kaupallinen yhteistyö retkeily retkiruoka

Helpompaa ruuanlaittoa retkillä + arvonta!

20.10.2022

Olen ihan fiiliksissä, sillä pääsen vihdoin esittelemään täällä blogin puolella uuden yhteistyökumppanin, nimittäin suomalaisen retkeilyyn ja retkiruokiin erikoistuneen Kaarna Outdoorsin! Kyseessä on monipuolinen retkeilyalan yritys, joka tarjoaa pakastekuivattujen retkiruoken lisäksi myös varustevuokrausta sekä päiväretkiä ja vaelluksia niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin. Meillä on ”Kaarnan” kanssa retkeilyyn liittyviä yhteistyökuvioita suunnitteilla enemmänkin, ja maltan tuskin odottaa, että pääsen kertomaan niistä kaikista teillekin!

Tuotteet saatu: Kaarna Outdoors. Postaus sis. mainoslinkkejä

Vaikka retkeilyä on tullut harrastettua useampi vuosi, olen edelleen melko kokematon (ja laiska!) retkiruuan suhteen. Liian usein päiväreppuun sujahtaa makkarapaketti ja rinkkaan (surullisen kuuluisat) varrasleivät ja Koskenlaskija. Tuntuu hurjan haastavalta suunnitella ruokia etukäteen. Tai ei välttämättä sekään, mutta ajatus siitä, että pitäisi kuivattaa keittiössä viikkotolkulla erilaisia raaka-aineita tuntuu tässä elämäntilanteessa, kaiken arjen kaaoksen ja kiireen keskellä, liian työläältä. Siksi hieman kateellisena katselen muiden kuvauksellisia retkieväitä, joihin on selvästi panostettu: on väriä, makuja ja kauniita kattauksia. Ja aina kuvia ihaillessa mietin, että ensi viikolla laitan uunin päälle ja kuivurin laulamaan ja alan itse kuivattaa omat retkievääni. Mutta niin vain arki vie taas mennessään, eikä retkille ehdi sen kummemmin valmistautua.

En usko (tai ainakaan suostu uskomaan), että olen yksin näiden ajatusten kanssa. Siksi olenkin hurjan innoissani päästessäni testailemaan Kaarna Outdoorsin tuotteita sekä jakamaan helppoja reseptejä somekanavissani. Olen myös kerrankin päättänyt olla itselleni armollinen: jostain on lähdettävä liikkeelle, eikä saa olla liian kovat tavoitteet. Valmiit retkiruuat on kuitenkin testattu, ja nyt on aika mennä askel pidemmälle. Miksi kuitenkaan tehdä hommasta yhtään hankalampaa kuin on pakko? Jos tarjolla on valmiiksi kuivattuja tuotteita, miksen hyödyntäisi niitä (ja säästäisi samalla aikaa ja hermoja)?

Yhteistyön tiimoilta saimme Kaarna Outdoorsin Simolta postissa paketin, joka sisälsi erilaisia kuivattuja kasviksia ja marjoja. Sopii loistavasti tähän lihaton lokakuu -teemaan, johon päätimme tänä vuonna ottaa osaa (mies ehkä hieman vähemmän innoissaan kuin allekirjoittanut). Kaikki Kaarna Outdoorsin retkiruuat ovat tosiaan pakastekuivattuja ja ne voi syödä sellaisenaan tai käyttää ruuanlaitossa. Pakastekuivaamalla tuotteiden hivenaineet, vitamiinit ja ravintoarvot säilyvät parhaiten. Lisäksi niiden rakenne pysyy samanlaisena (mikä on mun mielestä edelleen hämmentävää, varsinkin kun miettii retkiruokaa): esimerkiksi kuivurissa viinirypäleistä tulee rusinoita, mutta pakastekuivaamalla ne ovat edelleen viinirypäleitä.

Meillä on ollut nyt tuotteita mukana muutamilla retkillä, ja voin kyllä rehellisesti sanoa, että enää ei olla edes mietitty makkaran pakkaamista mukaan. Tai no, mies saattaa välillä haaveilla hieman lihaisammista annoksista, mutta pääsääntöisesti on onnistuttu kokkailemaan varsin maukkaita ja täyttäviä aterioita! Tulen jakamaan retkireseptejä täällä blogin puolella myöhemmin, sillä haluan ensin testata useampia ohjeita ja jakaa teille sitten ne onnistuneimmat.

Arvonta

Retkireseptejä odotellessa polkaistaanpa blogin ensimmäinen arvonta pystyyn! Pääsen tosiaan arpomaan teille yhden *Kaarna Outdoorsin joulukalenterin! Tarjolla olisi jokaisen retkeilijän ja herkuttelijan kalenteri, joka sisältää 24 retkiruoka-aiheista maistelupakkausta. Valittavana on kolme eri vaihtoehtoa: perinteinen joulukalenteri (sis. myös lihatuotteita), vegaaninen joulukalenteri sekä (mikä söpöintä) oma kalenteri myös koirille!

Ohjeet: osallistu arvontaan kertomalla, minkä joulukalenterin valitsisit ja miksi. Voit tuplata voittomahdollisuuden osallistumalla arvontaan myös Instagramin puolella. Osallistumisaikaa on 30.11.2022 kello 23.59. asti. Kun voittaja on arvottu, voittajan nimi tai nimimerkki julkaistaan sekä Instagramissa että täällä blogin puolella.

Mikäli arpaonni ei tällä kertaa suosi, ei kannata masentua, sillä kalenterit ovat ennakkomyynnissä Kaarna Outdoorsin nettisivuilla lokakuun ajan. Näin pyritään ehkäisemään muun muassa hävikkiä. Kalenterien toimitukset alkavat marraskuun ensimmäisellä viikolla, joten tämä voisi olla retkeilijöiden ja herkuttelijoiden lisäksi myös loistava isänpäivälahja!

Kiitos osasta kuvia Antti Vähätalo

 

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply Airi 20.10.2022 at 08:32

  Perinteinen joulukalenteri (sis. myös lihatuotteita), koska teen pitkiä patikointi reissuja ja lihasta tykkään ja se antaa sopivasti potkua.

 • Reply Kirsi s 20.10.2022 at 08:40

  Ihan perinteinen, kiinnostaisi maut ja tuotteet kovin retkiä varten 👍

 • Reply Mari Kokolahti 20.10.2022 at 09:14

  Koirakalenteri, koska karkeakarvainen mäyräkoira Kerttu on jo 3 v., eikä ole vielä koskaan saanut omaa joulukalenteria. 😁 Ja Kerttu on kuitenkin ollut todella innokas ja reipas retkeilijä – niin kotimetsä(t) kuin Saanan huippukin on Kertulla tullut valloitettua jo.

  • Reply Sassa 20.10.2022 at 09:53

   No kyllähän valitsisin koirakalenterin . Tico on niin kova ulkoilemaan. Olisi herkkuja sitten.

 • Reply Heidi 20.10.2022 at 09:20

  Perinteinen kiinnostaisi. Tavoitteena ystävän kanssa mennä viikoksi vaeltamaan pohjoiseen, ni voi vähän ”harjoitella” ennen sitä viikonloppuretkillä.

 • Reply Heidi 20.10.2022 at 09:21

  Perinteinen kiinnostaisi. Tavoitteena ystävän kanssa mennä viikoksi vaeltamaan pohjoiseen, ni voi vähän ”harjoitella” ennen sitä viikonloppuretkillä.

 • Reply Tiina 20.10.2022 at 10:23

  Perinteinen kiinnostaa.
  Tästä saisi kyl varmasti uusia ideoita retkiruokiin 🤩

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 20.10.2022 at 10:31

  Joo, aika laiska olen itsekin retkiruokien suhteen. Tälllainen vaihtoehto saattaisi olla varsin näppärä. Täytyypä harkita, jos tulisi otettua kokeiluun itsekin.

 • Reply Eve - 20.10.2022 at 11:05

  Perinteinen joulukalenteri kiinnostaa! 🙂

 • Reply Kati 20.10.2022 at 13:04

  Vegaaninen joulukalenteri kasvissyöjälle!

 • Reply Petri 20.10.2022 at 13:35

  Koirakalenteri tyttäreni koiralle joka on ova poika menemään lenkillä metsässä ja metsäpoluilla, kasvava nuorukainen tarvitsee herkkuja.

 • Reply Nelliina 20.10.2022 at 13:44

  Perinteinen kiinnostaa, koska vegaaninen ei mun kanssamatkaajiani innosta 🙂

 • Reply Hannnnnna 20.10.2022 at 15:01

  Vegaaninen olisi mainio, toki muutkin yhtä hyviä 🙂

  • Reply Matilde 22.10.2022 at 21:03

   Hei, haluaisin vegaanisen joulukalenterin. Se sopii minulle ja on arvojeni mukainen. En syö lihaa.

 • Reply Laura Ahonen 20.10.2022 at 16:49

  Vegaaninen

 • Reply Susanna 20.10.2022 at 21:52

  Koirakalenteri. Labbis koira ittellä ja poikaystävällä cane corso joka käytännössä asuu mun luona 🤣 Kaverukset arvostaisit herkkuja varmasti ❤️

 • Reply Teemu Ahola-Luttila 20.10.2022 at 21:55

  Perinteinen

 • Reply saya 21.10.2022 at 12:25

  Perinteinen kalenteri kuulostaa parhaalta! Kiinnostavan kuuloisia tuotteita!

 • Reply Inka 21.10.2022 at 16:04

  Vegaaninen :)! Olen ollut jo useamman vuoden vegaani ja kova retkeilemään, mutta retkiruokia on hankala ideoida varsinkin pidemmille reissuille.

 • Reply Lotte_ 21.10.2022 at 17:12

  Vegaaninen, vegaanille 🙂

 • Reply Ssrkku 21.10.2022 at 20:26

  Vegaaninen kuulostaa hyvältä 🥰

 • Reply Marja-Liisa 22.10.2022 at 10:26

  Perinteinen kiinnostaa!

 • Reply Maija 22.10.2022 at 11:43

  Vegaaninen, koska suosin terveellisyyttä!

 • Reply Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra 23.10.2022 at 22:44

  Onhan se eri asia, pakkaatko mukaan retkille makkarapaketti, kilon perunaa ja kilon porkkanaa tai pari sataa grammaa painavat kuivatut ainekset keittoa varten. Mainio idea!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 26.10.2022 at 16:28

  Meille kelpaisi hyvin testiin tuo ihan tavallinen versio! Testattaisiin talvella kotioloissa ja kesällä osattaisiin sitten valita sopivimmat vaihtoehdot mukaan retkelle.

 • Reply Paula - Gone with the Gastons 27.10.2022 at 00:56

  Tämähän olisikin mielenkiintoinen kalenteri. Perinteinen kiinnostaisi ja säästäisin ensi vuoden retkille.

 • Reply Elina / elinanmatkalaukussa 27.10.2022 at 21:10

  Inga koiralle koirakalenteri, kun rakastaa ruokaa ja on 24/7 kerjäämässä jotakin 🙂 mäkin oon ihan hirveen laiska tekemään ruokaa (retkilläkin), joten mies on meillä kokkivastaavana. Aika perinteisiä ruokia tehdään, nuudelia ja lihapullia tai valmiita pasta-aterioita jne. Kuivattamista oon itekin miettinyt vuosikausia, mut en oo vaan saanu aikaiseksi. Kiva kuulla, että löytyy näinkin paljon erilaisia yhdistelmiä joista tehdä kunnon ruokaa retkillä. Pitää vinkata miehelle 🙂 niin tai ostaa just isänpäivälahjaksi 🙂

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 29.10.2022 at 10:10

  Onpas tyylikkäät pakkaukset! Tämä oli kokonaan uusi tuttavuus itselleni. Vaikea valinta koirakalenterin ja perinteisen joulukalenterin välillä. Ehkä päätyisin jälkimmäiseen. Pitää tutustua näihin lisää omia retkiä ja vaelluksia silmällä pitäen. Kiitti vinkistä!

 • Reply Mari / Kodinvaihtaja 29.10.2022 at 23:12

  Ihana, itselle uutuustuote. Tyylikkäät pussit. Retkiruokana käytän usein Blå Blondin. Vegaaninen kiinnostaa, itse en punaista lihaa syö

 • Reply Terhi 3.11.2022 at 22:13

  Koiramme Milo tykkäisi koirien joulukalenterista.

 • Reply Kati S. 5.11.2022 at 20:09

  Perinteinen on lähes kaikessa paras!

 • Reply Sarkku 5.11.2022 at 20:11

  Siis wau. Perinteinen kiinnostaa eniten, koska myös liha maistuu retkellä. Wau mitä tuotteita!!!

 • Reply Minna 10.11.2022 at 10:38

  Perinteinen kiinnostaa! 🙂

 • Reply Anne K 1.12.2022 at 10:52

  Vegaaninen joulukalenteri 🙂 Kissoille olisi myös mahtava, mutta ei ollut kuin koirille vain 🙂

 • Leave a Reply