia.

Niinhän siinä kävi taas tammikuisen Teneriffan matkan jälkeen, että matkakuume iski päällensä heti kun päästiin takaisin Suomeen. Tällä kertaa mieli teki jotain muuta kuin perus rantalomaa, joten aloin etsimään sopivaa kaupunkikohdetta.  Maaliskuussa Finnairilla olikin kampanja, jossa oli edullisia lentoja Eurooppaan. Halusimme taas saada riittävää laatua rajatulla budjetilla ja näin kohteeksemme valikoitui Berliini. Tästä lomasta tulee myös ensimmäinen kunnon kaupunkiloma lasten kanssa, kun mukana ei ole enää rattaita.

Lennot Helsingistä saimme neljälle hintaan 345e (89e menopaluu per aikuinen). Toukokuussa Scandicilla oli jäsentarjouksia Euroopan hotelleihin ja päädyimme varaamaan Berliinistä neljäksi yöksi hotellin Scandic Berlin Potsdamer Platz. Kyseinen hotelli on kävelymatkan päässä Potsdamer Platzilta, lähellä paria ostoskeskusta ja julkisilla pääsee näppärästi ympäri Berliiniä. Halvemmallakin oltaisiin huone löydetty, mutta tässä maksoimme muutaman kympin ”varmistaaksemme” tietyn tason ja hyvän sijainnin. Aamiaisen kanssa ei kokonaishinnat eri hotellien välillä olleet kuitenkaan kovin suuria. Neljä yötä perhehuoneessa aamiaisineen teki yhteensä 528euroa.

Koska emme asu pk-seudulla, puuttui matkasta vielä siirtyminen Helsinki-Vantaalle ja mahdollinen majoitus siellä. Kesäkuussa aloin suunnitella tätä siirtymistä Itä-Suomesta Helsinkiin. Lennot Berliiniin olivat meillä aamusta ja paluu illasta, joten päätimme matkata pk-seudulle autolla ja yöpyä hotellissa mennen tullen. Neljän hengen huoneet olivat tässä vaiheessa jo osittain kortilla tai hinnat muuten vain pilvissä. Sokos hotellit tipahtivat pois hintavertailuissa, joten aloin kartoittaa Scandicin valikoimaa. Finnair-voucherilla lunastettavia huoneita ei ollut heillä enää tarjolla, mutta löysin Scandicin tarjouksista perheille suunnatun kylpylätarjouskoodin, jolla saimme lopulta huoneen Scandic Helsinki Aviacongress -hotellista hintaan 130e per yö. Kaupan päälle tulee liput Kylpylä Flamingoon, jotka jäänevät käyttämättä, mutta näin paketti oli edullisin. Lisäksi voimme jättää auton ko.hotellin pihaan matkan ajaksi (maksua vastaan)

Matkakulumme ovat siis tähän mennessä olleet seuraavanlaiset:

  • Lennot 345e
  • Hotelli Berliinissä 4 yötä 528e
  • Hotelli Suomessa 2 yötä 260e
  • Yht. 1116e

Nyt siis matkalla tuonne Scandic Aviacongressiin ja ajatuksena, että yritän pitää tämän reissun osalta jonkinlaista päiväkirjaa kokonaismatkakuluistamme, sisältäen ravintolaruokailut, pääsyliput, bensat ym.

Tänään käymme vielä pyörähtämässä Helsingin keskustassa ja huomenna lennämme kohti Berliiniä. Matkasuunnitelmissa ainakin Berliinin eläintarha, ostoksia, pari museota ja Berliinin Volksfestsommer 2019-tapahtuma, jonka toivon kattavan muksujen huvipuistonälän edes vähäksi aikaa. Mies on tyytyväinen, kun saa edullista olutta, makkaran sämpylän välissä ja maukasta kebabia. Itse haluan päästä vain fiilistelemään saksalaista eloa ja menoa useiden vuosien jälkeen.

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply