Suomen suurin matkablogiyhteisö

Näihin kaupunkeihin en aio matkustaa uudestaan

Otsikkoon voisi kai lisätä sanan luultavasti, sillä ei koskaan voi olla täysin varma. Toukokuun IGTT käsitteli paikkoja, jotka ovat tehneet syystä tai toisesta niin suuren vaikutuksen, että niihin haluaa matkustaa uudelleen. Itse en taaskaan ehtinyt osallistua haasteeseen. Olen aikaisemmin jo ajatellut, että haluan listata paikkoja, jotka eivät säväyttäneet niin paljon. Nyt tuon IGTT:n kautta muistin oman listani, ja koska olen matkustanut eniten Euroopassa, löytyvät useimmat kaupungit täältä. Nämä ovat aakkosjärjestyksessä, koska muuta järjestystä en osaa laittaa.

Amsterdam (+ muu Alankomaat)
Olen käynyt kaksi kertaa Amsterdamissa, joten kukaan ei voi syyttää, etten olisi antanut kaupungille toista mahdollisuutta. Kanaalit ovat toki kauniita, mutta ’Damin ruskeat tiilitalot ovat mielestäni niin rumia, että rumempia saa hakea. En myöskään arvosta pyöräilijöitä, joita tuntuu olevan joka puolella.
Alankomaissa olen käynyt myös Haagissa. Ajattelin nähdä jonkun muun kaupungin, ennen kuin koko maan lyttään. No, Haag ei ollut sen kauniimpi kaupunki.
Yksi suosikkiartistini on hollantilainen Anouk. Hän tekee pääasiassa keikkoja vain kotimaassaan. En ole onnistunut Anoukia koskaan livenä näkemään, mutta suunnitelmissa kyllä on, joten voi olla että joudun Hollantiin vielä kerran matkustamaan.

DSCN5699

DSCN5706

Barcelona
Viime vuonna tein ensimmäisen matkani Espanjaan. Yhdellä lempibändeistäni oli keikka Tarragonassa. Kaupunkiin oli helppoa matkustaa junalla Barcelonasta, joka oli ”pääpaikkani”.
Barcelona on suuri ja siellä tuntuu olevan paljon nähtävää. Eräs kanadalainen, nykyään paikallinen, esitteli minulle kaupunkia kävellen ja kyllä sitä tuli käveltyäkin. Tuntui, että hän halusi näyttää minulle joka kolkan, ja ennen kuin esittelykierros loppui olin varmaan jo tunnin ajan miettinyt miten voisin kohteliaasti lähteä hostelliin nukkumaan. En vain kehdannut sanoa, että kiitos nyt riitti! Ehkä tämä epämieluisa kävelykierros osaltaan vaikuttaa Barcelonan listalle pääsyyn, mutta jos Espanjaan uudestaan lähtisin, kiinnostaisi enemmänkin esimerkiksi Sevilla.

DSCN0237

DSCN0016

Kuala Lumpur
Voi jeena! Yksi ikävimmistä matkamuistoistani liittyy bussimatkaan Singaporesta Kuala Lumpuriin tai oikeastaan paluumatkaan. Muutenkin kaupunki oli mielestäni sekava, jalankulkijoille epäystävällinen. Suurin syy listalle pääsyyn on tietysti trooppinen ilmasto, jota en vain pysty sietämään. Jo tämän kesän helle Suomessa sai minut kiukun partaalle, joten oli aikamoista yrittää nähdä mitään kaupungissa kun hikoilee kuin pieni sika, mieluiten olisin viettänyt aikaa vain ilmastoinnin alla.
Haaveilen kuitenkin Vietnamista ja Kambodzasta, taitavat olla yhtä ”pahoja” ilmaston suhteen?

P1310543

P1310446

Luxembourg
Kaupunki on vain mielestäni todella tylsä. Hienoja kuvia sai korkealta mäeltä, mutta kaupunki on nopeasti kävelty läpi. Tein tänne päiväretken, johon yhdistin myös Saksan kaupungin Trierin. Trier on minusta paljon kiinnostavampi kaupunki kuin Luxembourg ja nyt viettäisinkin siellä enemmän aikaa. Tietysti yksi syy matkustaa Luxiin oli uusi piste Euroopan valtioihin.

DSCN9378

DSCN9398

DSCN9436

DSCN9489

Singapore
Tämä siisti kaupunki menee samaan kategoriaan Kuala Lumpurin kanssa. Ilmasto on itselleni vain yhtä tuskaa pääasiassa. Singaporessa tulikin osittain tutuksi ostoskeskukset, joihin oli ihanaa mennä viilentymään. Jos ilmasto olisi vähän viileämpi, voisin kaupungista pitääkin, sillä se on turvallinen ja toimiva sekä mielenkiintoista nähtävää löytyi kuten Sentosan saari ja modernin taiteen museo. Pidin myöskin valo- ja vesishowsta Marina Bay Sandsilla, jotenkin ihana mystinen tunnelma.

P1310054

P1320074 – Kopio

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Jossus Travelpics 05/09/2018 at 11:52

  Minä viihdyin Barcelonassa mutta ei kiinosta palata koska ne haluaa vähentää turistien määrää, ja on kivempi nähdä uusia paikkoja.

  • Reply Tiia/ReiseReise 27/09/2018 at 11:32

   Huomasin kyllä, että on suosittu kohde, etenkin Park Güell oli aika pakattu. Ymmärrän hyvin, uusien paikkojen näkeminen on melkeinpä parasta! 🙂

 • Reply Frida Ingrid 05/09/2018 at 12:03

  Me oltiin kesäkuussa Euroopan roadtripimme loppupäässä Amsterdamissa ensimmäistä kertaa, ja valitettavasti mulla jäi aika samat fiilikset kaupungista kuin sulla. Se on todella jännä juttu, sillä kaupungissa oli juuri sellainen taiteellinen, nuorekas ja luova tunnelma, mitä en yleensä voi vastustaa. Toki meillä oli vähän jo ehkä reissuväsymystä tuossa kohti reissua, ja Euroopan ihanan lämmön jälkeen Damiin saapunut järkyttävä kylmä ilmamassa (+ 16 c) ja myrskyisä sää entisestään heikensivät kaupungin loistoa. En todellakaan lähtisi erilliselle matkalle pelkästään Amsterdamiin enää koskaan, mutta pakko on kaiketi olosuhteiden vuoksi antaa vielä joskus uusi tsäänssi paikalle, ehkä vaikka jonkun toisen roadtripin yhteydessä. Minusta Belgian Gent oli kuin miniversio Amsterdamista ja Gentistä taas tykkäsin hirveästi. En ihan tarkkaan osaa sanoa, miksi Amsterdam oli pettymys.

  Barcelonassa olen käynyt todella monta kertaa ja nyt sinne ei ole mikään hinku, mutta ensimmäisillä visiiteillä olin aivan rakastunut paikkaan. Kuitenkin jos Espanjasta tuttua on vain Barcelona, kehottaisin ehdottomasti lähtemään jonnekin muualle ensi kerralla. 🙂 Esimerkiksi Cadiz, Sevilla, Valencia, Madrid ja miljoona muuta paikkaa ovat ihania, pohjoisosista puhumattakaan (itse en siellä ole vielä ollut, mutta syyskuun lopussa on lähtö niille latituudeille ja tiedän jo nyt, että tulen rakastumaan niihin maisemiin!).

  Singapore taas kuuluu omiin suosikkeihini ja Kuala Lumpurkin on ihan ok. Luxemburg oli mielestäni yllättävän söpö, mutta en minä siellä päivää paria pidempään viihtyisi. 🙂

  https://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

 • Leave a Reply