Iisalmi Iisalmi & tienoot kaupallinen yhteistyö Pohjois-Savo vinkit

Talvilomalle Pohjois-Savoon? Vinkit sisälle ja ulos

21.2.2023

Oma talvilomani antaa vielä odottaa itseään, mutta tiedän, että siellä ruudun toisella puolella on varmasti useampia, jotka ovat aivan tuota pikaa siirtymässä lomalle. Siksi ajattelinkin vinkata teille (Iisalmi & tienoot -somelähettilyyden merkeissä) pohjoissavolaisia paikkoja, joihin kannattaa suunnata talvilomalla.

Kaupallinen yhteistyö: Iisalmi & tienoot

1. Rentoudu Runnissa!

Talviloman(kaan) ei tarvitse olla jatkuvaa ulkoilua, vaan välillä on kiva nauttia elämästä sisätiloissakin! Spa Hotel Runnista löytyy sekä kartano- että kylpylähotelli ravintoloineen, savusaunoineen ja porealtaineen.

Kylpyläosaston yhteydessä pääsee halutessaan testaamaan infrapunasaunan ja suolahuoneen. Spa-osastolta löytyy myös kirkasvalohuone, jonka luvataan tuovan helpotusta väsymykseen. Saatavilla on lisäksi erilaisia perinnehoitoja, kuten kuppausta, jäsenkorjausta sekä erilaisia hierontoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Vauhdilla avantoon!

Mitä olisi talviloma ilman avantoa? Pohjois-Savosta löytyy useita eri avantouintimahdollisuuksia, joihin kannattaa tutustua huolella ennen varausta. Osan kohteista voi varata itselleen, osaan sisältyy sauna, osaan ei ja osa on niin sanottuja avoimia saunavuoroja, jonne kaikki ovat (rajoitusten puitteissa) tervetulleita.

Avantouintia tarjoavat muun muassa iisalmelainen Haapaniemen Matkailu sekä kiuruvetinen Villa Kirmakka. Lisäksi Rautavaaran Metsäkartanolla on ryhmillä mahdollisuus avantouintiin. Myös Suomen Ladun sivuilta löytyy lisää vaihtoehtoja hakusanalla ”talviuintipaikka”.

3. Perinteet kunniaan! Lähde hiihtämään, lumikenkäilemään, pulkkailemaan tai pilkille!

Hiihto, pulkkailu ja pilkkiminen kuuluvat varmasti monen talvilomaan, ja näitä kaikkia on mahdollisuus harrastaa myös Pohjois-Savossa. Alueelta löytyy kilometrikaupalla latuja hiihdettäväksi  (esim. Sonkajärvellä, Rautavaaralla, Iisalmessa sekä Tiilikkajärven kansallispuistossa).

Alueelta löytyy myös useita pulkkamäkiä. Esimerkiksi Rautavaaralta löytyy Hiihtomaan ja Kiparin mäet, joissa molemmissa saa hyvät laskut aikaiseksi. Hiihtomaalta löytyy mäenlaskua varten koneella tamapattu rinne sekä mäenlaskutorni, kun taas Kiparilta löytyy 300 metrin pituinen mäki, josta löytyy myös hieman haastetta mutkaisempien osuuksien ansiosta.

Jokiniemen matkailu tarjoaa liukulumikengät ja eväät omatoimiselle luontoretkelle. Muutenkaan varusteiden suhteen ei kannata olla huolissaan. Iisalmelainen HR-Sports nimittäin vuokraa monenlaisia vermeitä, kuten liukulumikenkiä ja lumikenkiä, ahkioita sekä kalastusvalmiita pilkkisettejä varsin huokeaan hintaan. Myös Metsäkartanolta löytyy välinevuokrausta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Sukella simulaattoreiden maailmaan

Iisalmen keskustasta sijaitsevasta Karhun Kellarista löytyy tekemistä ja koettavaa monenikäisille! Valikoimaan kuuluu mun muassa uudenkarheat ajo-, golf- ja metsästyssimulaattorit, joiden parissa vierähtää helposti hetki jos toinenkin (ja saa vielä halutessaan kilpailutkin pystyyn!). 

5. Siististi sisällä: Megazone

Karhun Kellarista löytyy myös Megazone, joka on sisätiloissa pelattava futuristinen laserpeli. Pelialueena toimii UV-valoin valaistu hämärä kaupunkitaistelurata, jossa pelaajat keräävät pisteitä vastustajien liiveihin ja tukikohtiin ampumalla.

Avoimet pelit alkavat puolen tunnin välein (Kisakellarin aukioloaikoina), joten paikan päältä saa varmasti myös peliseuraa! Mikäli taas on isommalla porukalla liikkeellä, kannattaa varata oma yksityisaika ennakkoon.

6. Ja jos laskettelemaan tahtoo, niin sekin onnistuu

Pohjois-Savo sopii loistavasti talvilomakohteeksi myös laskettelijoille, sillä Tahkon ja Kasurilan laskettelukeskukset sekä Paloisvuoren rinteet sijaitsevat lähistöllä. Tahko on eteläisen Suomen suurin hiihtokeskus niin rinteiden kuin palveluntarjonnan osalta. Rinteitä on kaikkiaan 24 ja hissejä 15. Pisin rinne on 1200 metriä pitkä ja korkeuseroa on suurimmillaan 200 metriä.

Laskettelukeskus Kasurila taas sijaitsee Siilinjärvellä noin 20 kilometriä Kuopiosta pohjoiseen. Loivien rinteidensä ansiosta Kasurila sopii loistavasta aloitteleville laskijoille.

Iisalmesta löytyy myös Paloisvuoren rinteet, jotka ovat auki keskiviikosta sunnuntaihin. Knoppitietona kerrottakoon, että Rene Rinnekangas on lumilautaillut itsensä maailman maineeseen juuri Paloisvuoren rinteistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Siinäpä muutama vinkki talviseen Pohjois-Savoon! Minkälaisia suunnitelmia (tai vinkkejä) sulla on talvilomaa ajatellen?

Lue myös: Syyslomavinkit Pohjois-Savoon

Postauksen kuvat: Iisalmi & tienoot

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 21.2.2023 at 22:50

  Meillä jääkin varsinainen talviloma kokonaan väliin. Huh, itse en kyllä avantoon menisi, mutta Marika on parina viime viikonloppuna käynyt pulahtamssa, hrrrr. Marika oli pilkkimässä viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa ja oli innnoissan komeasta kirjolohesta, jonka onnistui saamaan.

  • Reply EVELIINA / REISSUKUUME 24.2.2023 at 09:18

   Musta tuntuu, että avantouinti on tällä hetkellä varsinkin nuorten aikuisten suosiossa! Turun seudulla tuntuu, että avantouintipaikat on ihan täynnä – ja samaa on nähtävillä täällä Hämeessäkin. Onhan se ekoilla kerroilla ihan kamalaa, mutta kaikkeen tottuu 😀

 • Reply Stacy Siivonen 26.2.2023 at 17:55

  Matkamessuilla kävin Ylä-Savon osastolla ja minuahan Savo on sillä tavalla kiinnostanut, kun asuin Kuopiossa lapsena ja harrastin karttapornoa, paitsi ettei sille ollut nimeä siihen aikaan. Kartta kiinnosti minua kuitenkin ja se kartta oli GT9 eli siihen kuului Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala ja sitten se kaikkein jännittävin osa Karjalaa. Minusta kaikki paikkakunnat olivat jännittäviä. No, geokätköilijänä olen siellä sitten liikkunutkin. Asutusmuseo kiinnostaa tällä hetkellä, mutta taitaa kaikki museot olla kiinni talvella. Luontokohteina Tiilikkajärvi ja Talaskangas.

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi 27.2.2023 at 09:56

  Runni on mukava. Mutta tuo avantoon meno tuntuu siis aivan ylivoimaiselta. En vaan kykenisi.

  Savo sinällään on mielenkiintoinen paikka ja pitäisi kesällä käväistä siellä kierros.

 • Reply Mari / Kodinvaihtaja 27.2.2023 at 22:42

  Upea keli! Etenkin avantokuva mun suosikki. Piti tsekata oliko se kuitenkin palju, kun oli niin rento fiilis😉😅👌

 • Reply Pirkko / Meriharakka 3.3.2023 at 09:54

  Lumikenkäilyä kokeilimme kerran Raaseporissa ja sitä voisi joskus toistekin kokeilla. Kylpylät ja avannot skippaisimme kyllä 🙂

 • Reply Aila ja Juha 5.3.2023 at 11:21

  Hienolta näyttää Suomen talvi, kun aurinko paistaa. Ja hyviä vinkkejä. Tuota avantouintia en kyllä ikinä tule kokeilemaan, jo kastautuminen uimahallin viileään veteen on minulle hankalaa. Mutta ihailen niitä, jotka siihen pystyvät ja vähän harmittaakin, että en joskus ole edes yrittänyt. Voisi se olla hienoakin. Me vain olemme niin erilaisia. Juuri nyt olen Espanjan auringossa ja koen olevani minulle sopivalla talvilomalla.

 • Reply Cilla Maria Travel 5.3.2023 at 13:14

  Oon alunperin Pohjois-Savosta kotoisin, mutta Tahkoa lukuun ottamatta kaikki muut on jostain syystä ihan vieraita paikkoja.

 • Reply Anna | Muuttolintu 5.3.2023 at 20:00

  Ihania Suomen talven tunnelmia! Meillä menee tämä talvi vielä Meksikossa, mutta ensi talvena toivon mukaan päästään avantoon ja hiihtämään ainakin. Näistä kohteista Tahko on tuttu paikka monilta laskettelulomilta.

 • Leave a Reply