Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 reissu-unelmaa #haaste

Iida, Iida in Translation -blogista haastoi minut kertomaan 10 reissu-unelmaani tällä hetkellä. Blogihaaste on lähtenyt alunperin liikkeelle Kohteena maailma blogista.
Tässä minun kymmenen reissu-unelmaa – mikä kiinnostaa eniten juuri nyt:

1 //Paikka//
Mökki. Haaveilen mökillä olosta näin juhannuksenkin lähestyessä. Ehkä haave on nyt ajankohtainen, sillä mitään mökillä oleskelua ei ole tiedossa.
Muuten jos tiedätte jonkun lapsiystävällisen tavan viettää juhannusta Helsingissä, saa ilmoittaa. Viime vuonna olimme jo joulupukkia katsomassa Cafe Regatassa.

2 //Tapahtuma//

Hanami Japanissa. Yksi unelmani on vierailla Japanissa kirsikkakukintojen aikaan. Toivottavasti ensi vuonna tärppää!

3 //Kotimaan kohde//
Loviisa! Tämän päähänpinttymän olen saanut erään blogin kautta (jonka nimen valitettavasti unohdin). Joka vuosi Loviisassa järjestetään Wanhojentalojen tapahtuma. Nimensä mukaan tapahtumassa pääsee kyläilemään erilaisissa kauniissa vanhoissa taloissa. Nyt kun meillä on ikioma koti, olen erittäin kiinnostunut mm. sisustamisesta.

4 //Kaupunki//
Gdansk. Tuonne Puolan kaupunkiin pääsisi superhelposti (ja halvalla) Turusta. Kaupunki itsessään kiinnostaa myös, en yleensäkään matkusta jonnekin vain, koska sinne pääsee halvalla. Olisikohan syksyllä mahdollista?

5 //Maa//
Italia! Suomalaisten suosima kohde, jossa en ole vielä koskaan käynyt. Maassa kiinnostaa todella moni kaupunki, mutta luulen että viikonloppumatkasta Roomaan olisi hyvä aloittaa. Rehellisesti sanottuna kylläkin Como- ja Gardajärvi kiinnostavat enemmän.

6 //Saari//
Tätä miettiessä huomasin, että moni saarivaltio on kiinnostava, kuten Iso-britannia, Uusiseelanti, Irlanti ja tietysti Japani! Japaniin olemme näillä näkyvin menossa ensi vuonna. Odotan matkaa kovasti. Tarkoitus on ihailla kirsikankukkia, vierailla Okinawalla sekä tietysti viettää aikaa sukulaisten kanssa. Erityisesti poikamme Kuu odottaa Japanin mummun tapaamista. He eivät ole vielä tavanneet.

7 //Extreme//
En ole itse asiassa ollenkaan extreme-lajien ystävä. Ehkäpä tähän kohtaan voisi laittaa kuumailmapallojen ihailu Kappadokiassa, Turkissa. Lentomatka olisi ehkä myös hienoa kokea, mutta olen jo ollut kuumailpallolennolla täällä Suomessa ja olen vähän sitä mieltä, että se riittää.

8 //Majoitusmuoto//
Ensimmäisenä mieleeni tuli Lapin lasi-iglut tai muut tämän tyyppiset majoitusvaihtoehdot. Mikä olisi ihanempaa kuin katsella lämpimässä revontulien tanssia, vaikka niitä ei harmi kyllä voi tilata.

9 //Luontokohde//

Haluaisin taas ylittää itseni ja vaeltaa jollekin vuorelle. Ehkä voin toteuttaa tämän Japanissa.

10 //Ruoka & Juoma//

Minun piti Lontoon reissulla herkutella iltapäiväteen muodossa. Aikaa ei vaan kuitenkaan tähän jäänyt. Ehdottomasti kiinnostaa hyvin haudutettu tee, skonssit, erilaiset hillot ja marmeladit sekä pienet voileivät. Iltapäiväteen herkutteluun kelpaa oikeastaan mikä kaupunki vain. Olen menossa testaamaan hotelli Kämpin iltapäiväteetä, mutta en ole vielä vain saanut aikaiseksi. Viime vuonna minun oli tarkoitus mennä äitini kanssa hänen syntymäpäivän kunniaksi, mutta sopivaa aikataulua ei löytynyt, joten kävimmekin Porissa syömässä.

Kaikku kuvat Pixabay.
Seuraa Instagramissa, tällä hetkellä lisään kuvia kesäisestä Helsingistä ja myöhemmin Porista.

Säännöt:
Kerro omista reissu-unelmistasi ja laita postauksen linkki Kohteena maailma -blogin Kymmenen reissu-unelmaa -postauksen kommentteihin. Kopioi nämä lyhyet säännöt oman postauksesi loppuun ja haasta muita bloggajia kertomaan reissu-unelmistaan.

Haastan Hop On Hop Off -blogin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 15/06/2019 at 20:10

  Japani on kyllä upea ja monipuolinen kohde. Odottelen erityisesti Okinawaa koskevia postauksia, sillä siellä emme vielä ole päässeet käymään, vaikka muuten maata on kierrettykin. Ne kuvat, joita Okinawalta on nähty, näyttävät ainakin upeilta.

  • Reply Tiia/ReiseReise 21/06/2019 at 10:35

   Niin on! Japaniin voisi matkustaa joka vuosi, sillä nähtävää ja koettavaa riittää. Olen aiemmin ollut kaksi kertaa Japanissa, mutta Okinawalle menossa ensimmäistä kertaa. Saa nyt nähdä mille saarelle päädymme. (Mieheni kaveri ei työskentele pääsaarella).
   Kävin vähän blogissanne vilkaisemassa, itseäni kiinnostaa myös Etelä-Afrikka tai Afrikka ylipäätään. 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami 24/06/2019 at 12:15

  Hienoa, että lähdit haasteeseen mukaan! Mukavia reissuhaaveita sinullakin, näitä lukiessa on tullut itselle monta uutta haavetta isolle listalle 🙂 Tuo kuumailmapallo Kappadokiassa on yksi sellainen juttu, minkä toivoisin jonain päivänä toteutuvan.

  • Reply Tiia/ReiseReise 29/06/2019 at 22:13

   Oli kiva, että haastettiin. Tälläisiä haasteita on mielenkiintoista listata. Kyllä, hyvä että huono puoli on, että uusia matkakohteita ja vinkkejä upeista paikoista tulee väistämättä.
   Toivottavasti pääset pian kuumailmapallolennolle! Suomessa toteutettu lento oli kyllä huikea kokemus, mutta hetkittäin siellä ylhäällä tuli tylsää, siksi yksi lento itselleni riittänee. 😉

  Leave a Reply