Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ensikertalaisen San Franciscon must-nähtävyydet osa 2

Vähän aika sitten julkaisin San Franciscon must-nähtvyyksistä ensimmäisen osan, sen voi lukea täällä. Tässä postauksen toinen osa.

6) Twin Peaks
Näillä kukkuloiden nyppylöillä ei ole mitään tekemistä yhden lempisarjoistani kanssa. Nimensä mukaan nämä ovat kaksi ”huippua”, joista on kivat näkymät kaupunkiin. Luulin ensin, ettei paikalle pääse julkisilla, mutta onneksi olin väärässä. Bussilla pääsee ja hyvin. Tuulinen paikka, mutta kannattaa vierailla, jos maisemat kaupunkiin kiinnostavat.
Paikalta löytyy hyvin hämmentävä julkinen vessa, nopeustesti turisteille.

DSCN7990

DSCN7986

DSCN7964

DSCN7976

7) Mission District
Olin kuullut paljon kehuja tästä kaupunginosasta, joten se oli pakko nähdä omin silmin. Paikassa oli kyllä katutaidetta, etenkin muraaleja. Jos China Townissa viihtyvät ”aasialaiset” kuuli Missionilla espanjaa joka kadun kulmalla. En harmikseni pitänyt alueesta, vaikka siellä olisi varmaan itseäni kiinnostavaa nähtävää (kirpputoreja, katutaidetta) ja lähdinkin alueelta aika nopeasti pois. Syy tähän on, että tunsin oloni epämukavaksi, vähän jopa turvattomaksi.
En jostain syystä löytänyt yhtäkään Mission kuvaa tietokoneeni SF kansiosta, joten katso ja lue vaikka täältä.

8) Pier 39 ja kuuluisat merileijonat
Tämä oli toinen paikka, joka oli kävelyetäisyydeltä hostellistani, joten vierailin paikassa muutaman kerran. Pier 39 on muutakin kuin vain laituri, josta voi bongata haisevat merileijonat. Yllätyin itse kuinka paljon muutakin laiturilla oli, kahviloita, ravintoloita ja tietysti liikkeitä, jotka yrittävät pääasiassa houkutella turisteja. Täältä ostin tummansinisen San Francisco lippiksen 4$ ja tuosta hatusta on tullut minulle (liian) tärkeä. Pelkään, että joku kaunis päivä tuuli vie sen. Lippis on konkreettinen muisto matkasta ja unelman toteuttamisesta.

DSCN7826

DSCN7822

DSCN7807

DSCN7830

DSCN7832

9) Alcatraz – vankilasaari
Tänne kannattaa ostaa lippu etukäteen ja hyvissä ajoissa. Et halua missata tätä kokemusta! Vaikka vankilat eivät niin kiinnostaisi, on saari luonnonsuojelualue ja kaunis sellainen. Saarelta on myös hyvät näkymät mantereelle ja lauttamatkat virkistävät aina.
Minua kiinnosti saarella vierailu jo etukäteen ja se olikin yksi matkan kohokohdista. Paljon upeampi ja mielenkiintoisempi kokemus, mitä ennakkoon ajattelin. Toistan vielä, että kannattaa ehdottomasti käydä!
Hyvän ja kattavan jutun ovat kirjoittaneet ainakin Matkakuume-blogin pariskunta. Linkkaan mielummin sen, kun yritän kirjoittaa jotakin, joka on jo kuitenkin sanottu.

DSCN8574

DSCN8456

DSCN8415

10) Coit Tower
Vertigo on yksi lempielokuvistani. (Hyvin, hyvin yllättävä! Suosittelen katsomaan) Koko elokuva sijoittuu siis San Franciscoon. Elokuvissa nähtävistä paikoista valitsen tähän myös Coit Tower, näköalatornin, jonka sisällä kyllä kävin, mutta en ostanut lippua huipulle asti.

DSCN7909

DSCN8565
+

11) Raitiovaunuajelu
Jos vain raaskii viettää aikaansa jonossa, niin suosittelen kokeilemaan raitiovaunuajelua vanhoilla vaunuilla. Kukkuloiden vuoksi kyydissä ollessaan välillä kuvitella olevansa huvipuistossa. Kovin pitkää reittiä ratikat eivät kulje, mutta mielestäni oli hintansa väärti, jonotusaikaa en enää muista alle tunti päiväsaikaan.
Youtube-kanavallani on lyhyt video, jossa on pätkä ajelusta.

DSCN8687

DSCN8649

DSCN8651
Vaunu käännetään käsivoimin!

12) Lombard Street
No se kiemurteleva sanfranciscolainen katu, jonka kyllä kaikki tietävät. Toki se on nähtävä ja ylhäältä saa ihan kivoja kuvia. Turisteja on niin paljon, että liikennettä ohjaa huomioliivissä liikenteenohjaaja. USAssa ei varmasti halua jäädä auton alle. Kadun talot ovat nättejä, mutta enpä haluaisi asua kadulla.

DSCN7859

DSCN7854

DSCN7896

DSCN7918

Muutama kohde jäi vielä esittelemättä, kävin mm. rannalla ja Golden Gate Park -puistossa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply