Suomen suurin matkablogiyhteisö
haaste kansallispuisto luonnonpuisto luontopolku Suomi

50 luontopolkua vuonna 2021: miten onnistuin?

29.12.2021

Niin vaan lähestyy loppuaan tämäkin vuosi. Osa teistä ehkä muistaa, miten viime vuonna yritin ehtiä seikkailemaan 50 luontopolulla ympäri Suomen? Ja sen, miten epäonnistuin (saaden kasaan vaivaiset 28 kohdetta), mutta sisuuntuneena päätin kokeilla haastetta tänä vuonna uusiksi?

Uusimaa

1.Ikkalan luontopolku
2. Piilolammin luontopolku
3. Sipoonkorven kansallispuisto: Kalkinpolttajan polku
4. Suomiehen luontopolku

Varsinais-Suomi

5. Haunistenallas
6. Hierkonpolku
7. Katariinanlaakson luontopolku
8. Pomponrahka
9. Vaarniemen – Rauvonlahden luontopolku

Kanta-Häme

10. Ahveniston luontopolku
11. Aulangon luontopolku
12. Evo: Niemisjärven luontopolku
13. Evo: Niemis-Koukkunen
14. Hatlamminsuon luontopolku
15. Heinisuon luontopolku
16. Iso-Melkuttimen kierto
17. Käräjäkosken luontopolku
18. Laurinmäen luontopolku
19. Liesjärven kansallispuisto: Peukalolammin-Kaksvetisen esteetön reitti
20. Liesjärven kansallispuisto: Punatulkun kierros
21. Mantereenlinna
22. Pääjärven virkistysalue: Kynnysniemen lenkki
23. Raimansuo
24. Saaren kansanpuisto: Harjureitti
25. Suurisuo
26. Unikonlinna

Päijät-Häme

27. Päijänteen kansallispuisto: Päijätsalon ympyräreitti

Keski-Suomi

28. Nyrölän luontopolku

Kymenlaakso

29. Repoveden kansallispuisto: Ketunlenkki

Etelä-Savo

30. Haukiveden reitti

Lappi

31. Urho Kekkosen kansallispuisto: Aurorapolku

Pirkanmaa

32. Pukalan virkistysmetsä: Majalahti – Pukala – Iililammi – Iso-Musturi – Neejärvi – Majalahti
33. Rapolanharjun luontopolku

Kuten näette, en tänäkään vuonna onnistunut haasteessa. Toki tulos on parempi kuin viime vuonna, mutta silti liian kaukana asettamastani tavoitteesta. Oikeastaan ainoa asia, mistä olen ylpeä, on se, että olen saanut kerättyä polkuja lähes kaikista maakunnista. Viime vuonna retkeily kun jumittui lähinnä Varsinais-Suomen ja Kanta-Hämeen alueelle. Ja joo, ihan kivasti olen jaksanut ikuistaa reissujani myös tänne blogin puolelle, sillä lähes jokaisesta luontopolusta löytyy myös blogipostaus (Varsinais-Suomen reiteistä löytyy postauksia viime vuodelta, mutta selvyyden vuoksi en linkittänyt niitä tähän).

Marraskuussa minulle iski pienoinen paniikki tämän haasteen kanssa, mutta samalla totesin, etten jaksaisi pitkien työpäivien päätteeksi lähteä otsalampun kanssa katsastamaan uusia kohteita. Mieluummin teen sen päivänvalossa, omassa aikataulussani. Jospa ensi vuonna reippailisin kesällä kaikki 50 polkua, niin ei aina vuoden lopussa oltaisi tässä tilanteessa? Jatkoa tähän haasteeseen on siis luvassa!

Oliko teillä jotain matka- tai retkeilyaiheisia tavoitteita vuodelle 2020? Miten suoriuduitte niistä? Entä oletteko asettaneet ensi vuodelle jotain teemaan sopivia tavoitteita?

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 29.12.2021 at 18:47

  Onhan tuossakin ihan mukava määrä luontopolkuja. Meillä ei varsinaisesti ollut mitään erityisiä tavoitteita, mutta aika paljon tuli kyllä luonnossa liikuttua. Meillä varmaan eniten luontopolkuja kertyi Lapista ja seuraavaksi eniten Pohjois-Pohjanmaalta, eli varsin Pohjois-Suomi painotteinen vuosi.

  • Reply EVELIINA / REISSUKUUME 1.1.2022 at 19:45

   Oi, olisinpa itsekin päässyt keräilemään luontopolkuja juuri Lapista! 🙂 Ja näinhän se on, että ainakin omalla kohdalla vallitseva maailmantilanne on ”pakottanut” siirtymään lentokentältä metsään 😀

 • Reply Maapalloilija 2.1.2022 at 20:11

  Tavoitteena on tänä vuonna päästä enemmän reissuun kuin viime vuonna, joten huonosti menee, jos tavoitteeseen ei pääse 😀

  Nyt ei ole mitään varattuna, eikä pitkälle suunniteltunakaan. Ajattelin edetä tilanteen kehittymisen mukaan ja sen salliessa sitten aktiivisemmin.

  • Reply EVELIINA / REISSUKUUME 8.1.2022 at 00:14

   Hahhah, sopivan varovaisia haaveita ainakin 😀 Ja juu, ymmärrän hyvin! Pahoin pelkään, että tuun vielä pettymään omien matkahaaveitteni kanssa… Mutta katsellaan sitä sitten vuoden lopussa 😉

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 3.1.2022 at 00:29

  Aika kova saavutus tuokin! Ja hauska haaste, mikä kannustaa lähtemään luontoon. Ainoa tavoite itsellä tänä vuonna on päästä pois Australiasta, katsotaan nyt toteutuuko edes se. 😀 Viime vuosien pettymysten jälkeen ei ole enää mitään odotuksia.

  • Reply EVELIINA / REISSUKUUME 8.1.2022 at 00:15

   Joo, oon tykännyt tästä haasteesta, kun se tosiaan kannustaa ulkoilemaan – eikä oikeastaan edes maksa mitään 🙂 Ja voi, itse olisin super onnellinen, jos pääsisin Ausseihin, mutta ymmärrän hyvin, että haluat sieltä jo muualle 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka 3.1.2022 at 19:30

  Luin ensin, että 50 kansallispuisto ja ajattelin, että nyt on kova tavoite (ai niin, ei niitä puistoja taida olla edes kuin 40). Mutta olihan tuo luontopolkuinakin kova tavoite, eli vaikket ihan siihen asti yltänytkään, niin hyvä suoritus kuitenkin!

  • Reply EVELIINA / REISSUKUUME 8.1.2022 at 00:18

   Heh, se olisikin aika hurja – ja jo lähtökohtaisesti mahdoton – haaste 😀 Toivotaan, että ensi vuonna saisin tämän haasteen vihdoin maaliin!

 • Reply Mari / Kodinvaihtaja 6.1.2022 at 21:53

  Hieno saavutus! Ehkä yksi viikossa on kyllä liian kova tavoite alun perin ollutkin. Pitäisi olla jokin loma kokonaisuudessaan siihen budjetoitu, niin sitten voisi onnistua. Ehkä tärkeintä tässä luonnossa oleminen minulle tuli täyteen 2020 37/40 kansallispuistoa js en saanut vikaa kolmea vuodelle 2021, ehkä tämä voisi olla oma tavoite!!!!

  • Reply EVELIINA / REISSUKUUME 8.1.2022 at 00:27

   No juu, onhan se aikamoinen haaste, mutta ei kai ne saa liian helppojakaan olla? Katsotaan, josko tänä vuonna saisin tämän vihdoin maaliin 😀

   Ja onnittelut, oot saanut ihan super paljon kansallispuistoja kerättyä!

 • Reply Paula - Gone with the Gastons 9.1.2022 at 08:16

  Hyvä määrä polkuja on kyllä tuokin vaikkei tavoite täyttynytkään! Minä en ole näihin haasteisiin lähtenyt aiemmin, mutta nyt kyllä taisin vahingossa lupautua mukaan retkihaasteeseen. Saas nähdä kuinka käy.

  • Reply EVELIINA / REISSUKUUME 19.1.2022 at 11:34

   Retkihaasteet on kivoja, tsemppiä siihen! Tein sellasen(kin) itselleni tälle vuodelle 😀

 • Reply Kohteena maailma / Rami 9.1.2022 at 19:15

  Mielenkiintoinen haaste, joskin varsin kova tavoite. Käytännössä yksi luontopolku / viikko. Veikkaisin, että itsellä olisi joku parikymmentä, jos alkaisin laskemaan. Ei itsellä ole mitään varsinaisia matkailuun liittyviä tavoitteita, mutta ajatuksissa olisi kiva läpi elämän käydä niin monessa maassa kuin on ikää. Olin kymmenen maata pitkään edellä, mutta viimeisen 10 vuoden aikana on tullut uusia maita aika rauhallisella tahdilla – kerta toisensa jälkeen samoihin mukaviin kohteisiin. Viime vuonna ei tullut yhtään uutta, vaikka kuudessa maassa kävinkin. Tänä vuonna pitäisi tulla yksi uusi lisää, ainakin lennot on syksylle varattu jo.

  Ja mitä tulee luontokohteisiin, niin tavoite on käydä kaikissa Suomen kansallispuistoissa. Nyt on saldo jotain luokkaa 25/40.

  • Reply EVELIINA / REISSUKUUME 11.1.2022 at 08:47

   Joo, onhan se aika kova tavoite. Yritän vielä tänä vuonna saada kaikki 50 polkua kerättyä, mutta sitten annan olla 😀

   Mulla on myös tavoitteena päästä käymään kaikissa Suomen kansallispuistoissa. Tosin sen suhteen ollaan vielä alkumetreillä, sillä tällä hetkellä käytyjä puistoja on vaivaiset 15. No mutta hiljalleen, hiljalleen…

  Leave a Reply